Ο πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης και και οι δέκα υπουργοί που υποβλήθηκαν σε προτάσεις μομφής επιβίωσαν της μομφής

Ταϊλάνδη -

Ο πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης, Prayut Chan O'Cha, και οι δέκα υπουργοί που υποβλήθηκαν σε προτάσεις μομφής επέζησαν από τη συζήτηση μομφής που είχαν στόχο τα κόμματα της αντιπολίτευσης να ανατρέψουν την τρέχουσα κυβέρνηση σήμερα το πρωί (23 Ιουλίουrd) σε ψηφοφορία στη Βουλή.

Ο πρωθυπουργός Prayut έλαβε 256 ψήφους υποστήριξης, 207 κατά και 9 αποχές.

Το υψηλότερο επίπεδο υποστήριξης και ψήφων πήρε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Prawit Wongsuwan με 268 ψήφους υποστήριξης, 193 κατά και 11 αποχές.

Εν τω μεταξύ, το χαμηλότερο επίπεδο ψήφων υποστήριξης έλαβε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εμπορίου Jurin Laksanawisit με 241 ψήφους υποστήριξης, 207 κατά και 23 αποχές.

Ουσιαστικά, αυτό σημαίνει ότι η σημερινή κυβέρνηση θα παραμείνει στην εξουσία μέχρι τις δημοκρατικά προγραμματισμένες εκλογές το 2023. Αυτή ήταν η τέταρτη φορά που η αντιπολίτευση προσπάθησε να ανατρέψει την κυβέρνηση του Prayut και η τέταρτη φορά που απέτυχαν.

Ο πρωθυπουργός Prayut Chan-O-Cha βρίσκεται στην εξουσία στην Ταϊλάνδη από τότε που ηγήθηκε ενός πραξικοπήματος το 2014.

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ! Ή, εισάγετε το e-mail σας παρακάτω!

Βοηθήστε στην υποστήριξη του The Pattaya News το 2022!

Ο Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τρία χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και τις εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ ρεπόρτερ και αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.