Μετά το πρώτο κρούσμα ευλογιάς πιθήκων στην Ταϊλάνδη, ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Εξωτερικών λένε ότι μπορεί να απαιτηθούν περαιτέρω εξετάσεις, έλεγχος για διεθνείς ταξιδιώτες

Μπανγκόκ-

Μετά τη χθεσινοβραδινή ανακοίνωση ότι η Ταϊλάνδη εντόπισε το πρώτο κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων σε έναν ξένο τουρίστα που έφτασε πρόσφατα στο Πουκέτ, κορυφαίοι ηγέτες της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης δήλωσαν στην Μπανγκόκ ότι ενδέχεται να χρειαστούν περαιτέρω μέτρα.

Αρχικά, ενημερωθείτε για τις επί του παρόντος γνωστές λεπτομέρειες της πρώτης περίπτωσης ευλογιάς των πιθήκων στην Ταϊλάνδη εδώ.

Χθες το βράδυ στην Μπανγκόκ, μετά από ημέρες συνάντησης μη εμπιστοσύνης με τους ηγέτες της αντιπολίτευσης, δύο εξέχοντα μέλη της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης σχολίασαν την κατάσταση.

Σύμφωνα με τον Don Pramudwinai, Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργό Εξωτερικών της Ταϊλάνδης, πιστεύει ότι η Αρχή Τουρισμού της Ταϊλάνδης και το Υπουργείο Δημόσιας Υγείας θα χρειαστεί να πραγματοποιήσουν συναντήσεις και συζητήσεις σχετικά με πιθανούς περαιτέρω ελέγχους και δοκιμές για διεθνείς ταξιδιώτες για να σταματήσουν την περαιτέρω εισαγωγή της ευλογιάς των πιθήκων σε Ταϊλάνδη.

Ο πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης Prayut Chan-O-Cha συμφώνησε, δηλώνοντας ότι θα πρέπει να ληφθούν κάποιου είδους μέτρα και περαιτέρω δοκιμές και ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες πρέπει να πραγματοποιήσουν συναντήσεις το συντομότερο δυνατό για να το συζητήσουν.

Το TPN σημειώνει ότι πρόκειται μόνο για συζήτηση από κορυφαίους ηγέτες χωρίς τίποτα καθορισμένο και χωρίς συγκεκριμένες προτάσεις ή ακόμη και ημερομηνίες συναντήσεων αυτή τη στιγμή. Ωστόσο, με τον τουρισμό να βελτιώνεται μετά από περισσότερα από δύο χρόνια περιορισμών Covid19 και κλεισίματος των συνόρων, ακόμη και η χαλαρή πρόταση για περαιτέρω δοκιμές και έλεγχοι στα σύνορα για τους τουρίστες είναι πιθανό να κάνει κάποιους στην τουριστική βιομηχανία νευρικούς.

Το TPN θα συνεχίσει να ενημερώνεται για αυτήν και άλλες ιστορίες που σχετίζονται με το πρώτο κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων στην Ταϊλάνδη.

Η αρχική έκδοση αυτού του άρθρου εμφανίστηκε στον αδελφό μας ιστότοπο, The Pattaya News, που ανήκει στη μητρική μας εταιρεία TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ! Ή, εισάγετε το e-mail σας παρακάτω!

Βοηθήστε στην υποστήριξη του Phuket Express το 2022!

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.