ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Ο Νιγηριανός επιβεβαιώθηκε ότι το πρώτο κρούσμα ευλογιάς πιθήκων στην Ταϊλάνδη εντοπίστηκε από την αστυνομία μετά από πράξη εξαφάνισης, ήταν σε παραμονή

Πουκέτ -

Ένας Νιγηριανός άνδρας στο Πουκέτ, ο οποίος έχει επιβεβαιωθεί ως η πρώτη επίσημη μόλυνση της ευλογιάς των πιθήκων στην Ταϊλάνδη, εντοπίζεται από την αστυνομία της Ταϊλάνδης αφού οι αξιωματούχοι δεν μπόρεσαν να επικοινωνήσουν μαζί του και ο άνδρας εξαφανίστηκε. Τώρα ανακαλύφθηκε ότι ο άνδρας δεν είναι πρόσφατος τουρίστας, αλλά βρίσκεται σε παραμονή από πέρυσι.

Η προηγούμενη ιστορία μας:

Ο άνδρας ασθενής είναι Νιγηριανός, 27 ετών, που έφτασε πρόσφατα από τη Νιγηρία. Άρχισε να έχει συμπτώματα μια εβδομάδα πριν. Επιβεβαιώθηκε χθες (21 Ιουλίου) ότι ο ασθενής που δεν κατονομάζεται είναι το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα ευλογιάς πιθήκων στην Ταϊλάνδη.

Ο Δρ Kusak Kukiattikoon, Επικεφαλής του Επαρχιακού Γραφείου Δημόσιας Υγείας του Πουκέτ (PPHO) είπε στο Phuket Express, «Πήγε σε νοσοκομείο στις 16 Ιουλίου. Του επετράπη να επιστρέψει στη συγκυριαρχία του στο Kathu ενώ περίμενε το αποτέλεσμα».

«Μας είπε ότι πήγε σε χώρους διασκέδασης στην Πατόνγκ δύο με τρεις εβδομάδες πριν. Αποκάλυψε ότι είχε σεξ χωρίς προστασία με μια γυναίκα ανεπιβεβαίωτης εθνικότητας και ταυτότητας». δήλωσε ο Δρ Κουσάκ.

«Το πρώτο ιατρικό αποτέλεσμα στις 18 Ιουλίου επιβεβαίωσε ότι ο άνδρας είχε μολυνθεί από ευλογιά πιθήκων. Το νοσοκομείο επικοινώνησε αμέσως μαζί του, αλλά δεν κατάφερε να επικοινωνήσει μαζί του». Ο Δρ Κουσάκ εξήγησε.

Ο διοικητής της αστυνομίας της επαρχίας του Πουκέτ, Αντισυνταγματάρχης Sermpan Sirikong είπε σήμερα στο Phuket Express, «Έφτασε στην Ταϊλάνδη τον Οκτώβριο του περασμένου έτους και έμεινε στη συγκυριαρχία του από τον Νοέμβριο του περασμένου έτους. Δεν είχε φτάσει πρόσφατα ως τουρίστας όπως πίστευαν αρχικά».

«Έχουμε ελέγξει πλάνα CCTV στην συγκυριαρχία του. Έφυγε από τη συγκυριαρχία του στις 18 Ιουλίου και έκανε check-in σε ένα ξενοδοχείο στην Πατόνγκ. Στη συνέχεια, έφυγε από το ξενοδοχείο χωρίς το ταμείο στις 19 Ιουλίου.» δήλωσε ο αντισυνταγματάρχης Sermpan.

«Τον έχουμε παρακολουθήσει από πλάνα CCTV. Είμαστε σίγουροι ότι δεν μπορούσε να φύγει από το Πουκέτ μέσω του αεροδρομίου, αλλά είναι πιθανό να μπορούσε να φύγει από το Πουκέτ μέσω του σημείου ελέγχου του Πουκέτ. Είναι πιθανό να βρίσκεται ακόμα στο Πουκέτ και επίσης πιθανό να άφησε το Πουκέτ σε κοντινές επαρχίες. Όλες οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν ειδοποιηθεί και καλούμε τον άνδρα να παραδοθεί αμέσως πριν κλιμακωθεί αυτή η κατάσταση». Ο αντισυνταγματάρχης Sermpan κατέληξε.

Όταν οι δημοσιογράφοι ρώτησαν για την κατάσταση της βίζας του Νιγηριανού, η αστυνομία επιβεβαίωσε τώρα ότι βρισκόταν σε παράταση και πιστεύει ότι η φυγή του οφειλόταν περισσότερο στο καθεστώς της παραμονής του παρά στην ευλογιά των πιθήκων.

Η αστυνομία της Ταϊλάνδης εντόπισε τις επαφές του άνδρα, καθώς προσπαθεί να ανακαλύψει τόσο τον ανώνυμο άνδρα όσο και τον τρόπο με τον οποίο προσβλήθηκε από ευλογιά των πιθήκων, καθώς δεν είναι πρόσφατη άφιξη στην Ταϊλάνδη όπως αρχικά πίστευαν.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ! Ή, εισάγετε το e-mail σας παρακάτω!

Βοηθήστε στην υποστήριξη του Phuket Express το 2022!

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.