Η χρήση κάνναβης απαγορεύτηκε στην Ταϊλάνδη σε ακίνητα του Υπουργείου Δικαιοσύνης, δικαστήρια κ.λπ.

Μπανγκόκ, Ταϊλάνδη-

Ελπίζετε να επωφεληθείτε από τους νέους αποποινικοποιημένους νόμους της Ταϊλάνδης για την κάνναβη και να απολαύσετε λίγη μαριχουάνα στο δικαστήριο; Λοιπόν, ίσως χρειαστεί να αλλάξετε τα σχέδιά σας.

Ο κ. Jeerapat Panthavee, Γενικός Γραμματέας του Γραφείου του Δικαστηρίου, υπέγραψε διάταγμα σήμερα, 12 Ιουλίου 2022, για την απαγόρευση της χρήσης προϊόντων κάνναβης σε δικαστήρια σε ολόκληρη τη χώρα, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που απασχολούνται στο Υπουργείο Δικαιοσύνης. Αυτό περιλαμβάνει την απαγόρευση τροφίμων και ποτών που περιέχουν κάνναβη στα δικαστήρια της Ταϊλάνδης.

Αυτό ακολουθεί μια αυξανόμενη λίστα χώρων, όπως στρατιωτικές εγκαταστάσεις, αστυνομικά τμήματα, σχολεία, κυβερνητικά γραφεία και ορισμένα άλλα επίσημα μέρη που απαγορεύουν την πρόσφατα αποποινικοποιημένη κάνναβη από τους χώρους εργασίας τους και για το προσωπικό τους, εκτός εάν δόθηκε τεκμηριωμένος ιατρικός λόγος.

Η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης συνέχισε να εφαρμόζει κανόνες και περιορισμούς για την κάνναβη από την αποποινικοποίηση τον περασμένο μήνα, οι περισσότεροι στοχεύοντας επίσημους χώρους όπως παραπάνω ή εμποδίζοντας ανηλίκους ή νέους να αγοράζουν κάνναβη. Η κυβέρνηση συνεχίζει να λέει ότι η κάνναβη πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο για ιατρική χρήση, αλλά η τεχνικά ψυχαγωγική χρήση σε ιδιωτικά σπίτια δεν απαγορεύεται και οι πωλήσεις κάνναβης έχουν γίνει συνηθισμένες σε πολλούς τομείς.

Η δημόσια χρήση απαγορεύεται από τους νόμους περί όχλησης του κοινού γύρω από τον καπνό από τη μαριχουάνα, με πρόστιμα 2000 μπατ ή ακόμα και φυλάκιση, αλλά ως επί το πλείστον οι αρχές επιβολής του νόμου έχουν κάνει μια ελαφριά πινελιά στην επιβολή αυτών των κανόνων.

Η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης εργάζεται σε ένα ολοκληρωμένο σύνολο νόμων, κανόνων και κανονισμών για την περαιτέρω μόνιμη ρύθμιση της κάνναβης, αλλά το έργο δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί, αν και αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Αύγουστο.

Εγγραφείτε
Όχι Meechukhun
Συντάκτης National News στο The Pattaya News από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2022. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Μπανγκόκ, η Νοπ απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες για την πόλη της μέσω των λέξεων και των εικόνων της. Η εκπαιδευτική της εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πάθος της για τη δημοσιογραφία έχουν διαμορφώσει τα γνήσια ενδιαφέροντά της για την κοινωνία, την πολιτική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τέχνη.