Η νέα πολιτική της Ταϊλάνδης για τα δικαιώματα ιδιοκτησίας γης στοχεύει στην τόνωση της εγχώριας οικονομίας μεταξύ αλλοδαπών υψηλών δυνατοτήτων, λέει η κυβέρνηση

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Prachachat

Μπανγκόκ -

Η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης έχει διευκρινίσει ότι η πολιτική των δικαιωμάτων ιδιοκτησίας γης για την προσέλκυση ξένων υψηλών δυνατοτήτων στοχεύει μόνο να επιτρέψει σε συγκεκριμένους ξένους επενδυτές να κατοικούν με όχι περισσότερο από 1 rai σε συγκεκριμένες περιοχές, χωρίς να πουλήσει ολόκληρη τη γη.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Thanakorn Wangboonkongchana δήλωσε σήμερα, 15 Ιουλίου, ότι η κυβέρνηση θα χορηγήσει άδεια σε ορισμένες ομάδες αλλοδαπών υψηλού δυναμικού να παραμείνουν στο Βασίλειο σύμφωνα με μέτρα οικονομικής και επενδυτικής τόνωσης που εκδόθηκαν στις 25 Μαΐου 2022.

Οι τέσσερις κύριες ομάδες ομογενών με υψηλές δυνατότητες είναι ο πλούσιος πληθυσμός, οι συνταξιούχοι, οι επιχειρηματίες/επενδυτές που θέλουν να εργαστούν στην Ταϊλάνδη και οι ειδικοί «ειδικοί».

Η TPN σημειώνει ότι πολλά θέματα σχετικά με το ποιος ακριβώς, συγκεκριμένα, πληροί τις προϋποθέσεις και για πόση επένδυση δεν είναι ακόμη απολύτως σαφής.

Ωστόσο, σύμφωνα με το Άρθρο 96 του νόμου περί οικόπεδου, οι αλλοδαποί πρέπει να επενδύσουν τουλάχιστον 40 εκατομμύρια μπατ για τουλάχιστον 3 χρόνια σε συγκεκριμένο τύπο επιχείρησης, όπως τα κεφάλαια υποδομής που ιδρύονται βάσει του νόμου για τις κινητές αξίες και τα χρηματιστήρια ή τις επιχειρήσεις ακινήτων .

Ο Thanakorn διευκρίνισε επίσης ότι η μείωση των τελών από 2 σε 0.01 τοις εκατό για την αγορά κατοικιών με γη και συγκυριαρχίες ύψους έως 3 εκατομμυρίων μπατ, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Εσωτερικών, θα ισχύει μόνο για τους κατοίκους της Ταϊλάνδης.

Η κυβέρνηση πίστευε ότι τέτοια μέτρα θα αύξαναν τις δαπάνες των ξένων επενδυτών σε περίπου 1 τρισεκατομμύριο μπατ μέσα σε 5 οικονομικά έτη, ενισχύοντας τις εγχώριες επενδύσεις κατά 800 δισεκατομμύρια μπατ και δημιουργώντας εισόδημα από τη συλλογή φόρων κατά 270 δισεκατομμύρια μπατ.

Η αρχική έκδοση αυτού του άρθρου εμφανίστηκε στον αδελφό μας ιστότοπο, The Pattaya News, που ανήκει στη μητρική μας εταιρεία TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Χρειάζεστε ασφάλιση Covid-19 για το επόμενο ταξίδι σας στην Ταϊλάνδη; Κάντε κλικ ΕΔΩ.

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Ελάτε μαζί μας στη LINE για σπασίματα ειδοποιήσεων!

Εγγραφείτε
Όχι Meechukhun
Συντάκτης National News στο The Pattaya News από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2022. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Μπανγκόκ, η Νοπ απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες για την πόλη της μέσω των λέξεων και των εικόνων της. Η εκπαιδευτική της εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πάθος της για τη δημοσιογραφία έχουν διαμορφώσει τα γνήσια ενδιαφέροντά της για την κοινωνία, την πολιτική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τέχνη.