Το πρώτο κρούσμα ευλογιάς πιθήκου στην Ταϊλάνδη, ένας Νιγηριανός άνδρας σε παραμονή, που πιστεύεται ότι διέφυγε στην Καμπότζη κολυμπώντας τον ποταμό Sa Kaeo

Sa Kaeo, Ταϊλάνδη-

Σύμφωνα με πολλά άλλα μέσα ενημέρωσης της Ταϊλάνδης και πηγές επιβολής του νόμου, ένας αλλοδαπός άνδρας που προσδιορίστηκε ως το πρώτο κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων στην Ταϊλάνδη, διέφυγε παράνομα στην Καμπότζη μέσω φυσικών καναλιών.

Αρχικά, κολλήστε στην ιστορία από χθες που αφορά τον ξένο άνδρα που βρισκόταν σε παράταση από πέρυσι, εδώ.

Ο 27χρονος άνδρας από τη Νιγηρία εντοπίστηκε στο Sa Kaeo, στα σύνορα με την Καμπότζη, από το σήμα του κινητού του τηλεφώνου, σύμφωνα με τον Anutin Charnvirakul, Υπουργό Δημόσιας Υγείας, ο οποίος αποκάλυψε την πληροφορία αργά χθες το βράδυ, 22 Ιουλίου, στο National. Συνέλευση στην Μπανγκόκ.

Ο ασθενής είχε εγκαταλείψει το Πουκέτ μετά τη θετική επιβεβαίωση της ευλογιάς των πιθήκων από ένα νοσοκομείο του Πουκέτ. Περίμενε τα αποτελέσματα του τεστ του στο διαμέρισμα του και δεν δραπέτευσε από το νοσοκομείο σύμφωνα με το Τμήμα Ελέγχου Νοσημάτων, κάτι που αποτελεί συνήθη πρακτική για αυτές τις εξετάσεις καθώς ο άνδρας είχε υποβάλει ο ίδιος για αυτές.

Δεν ήταν σαφές εάν ο άνδρας τράπηκε σε φυγή λόγω της ευλογιάς των πιθήκων ή λόγω ανησυχιών για το νομικό του καθεστώς λόγω παραμονής, στην οποία φέρεται να βρισκόταν από τον Νοέμβριο του περασμένου έτους, σύμφωνα με το Royal Thai Immigration.

Μετά τις δηλώσεις του κ. Anutin σχετικά με τον εντοπισμό του άνδρα στα σύνορα της Καμπότζης στο Sa Kaeo, πολλές πηγές μέσων ενημέρωσης αναφέρουν με βάση δηλώσεις της Ταϊλάνδης επιβολής του νόμου ότι ο άνδρας κολύμπησε πέρα ​​από ένα ποτάμι κοντά στο Ban Khlong Luek, στην Καμπότζη, και φάνηκε να κατευθύνεστε προς το Sihanoukville.

Ο κ. Anutin είχε επίσης πει ότι η Ταϊλάνδη θα ενημερώσει τις αρχές της Καμπότζης για τον άνδρα και θα συνεργαστεί μαζί τους για την κατάσταση.

Συνέντευξη Τύπου που αναμένεται να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για την υπόθεση έχει προγραμματιστεί για αργότερα σήμερα, 23 Ιουλίου.

Η αρχική έκδοση αυτού του άρθρου εμφανίστηκε στον αδελφό μας ιστότοπο, The Pattaya News, που ανήκει στη μητρική μας εταιρεία TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ! Ή, εισάγετε το e-mail σας παρακάτω!

Βοηθήστε στην υποστήριξη του Phuket Express το 2022!

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.