Οι μεγαλύτερες ιστορίες του Πουκέτ από την περασμένη εβδομάδα: υψώθηκαν κόκκινες σημαίες στις παραλίες, Βρετανός και Ταϊλανδός πνίγηκαν και πολλά άλλα

Γεια σας, αναγνώστες και υποστηρικτές του Phuket Express!

Ακολουθεί η εβδομαδιαία μας εκπομπή στην οποία επισημαίνουμε τις κορυφαίες τοπικές ιστορίες στην περιοχή μας στο Πουκέτ, από την περασμένη εβδομάδα. Ο αριθμός των ιστοριών διαφέρει από εβδομάδα σε εβδομάδα.

Αυτά επιλέγονται και επιμελούνται από τη συντακτική μας ομάδα και έχουν σχεδιαστεί για να μπορούν οι αναγνώστες μας να ενημερώνονται γρήγορα για σημαντικές ιστορίες που μπορεί να έχουν χάσει. Δημοσιεύουμε πολλές ιστορίες καθημερινά και είναι εύκολο να χάσουμε τα ίχνη σημαντικών γεγονότων ή αλλαγών στην περιοχή μας. Κάνουμε εθνικές ανακεφαλαιώσεις σε ξεχωριστό άρθρο, Αυτές είναι μόνο οι κορυφαίες τοπικές ιστορίες στην επαρχία του Πουκέτ.

Δεν έχουν ιδιαίτερη σειρά σπουδαιότητας, αλλά κατά προσέγγιση με σειρά δημοσίευσης. Αυτά είναι από τη Δευτέρα 11 Ιουλίου 2022 έως την Κυριακή 17 Ιουλίου 2022.

Ας ξεκινήσουμε και ας δούμε ποιες ήταν οι κορυφαίες τοπικές ιστορίες!

  1. Κόκκινες σημαίες έχουν υψωθεί σε πολλές παραλίες του Πουκέτ όπως η παραλία Πατόνγκ για να προειδοποιήσουν τους επισκέπτες και τους κολυμβητές για δυνατούς ανέμους και κύματα στις 12 Ιουλίου. Οι κόκκινες σημαίες αναμένεται να συνεχιστούν και στις 13 Ιουλίου, σε πολλές περιοχές.

Αυτό ακολούθησε ανακοίνωση του Μετεωρολογικού Τμήματος της Ταϊλάνδης, που ανέφερε ότι ισχυροί άνεμοι και κύματα προβλέπονται στη Θάλασσα Ανταμάν λόγω ισχυρού νοτιοδυτικού μουσώνα μέχρι τις 14 Ιουλίου 2022.

2. Δύο άνθρωποι ανακοινώθηκαν νεκροί μετά τον πνιγμό ενός άνδρα Βρετανού τουρίστα που βρισκόταν στο μήνα του μέλιτος καθώς και ενός Ταϊλανδού που προσπαθούσε να σώσει τη ζωή του Βρετανού τουρίστα στην παραλία Kata σε μια περιοχή με κόκκινη σημαία στις 14 Ιουλίου.th.

Ομάδες έκτακτης ανάγκης έφτασαν στην παραλία για να εντοπίσουν τον άνδρα Βρετανό τουρίστα, 34 ετών (MR.ALI MOHAMMED MIAN) και τον άνδρα Ταϊλανδό τουρίστα, 55 ετών (Δρ. Surasit Pongaohapan). Και οι δύο άνδρες είχαν ήδη ανασυρθεί από το νερό από ναυαγοσώστες. Μεταφέρθηκαν εσπευσμένα σε τοπικό νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ο τραγικός θάνατος και των δύο.

Ο Surasit Pongaohapan, ένας γιατρός από την Ταϊλάνδη που βρισκόταν σε διακοπές στην παραλία Kata, τιμήθηκε για την αφοσίωσή του αφού διαπιστώθηκε ο θάνατός του ενώ έσπευσε να σώσει έναν Βρετανό τουρίστα που πνιγόταν κάτω από ισχυρά και μεγάλα κύματα στο Πουκέτ την Πέμπτη 14 Ιουλίου.

Θα δωρίσει επίσης το σώμα του για σπουδές πτωμάτων στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Τσιάνγκ Μάι.

Δύο ξένοι τουρίστες διασώθηκαν μετά από μάχη με τα κύματα στην παραλία Kata, την ίδια παραλία και την ίδια μέρα που άφησαν την τελευταία τους πνοή δύο άλλοι τουρίστες.

Και στις δύο περιπτώσεις, οι τουρίστες πήγαν να κολυμπήσουν παρά τις πολλές κόκκινες σημαίες, τις πινακίδες κολύμβησης και τους ναυαγοσώστες προειδοποιούσαν τους ανθρώπους να μην μπουν στο νερό.

Ο κυβερνήτης του Πουκέτ Narong Woonciew επισκέφτηκε τους ναυαγοσώστες στην παραλία Patong για να διασφαλίσει ότι τηρήθηκαν τα μέτρα ασφαλείας λόγω των ισχυρών κυμάτων, του ανέμου και της κακοκαιρίας.

Ο κυβερνήτης Narong είπε στο Phuket Express: «Ήρθα εδώ για να ενθαρρύνω τους ναυαγοσώστες, καθώς αυτή είναι η εποχή των μουσώνων με δυνατά κύματα. Θέλουμε οι τουρίστες να επισκέπτονται τις παραλίες στο Πουκέτ με ευτυχία και ασφάλεια».

2. Ένας Ελβετός καπετάνιος και η κόρη του διασώθηκαν αφού το γιοτ του χάλασε κοντά στο νησί Naka στα ανοιχτά του Πουκέτ κατά τη διάρκεια μιας περιόδου ισχυρών ανέμων και κυμάτων.

Ωστόσο, ο καπετάνιος είπε στο Πολεμικό Ναυτικό ότι δεν ήθελε να τον τραβήξουν πίσω στην ακτή και προτίμησε να πληρώσει για να φτιάξει το σκάφος του και να φύγει με δική του δύναμη.

3. Τα ποσοστά κρατήσεων ξενοδοχείων στο Πουκέτ έχουν αυξηθεί κατά 60 τοις εκατό κατά τη διάρκεια αυτών των πενθήμερων διακοπών, δήλωσε κορυφαίος αξιωματούχος της TAT (Αρχή Τουρισμού της Ταϊλάνδης).

Οι περισσότερες κρατήσεις γίνονται στις 13 Ιουλίουth έως τις 15 Ιουλίουth όταν τα περισσότερα ξενοδοχεία είναι σχεδόν γεμάτα. Ορισμένες τιμές κρατήσεων ξενοδοχείων είναι έως και 80 τοις εκατό γεμάτες.

4. Πολλές περιοχές στο Πουκέτ πλημμύρισαν στις 16 Ιουλίου, λόγω συνεχών έντονων βροχοπτώσεων.

Η πλημμύρα σημειώθηκε σε αρκετές περιοχές στην περιοχή Mueng, ιδιαίτερα στο πάρκινγκ του Phuket Radio Thailand και στην είσοδο του Πανεπιστημίου του Phuket Rajabhat.

Εν τω μεταξύ, ο δήμος της πόλης του Πουκέτ έχει, σύμφωνα με αυτούς, λύσει τρεις επαναλαμβανόμενες περιοχές πλημμύρας στην πόλη του Πουκέτ.

Ο κ. Saroj Angkanapilart είπε στο Phuket Express, «Οι τρεις κύριες περιοχές πλημμύρας στην πόλη του Πουκέτ ήταν στη διασταύρωση Srisutas – Amphur με κατεύθυνση προς το Koh Sirey, την περιοχή Samkong και το Sakdidet.

5. Ένας οδηγός ταξί στο Πουκέτ βρήκε ένα πορτοφόλι στο ταξί του πριν το επιστρέψει σε ξένο ιδιοκτήτη.

Ο ξένος τουρίστας με χαρά παρέλαβε το πορτοφόλι του. Έλεγξε το πορτοφόλι του και είπε ότι όλα ήταν ακόμα άθικτα. Είπε ευχαριστώ στον οδηγό ταξί και την αστυνομία του τουρισμού του Πουκέτ για την καλή πράξη.

Αυτό είναι όλο για αυτήν την εβδομάδα, όπως πάντα σας ευχαριστώ για την υποστήριξή σας!

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ! Ή, εισάγετε το e-mail σας παρακάτω!

Βοηθήστε στην υποστήριξη του Phuket Express το 2022!

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.