Εξετάζονται και παρακολουθούνται 17 άτομα υψηλού κινδύνου ευλογιάς πιθήκων στο Πουκέτ

Πουκέτ -

17 άτομα στενής επαφής από το πρώτο επίσημο κρούσμα ευλογιάς πιθήκων στην Ταϊλάνδη στο Πουκέτ δοκιμάζονται μετά από μια ενεργή έρευνα για την εύρεση υπόθεσης από αρμόδιες υπηρεσίες και αξιωματούχους.

Οι προηγούμενες ιστορίες μας:

Ένας 27χρονος Νιγηριανός άνδρας στο Πουκέτ επιβεβαιώθηκε ως η πρώτη επίσημη μόλυνση από ευλογιά πιθήκων στην Ταϊλάνδη.

Ένας Νιγηριανός άνδρας στο Πουκέτ, ο οποίος έχει επιβεβαιωθεί ως η πρώτη επίσημη μόλυνση της ευλογιάς των πιθήκων στην Ταϊλάνδη, εντοπίζεται από την αστυνομία της Ταϊλάνδης αφού οι αξιωματούχοι δεν μπόρεσαν να επικοινωνήσουν μαζί του και ο άνδρας εξαφανίστηκε. Τώρα ανακαλύφθηκε ότι ο άνδρας δεν είναι πρόσφατος τουρίστας, αλλά βρίσκεται σε παραμονή από πέρυσι.

Αναφέρεται από πολλές πηγές ειδήσεων ότι ένας Νιγηριανός άνδρας που έχει επιβεβαιωθεί ως η πρώτη επίσημη μόλυνση από ευλογιά των πιθήκων στην Ταϊλάνδη και βρίσκεται σε παραμονή έχει ήδη εγκαταλείψει το Πουκέτ.

Σύμφωνα με πολλά άλλα μέσα ενημέρωσης της Ταϊλάνδης και πηγές επιβολής του νόμου, ένας αλλοδαπός άνδρας που προσδιορίστηκε ως το πρώτο κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων στην Ταϊλάνδη, διέφυγε παράνομα στην Καμπότζη μέσω φυσικών καναλιών.

Ένας Νιγηριανός που επιβεβαιώθηκε ως η πρώτη επίσημη μόλυνση από ευλογιά πιθήκων στην Ταϊλάνδη συνελήφθη στην Καμπότζη.

Ο Δρ Kusak Kukiattikoon, Επικεφαλής του Επαρχιακού Γραφείου Δημόσιας Υγείας του Πουκέτ (PPHO) είπε στο Phuket Express σήμερα (25 Ιουλίου).th), «Έχουμε κάνει μια ενεργή εύρεση κρουσμάτων από έξι μέρη στο Πουκέτ που έχουν συνδέσεις με τον Νιγηριανό ασθενή. Από τα 19 άτομα υψηλού κινδύνου στενής επαφής, δύο από αυτά έχουν επιβεβαιωθεί αρνητικά ενώ 17 από αυτά αναμένουν αποτελέσματα. Ωστόσο, έχουν τεθεί σε καραντίνα για 21 ημέρες υπό τη δικαιοδοσία ιατρικού προσωπικού. Σε αυτό το στάδιο, δεν έχουν επιβεβαιωθεί ακόμη κρούσματα ευλογιάς πιθήκων στο Πουκέτ».

*** ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ σήμερα το απόγευμα, ο Δρ Κουσάκ είπε στο Phuket Express, «Και τα 19 άτομα στενής επαφής υψηλού κινδύνου έχουν επιβεβαιωθεί αρνητικός από την ευλογιά των πιθήκων». ***

Σήμερα, 25 Ιουλίου 2022, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Ταϊλάνδης κ. Thanakorn Wangboonchana είπε στα μέσα ενημέρωσης της Ταϊλάνδης: «Επιβεβαιώσαμε ότι ο Νιγηριανός άνδρας που έχει επιβεβαιωθεί ως η πρώτη επίσημη μόλυνση της Ταϊλάνδης από ευλογιά των πιθήκων έχει ήδη εγκαταλείψει την Ταϊλάνδη και νοσηλεύεται σε νοσοκομείο στην Καμπότζη. Δεν έχουμε σχέδια να του ζητήσουμε να επιστρέψει στην Ταϊλάνδη».

«Ωστόσο, ο πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης, Prayut Chan O'Cha διέταξε το Υπουργείο Δημόσιας Υγείας και τα Γραφεία Μετανάστευσης να προετοιμαστούν πλήρως για τον χειρισμό της νόσου της ευλογιάς των πιθήκων μετά ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) κήρυξε το ξέσπασμα της ευλογιάς των πιθήκων ως «επείγουσα ανάγκη για τη δημόσια υγεία διεθνούς ενδιαφέροντος», δήλωσε ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους το Σάββατο 23 Ιουλίου.», πρόσθεσε ο κ. Thanakorn.

Αργότερα σήμερα αναμένονται συναντήσεις με το Τμήμα Ελέγχου Νοσημάτων, αφού ο υπουργός Δημόσιας Υγείας Anutin Charnvirakul δήλωσε ότι τα επίπεδα συναγερμού για την ευλογιά των πιθήκων πρέπει να αυξηθούν και να παρακολουθούνται στενά σε εθνικό επίπεδο.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ! Ή, εισάγετε το e-mail σας παρακάτω!

Βοηθήστε στην υποστήριξη του Phuket Express το 2022!

Εικόνα μετά το περιεχόμενο της ανάρτησης
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.