Το Πουκέτ βλέπει λιγότερους επισκέπτες της παραλίας μέχρι στιγμής την πρώτη ημέρα των πέντε μεγάλων διακοπών, λόγω της κακοκαιρίας

Πουκέτ -

Δεν ήταν πολλοί οι επισκέπτες της παραλίας σήμερα στην παραλία Patong λόγω των προειδοποιήσεων για μουσώνες και των ισχυρών κυμάτων. Οι χειριστές της παραλίας της Πατόνγκ δήλωσαν ότι το επιχειρηματικό τους εισόδημα είχε μειωθεί πριν από την περίοδο των διακοπών, αλλά κατηγόρησαν τον καιρό και όχι τους τουρίστες.

Το Phuket Express επισκέφτηκε την παραλία Patong σήμερα (13 Ιουλίουth) που είναι η αρχή των πολύωρων διακοπών.

Η Ταϊλάνδη έχει ένα πενταήμερο Σαββατοκύριακο καθώς πλησιάζουν δύο βουδιστικές αργίες στις 13 Ιουλίου για την Ημέρα Asanha Bucha και στις 14 για την έναρξη της Βουδιστικής Σαρακοστής ενώ η 15η ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση ως ειδική αργία.

Ένας από τους χειριστές της παραλίας είπε στο Phuket Express, «Πέρα από τις μεγάλες διακοπές, αυτή είναι η χαμηλή περίοδος και αυτή την εποχή του χρόνου, ακόμη και πολύ πριν από τον Covid-19, ήταν πάντα φτωχή λόγω της εποχής των μουσώνων».

Το Μετεωρολογικό Τμήμα της Ταϊλάνδης προειδοποιεί για έντονες έως πολύ έντονες βροχοπτώσεις στα περισσότερα μέρη της Ταϊλάνδης και ισχυρούς ανέμους και κύματα στη Θάλασσα Ανταμάν συμπεριλαμβανομένου του Πουκέτ, από τις 11 έως τις 14 Ιουλίου.

«Ο καιρός δεν είναι πλέον κατάλληλος για δραστηριότητες στην παραλία, κάτι που δεν είναι τυχερό για εμάς. Ωστόσο, βλέπουμε ακόμα κάποιους ξένους τουρίστες να περπατούν κατά μήκος της παραλίας. Οι περισσότεροι από αυτούς είναι Ινδοί, αλλά δεν ξοδεύουν χρήματα με πωλητές της παραλίας. Οι επιχειρήσεις μας, όπως τα καταστήματα μασάζ και τα εστιατόρια κοντά στην παραλία είναι πολύ ήσυχα.» Συμπλήρωσε ο παραλιακός πωλητής.

Κόκκινες σημαίες έχουν υψωθεί σε πολλές παραλίες του Πουκέτ, όπως το Paying Beach για να προειδοποιήσουν τους επισκέπτες και τους κολυμβητές για ισχυρούς ανέμους και κύματα χθες (12 Ιουλίου). Οι κόκκινες σημαίες αναμένεται να συνεχιστούν και σήμερα 13 Ιουλίου σε πολλές περιοχές.

«Ελπίζουμε ότι θα υπάρχουν περισσότεροι ξένοι τουρίστες πριν από το τέλος του τρέχοντος έτους στην υψηλή περίοδο, από τα τέλη Οκτωβρίου». Ο ανώνυμος πωλητής της παραλίας κατέληξε.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ! Ή, εισάγετε το e-mail σας παρακάτω!

Βοηθήστε στην υποστήριξη του Phuket Express το 2022!

Ο Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τρία χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και τις εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ ρεπόρτερ και αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.