Οι επιβάτες διεθνών αφίξεων στο Πουκέτ βελτιώνονται κατά 45% μετά την ακύρωση της κάρτας Ταϊλάνδης, με επικεφαλής Ινδούς, λέει ο διευθυντής του αεροδρομίου του Πουκέτ

Πουκέτ -

Περισσότεροι από 20,000 επιβάτες φτάνουν στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Πουκέτ την ημέρα τώρα από τότε που ακυρώθηκε το πέρασμα της Ταϊλάνδης και άρθηκαν οι περιορισμοί στα σύνορα τους τελευταίους μήνες.

Ο Διευθυντής του Διεθνούς Αεροδρομίου του Πουκέτ, κ. Monchai Tanod, είπε στο Phuket Express, «Έχουμε περίπου 45 τοις εκατό αύξηση των διεθνών επιβατών στο αεροδρόμιο μετά την ακύρωση της κάρτας Ταϊλάνδης. Ο συνολικός αριθμός επιβατών είναι περίπου 20,000 την ημέρα. Οι επιβάτες εξωτερικού είναι περίπου 12,000 ενώ έχουμε 8,000 εσωτερικούς επιβάτες την ημέρα. Οι περισσότεροι από τους διεθνείς επιβάτες είναι Ινδοί και ακολουθούν τουρίστες από τη Μέση Ανατολή, ειδικά από τη Σαουδική Αραβία».

«Υπάρχουν έως και 100 πτήσεις που φθάνουν και αναχωρούν στο αεροδρόμιο την ημέρα. Περισσότερες ινδικές αεροπορικές εταιρείες μπαίνουν επίσης στο μείγμα στο αεροδρόμιο και ανοίγουν πτήσεις και δρομολόγια καθώς η ζήτηση αυξάνεται. Αναμένουμε αύξηση 80 τοις εκατό των τουριστών που φτάνουν στο αεροδρόμιο αυτή την επερχόμενη υψηλή περίοδο σε σύγκριση με πριν από την άρση του Thailand Pass», εξήγησε ο κ. Monchai.

Οι Ινδοί τουρίστες, σύμφωνα με την Αρχή Τουρισμού της Ταϊλάνδης (TAT) οδήγησαν την επιβάρυνση για επιστροφή στο Βασίλειο και αυτή η τάση αναμένεται να αυξηθεί και να επεκταθεί όσο πλησιάζουν οι διακοπές. Η TAT σχεδιάζει επίσης περισσότερες ειδικές εκδηλώσεις και προωθήσεις στην Ινδία για να αυξήσει την επισκεψιμότητα από την Ινδία.

Το Τρίτο Τρίτο είναι επίσης μια κορυφαία εποχή για γάμους στο εξωτερικό για Ινδούς τουρίστες στο Πουκέτ, που τείνουν να είναι πολυτελείς εκδηλώσεις με εκατοντάδες καλεσμένους και αποτελούν σημαντικό εισόδημα για την οικονομία του Πουκέτ, ειδικά θέρετρα που εξυπηρετούν σημαντικά γάμους και εκδηλώσεις, κατέληξε η TAT.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ! Ή, εισάγετε το e-mail σας παρακάτω!

Βοηθήστε στην υποστήριξη του Phuket Express το 2022!

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.