Βουδιστές στο Πουκέτ συμμετέχουν στις τελετές κεριών για την Asahna Bucha, οι θρησκευτικές γιορτές συνεχίζονται

Πουκέτ -

Πολλοί Βουδιστές στο Πουκέτ συμμετείχαν σε τελετές κεριών (Wien Tien) την Ημέρα Asahna Bucha χθες το βράδυ (13 Ιουλίουth) σε τοπικούς ναούς.

Η Ημέρα Asanha Bucha γιορτάζεται ετησίως την ημέρα της πανσελήνου του όγδοου σεληνιακού μήνα, καθώς ήταν η ημέρα που ο Βούδας έκανε την πρώτη του διδασκαλία, γνωστή ως τέσσερις ευγενείς αλήθειες, μετά τη διαφώτισή του στους πρώτους πέντε μαθητές του πριν από 2,500 χρόνια.

Χθες το βράδυ στις 7:00 μ.μ. στον ναό Mongkol Nimit στην πόλη του Πουκέτ Βουδιστές με επικεφαλής τον Κυβερνήτη του Πουκέτ Naroong Woonciew άκουσαν κηρύγματα πριν πραγματοποιήσουν την τελετή των κεριών (Wien Tien) περπατώντας δεξιόστροφα τρεις φορές γύρω από τη στούπα του ναού κρατώντας κεριά και λουλούδια.

Σήμερα είναι η έναρξη της Βουδιστικής Σαρακοστής και επίσης μια θρησκευτική αργία, που σημαίνει ότι τα κυβερνητικά γραφεία είναι κλειστά και οι πωλήσεις αλκοόλ απαγορεύονται. Οι πολύωρες διακοπές συνεχίζονται μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα, 18, αν και οι πωλήσεις αλκοόλ επιτρέπονται από αύριο, 15.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ! Ή, εισάγετε το e-mail σας παρακάτω!

Βοηθήστε στην υποστήριξη του Phuket Express το 2022!

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.