ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Ο Νιγηριανός επιβεβαιώθηκε ότι το πρώτο κρούσμα ευλογιάς πιθήκων στην Ταϊλάνδη φέρεται να έφυγε από το Πουκέτ

Πουκέτ -

Αναφέρεται από πολλές πηγές ειδήσεων ότι ένας Νιγηριανός άνδρας που έχει επιβεβαιωθεί ως η πρώτη επίσημη μόλυνση από ευλογιά των πιθήκων στην Ταϊλάνδη και βρίσκεται σε παραμονή έχει ήδη εγκαταλείψει το Πουκέτ.

Οι προηγούμενες ιστορίες μας:

Ο άνδρας ασθενής είναι Νιγηριανός, 27 ετών. Άρχισε να έχει συμπτώματα μία εβδομάδα πριν. Επιβεβαιώθηκε χθες (21 Ιουλίου) ότι ο ασθενής που δεν κατονομάζεται είναι το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα ευλογιάς πιθήκων στην Ταϊλάνδη.

Ένας Νιγηριανός άνδρας στο Πουκέτ, ο οποίος έχει επιβεβαιωθεί ως η πρώτη επίσημη μόλυνση της ευλογιάς των πιθήκων στην Ταϊλάνδη, εντοπίζεται από την αστυνομία της Ταϊλάνδης αφού οι αξιωματούχοι δεν μπόρεσαν να επικοινωνήσουν μαζί του και ο άνδρας εξαφανίστηκε. Τώρα ανακαλύφθηκε ότι ο άνδρας δεν είναι πρόσφατος τουρίστας, αλλά βρίσκεται σε παραμονή από πέρυσι.

Η Real News Thailand και το Εθνικό Γραφείο Ειδήσεων της Ταϊλάνδης ανέφεραν σήμερα το απόγευμα (22 Ιουλίουnd) ότι ο Νιγηριανός έχει ήδη φύγει από το Πουκt.

Η αστυνομία της Ταϊλάνδης φέρεται να συντονίζεται με πολλές υπηρεσίες για να εντοπίσει τον άνδρα και τον προτρέπει να παραδοθεί. Δεν ήταν αμέσως σαφές πώς ήταν πλέον σίγουροι ότι έφυγε από το Πουκέτ, αλλά εντόπισε τις κινήσεις του άνδρα μέσω CCTV προηγουμένως.

Το Υπουργείο Δημόσιας Υγείας είπε επίσης ότι ο άνδρας δεν δραπέτευσε από νοσοκομείο, όπως αναφέρθηκε αρχικά, αλλά ενώ υποβαλλόταν σε τεστ για ευλογιά των πιθήκων μετά από δικό του αίτημα, του επετράπη να μείνει σπίτι στο διαμέρισμα του εν αναμονή των αποτελεσμάτων. Δεν θεωρούνταν κίνδυνος πτήσης εκείνη τη στιγμή, σύμφωνα με το Τμήμα Ελέγχου Νοσημάτων, καθώς είχε αναζητήσει ιατρική περίθαλψη μόνος του. Ωστόσο, μόλις ο άνδρας επιβεβαιώθηκε ότι ήταν θετικός και τα νοσοκομεία προσπάθησαν να τον εντοπίσουν, ο άνδρας εξαφανίστηκε, προφανώς τράπηκε σε φυγή.

Εν τω μεταξύ, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Υγείας Anutin Charnvirakul δήλωσε στον Τύπο σήμερα το απόγευμα ότι κατά τη γνώμη του ο άνδρας ήταν εντελώς ανεύθυνος και εάν βρεθεί ότι ο άνδρας θα αντιμετωπίσει τις αυστηρότερες νομικές ποινές βάσει του έκτακτου διατάγματος και στη συνέχεια θα απελαθεί και θα μπει στη μαύρη λίστα από την Ταϊλάνδη. .

Το TPN σημειώνει ότι αυτή η δήλωση δεν είναι πιθανό να ενθαρρύνει τον άνδρα να παραδοθεί και η τοποθεσία του ήταν η πηγή ανεπιβεβαίωτων φημών όλη την ημέρα.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ! Ή, εισάγετε το e-mail σας παρακάτω!

Βοηθήστε στην υποστήριξη του Phuket Express το 2022!

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.