Εκατοντάδες ιατρικό προσωπικό υπογράφουν αίτηση, ζητώντας από την κυβέρνηση της Ταϊλάνδης να αναστείλει αμέσως την αποποινικοποίηση της μαριχουάνας

ΦΩΤΟ: Thaipost

Μπανγκόκ -

Συνολικά 851 ιατρικό προσωπικό υπέγραψαν αίτηση προς την κυβέρνηση να ακυρώσει αμέσως την τρέχουσα βασικά απαλλαγμένη από το νόμο περίοδο αποποινικοποίησης της μαριχουάνας έως ότου ολοκληρωθούν οι τελικοί κανόνες και κανονισμοί που εκπονούνται από την κυβέρνηση.

Ο Δρ Smith Srisont, πρόεδρος του Ιατροδικαστικού Συλλόγου της Ταϊλάνδης, την Κυριακή 24 Ιουλίου, δημοσίευσε μια δήλωση στο διαδίκτυο από 851 εκπροσώπους από μόνιμους γιατρούς, καθηγητές ιατρικής και αποφοίτους ιατρικής της Ιατρικής Σχολής στο Νοσοκομείο Ramathibodi, καλώντας την κυβέρνηση να κλείσει το καθεστώς χωρίς νόμο.

Στη δήλωση, η ομάδα ζήτησε επίσης από την κυβέρνηση να παράσχει συνεργασία για να συζητήσει με όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη προκειμένου να εκπονηθεί από κοινού και δυνητικά η πολιτική της Ταϊλάνδης για την κάνναβη.

Η ομάδα λέει ότι το πρωταρχικό τους μέλημα και ο λόγος που θέλουν την αναστολή είναι ότι πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν κάνναβη για ψυχαγωγική χρήση που δεν ήταν ο σκοπός της αποποινικοποίησης και έχουν συγκεκριμένες ανησυχίες για τη νεολαία.

Η ομάδα είπε επίσης ότι είχε ανησυχίες για την υγεία του κοινού και θέλει μόνο να κρατήσει τους ανθρώπους ασφαλείς.

Αυτό συμβαίνει καθώς τα αναδυόμενα καφέ και καταστήματα κάνναβης έχουν αρχίσει να πολλαπλασιάζονται ειδικά σε τουριστικές ζώνες όπως η Πατάγια.

Επιπλέον, η ένωση ενθάρρυνε επίσης το κοινό να υπογράψει την αναφορά ζητώντας ένα παρόμοιο θέμα μέσω change.org.

Μέχρι την ώρα του Τύπου, η κυβέρνηση δεν έχει απαντήσει επίσημα στην αναφορά, η οποία συναντά διχαστικές απόψεις και απόψεις στο Διαδίκτυο. Πολλοί χρήστες του Διαδικτύου δήλωσαν ότι πιστεύουν ότι μπορεί να είναι πολύ αργά και το τζίνι έχει ήδη βγει από το μπουκάλι.

Το TPN σημειώνει ότι ισλαμικές ομάδες με έδρα τη Νότια Ταϊλάνδη έχουν επίσης πιέσει σκληρά για να τερματιστεί η αποποινικοποίηση της κάνναβης, αν και αυτή η ώθηση βασίζεται κυρίως σε θρησκευτικούς και ηθικούς λόγους.

Η αρχική έκδοση αυτού του άρθρου εμφανίστηκε στον αδελφό μας ιστότοπο, The Pattaya News, που ανήκει στη μητρική μας εταιρεία TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Χρειάζεστε ασφάλιση Covid-19 για το επόμενο ταξίδι σας στην Ταϊλάνδη; Κάντε κλικ ΕΔΩ.

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Ελάτε μαζί μας στη LINE για σπασίματα ειδοποιήσεων!

Εγγραφείτε
Όχι Meechukhun
Συντάκτης National News στο The Pattaya News από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2022. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Μπανγκόκ, η Νοπ απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες για την πόλη της μέσω των λέξεων και των εικόνων της. Η εκπαιδευτική της εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πάθος της για τη δημοσιογραφία έχουν διαμορφώσει τα γνήσια ενδιαφέροντά της για την κοινωνία, την πολιτική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τέχνη.