Βρετανός τουρίστας σε μήνα του μέλιτος και Ταϊλανδός πνίγηκε αφού τουρίστας πήγε να κολυμπήσει παρά τις κόκκινες σημαίες στην παραλία Kata, Ταϊλανδός προσπάθησε να σώσει τη ζωή τουρίστα

Κάτα, Πουκέτ -

Δύο άνθρωποι ανακοινώθηκαν νεκροί μετά τον πνιγμό ενός άνδρα Βρετανού τουρίστα που βρισκόταν στο μήνα του μέλιτος καθώς και ενός Ταϊλανδού που προσπαθούσε να σώσει τη ζωή του Βρετανού τουρίστα στην παραλία Kata σε μια περιοχή με κόκκινη σημαία χθες (14 Ιουλίουth).

Οι ανταποκριτές έκτακτης ανάγκης ειδοποιήθηκαν για το περιστατικό στις 5:00 μ.μ. στην παραλία Kata Noi στην υποπεριοχή Karon, στην περιοχή Mueang Phuket.

Ομάδες έκτακτης ανάγκης έφτασαν στην παραλία για να εντοπίσουν τον άνδρα Βρετανό τουρίστα, 34 (MR.ALI MOHAMMED MIAN) και τον άνδρα Ταϊλανδό τουρίστα, 55 (κ. Surasit Pongaohapan). Και οι δύο άνδρες είχαν ήδη ανασυρθεί από το νερό από ναυαγοσώστες. Μεταφέρθηκαν εσπευσμένα σε τοπικό νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ο τραγικός θάνατος και των δύο.

Ο Αντισυνταγματάρχης Eakkachai Siri της Τουριστικής Αστυνομίας του Πουκέτ είπε στο Phuket Express: «Ο Βρετανός τουρίστας έφτασε στο Πουκέτ στις 9 Ιουλίουth με τη γυναίκα του στο ταξίδι του μέλιτος. Έκαναν check-in στο ξενοδοχείο τους στο Karon στις 12 Ιουλίουth. Ο Ταϊλανδός τουρίστας ήταν μαζί με τη γυναίκα και τον γιο του. Έκαναν check-in σε ξενοδοχείο στο Karon χθες (14 Ιουλίουth). "

«Ο Βρετανός τουρίστας πάλευε στα κύματα ενώ ο Ταϊλανδός τουρίστας που ήταν κοντά στο νερό προσπάθησε να τον βοηθήσει. Και οι δύο χτυπήθηκαν από πολλαπλά συνεχόμενα μεγάλα κύματα και βγήκαν κάτω από το νερό. Οι ναυαγοσώστες μπήκαν στον ωκεανό πριν τραβήξουν τους άνδρες έξω». Ο Αντισυνταγματάρχης Eakkachai εξήγησε.

«Υπάρχουν τέσσερις ναυαγοσώστες στην παραλία Κάτα Νόι μήκους 850 μέτρων που περιπολούν καθημερινά. Χθες, κόκκινες σημαίες και απαγόρευση κολύμβησης τοποθετήθηκαν κατά μήκος της παραλίας λόγω των ισχυρών κυματισμών. Οι ναυαγοσώστες προειδοποίησαν και τους δύο άνδρες να μην πάνε για κολύμπι, αλλά αρνήθηκαν και παρόλα αυτά μπήκαν στο νερό». δήλωσε ο αντισυνταγματάρχης Eakkachai.

Μόνο λίγες μέρες πριν δύο ξένοι τουρίστες πνίγηκαν επίσης στο Koh Chang. Σε αυτό το περιστατικό, οι τουρίστες μπήκαν επίσης σε χώρο με κόκκινη σημαία και πήγαν να κολυμπήσουν.

Η αστυνομία και οι αρχές της Ταϊλάνδης συνεχίζουν να προτρέπουν το κοινό να ακολουθεί τις οδηγίες από τις αρμόδιες υπηρεσίες και να μην πηγαίνει για κολύμπι σε περιόδους κόκκινης σημαίας ή κακοκαιρίας.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ! Ή, εισάγετε το e-mail σας παρακάτω!

Βοηθήστε στην υποστήριξη του Phuket Express το 2022!

Ο Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τρία χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και τις εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ ρεπόρτερ και αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.