Το Ex-pat Insider 2022 by InterNations λέει ότι η Ταϊλάνδη είναι ένας προσιτός, φιλικός προορισμός για τους Ex-pats, 8ος καλύτερος στον κόσμο

•Το Μεξικό, η Ινδονησία, η Ταϊβάν, η Πορτογαλία, η Ισπανία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Βιετνάμ, η Ταϊλάνδη, η Αυστραλία και η Σιγκαπούρη είναι
οι καλύτεροι προορισμοί για πρώην κατοίκους το 2022.
• Οι χειρότεροι προορισμοί για τους παλιούς είναι το Κουβέιτ (52η), η Νέα Ζηλανδία, το Χονγκ Κονγκ, η Κύπρος, το Λουξεμβούργο,
Ιαπωνία, Νότια Αφρική, Τουρκία, Ιταλία και Μάλτα (43η).
• Η Ταϊλάνδη κατατάσσεται στην 8η από τις 52: οι επιλογές χρηματοδότησης και αναψυχής δεν είναι πρόβλημα για τους πρώην παππούδες, αλλά δυσκολεύονται
με τον εργασιακό τους βίο.

Μόναχο, 12 Ιουλίου 2022 — Για ένατη φορά, InterNations, η μεγαλύτερη κοινότητα εκπατρισμένων στον κόσμο με περισσότερα από 4 εκατομμύρια μέλη, δημοσίευσε τα αποτελέσματα της Expat Insider επισκόπηση. Με σχεδόν 12,000 ερωτηθέντες, είναι μια από τις πιο εκτεταμένες έρευνες σχετικά με τη ζωή και την εργασία στο εξωτερικό, παρέχοντας πληροφορίες για τη ζωή των πρώην χωρών σε 52 προορισμούς. Η έρευνα προσφέρει σε βάθος πληροφορίες σχετικά με την ικανοποίηση των εκπατρισμένων με το Ποιότητα Ζωής, Ευκολία Εγκατάστασης, Εργάζομαι στο εξωτερικό, να Προσωπικά Οικονομικών στις αντίστοιχες χώρες διαμονής τους. Για πρώτη φορά η κατάταξη περιλαμβάνει και το νέο Expat Essentials Index, που καλύπτει την ψηφιακή ζωή, τα θέματα διαχειριστή, τη στέγαση και τη γλώσσα.

Η Ταϊλάνδη έρχεται 8η σε 52 προορισμούς του Expat Insider 2022 επισκόπηση. Η χώρα υπερέχει στον Δείκτη Προσωπικών Οικονομικών (4η) και χάνει ελάχιστα την πρώτη 10η θέση στον Δείκτη Ευκολίας Διακανονισμού (11η). Ενώ έχει επίσης καλές επιδόσεις στο Expat Essentials Index (18η), η Ταϊλάνδη βρίσκεται μόλις στη μέτρια 35η θέση στον Δείκτη Ποιότητας Ζωής. Κατατάσσεται μάλιστα μεταξύ των τελευταίων 10 στον Δείκτη Εργασίας στο Εξωτερικό (45η). Συνολικά, το 77% των πρώην παλαιών είναι ευχαριστημένοι με τη ζωή τους στην Ταϊλάνδη, σε σύγκριση με το 71% παγκοσμίως. 

Μεξικό (1ος), Indonesia (2ο), και Ταϊβάν (3ος) αποτελούν τους 3 κορυφαίους προορισμούς και όλοι κατατάσσονται πολύ καλά στους δείκτες Ευκολίας Εγκατάστασης και Προσωπικών Οικονομικών. Από την άλλη, οι 3 τελευταίοι προορισμοί, Κουβέιτ (52η), New Zealand, να Hong Kong, όλοι έχουν κακή απόδοση όσον αφορά τα προσωπικά οικονομικά των πρώην παλαιών. Ενώ το Κουβέιτ κατατάσσεται μεταξύ των χειρότερων προορισμών παγκοσμίως για όλους τους παράγοντες, οι πρώην κάτοικοι της Νέας Ζηλανδίας δυσκολεύονται με την καριέρα τους και εκείνοι στο Χονγκ Κονγκ είναι δυσαρεστημένοι με το τοπικό περιβάλλον.  

Καμία ανησυχία για τα χρήματα 

Τα προσωπικά οικονομικά είναι ένα αεράκι για τους πρώην κατοίκους στην Ταϊλάνδη και ψηφίζουν τη χώρα τέταρτη στον Προσωπικό Οικονομικό Δείκτη. Στην πραγματικότητα, οι περισσότεροι πρώην παλαιά άτομα (85%) πιστεύουν ότι το διαθέσιμο νοικοκυριό τους είναι αρκετό ή υπεραρκετό για να ζήσουν μια άνετη ζωή (έναντι 72% παγκοσμίως). "Τα χρήματά σας σίγουρα πάνε μακριά.» αναφέρει ένας Βρετανός πρώην pat. Οι ομογενείς ψηφίζουν την Ταϊλάνδη τρίτη για το γενικό κόστος ζωής — το 71% είναι ικανοποιημένο με αυτόν τον παράγοντα, 26 ποσοστιαίες μονάδες περισσότερες από τον παγκόσμιο μέσο όρο (45%). Έτσι, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το 70% είναι ικανοποιημένο με την οικονομική του κατάσταση συνολικά (έναντι 60% παγκοσμίως). Ούτε η στέγαση είναι πρόβλημα, και η Ταϊλάνδη βρίσκεται επίσης στην πρώτη θέση σε αυτήν την υποκατηγορία. Οι ομογενείς το περιγράφουν τόσο προσιτό (74% έναντι 39% παγκοσμίως) όσο και εύκολο να το βρεις (85% έναντι 54% παγκοσμίως).  

Διοικητικά Εμπόδια 

Εκτός από τη στέγαση, οι πρώην κατοικούντες δεν είναι πολύ ευχαριστημένοι με τους παράγοντες που ερευνήθηκαν στο Expat Essentials Index (18η θέση). Η Ταϊλάνδη κατατάσσεται στην τελευταία 10άδα της Υποκατηγορίας Ψηφιακής Ζωής (43η) και οι πρώην κατοικούντες είναι ιδιαίτερα δυσαρεστημένοι με τη διαθεσιμότητα διοικητικών/κυβερνητικών υπηρεσιών στο διαδίκτυο (43% δυσαρεστημένοι έναντι 21% παγκοσμίως). "Είναι όλα χαρτιά για όλα,» εξηγεί ένας πρώην pat από τη Χιλή. Συνολικά, περισσότεροι από τους μισούς (51%) δυσκολεύονται να αντιμετωπίσουν την τοπική γραφειοκρατία/αρχές, σε σύγκριση με το 39% παγκοσμίως.  

Ενώ το 70% βρίσκει εύκολο να ζήσει στην Ταϊλάνδη χωρίς να μιλάει την τοπική γλώσσα (έναντι 51% παγκοσμίως), το 68% δυσκολεύεται να τη μάθει (έναντι 38% παγκοσμίως). "Απλώς δεν μπορώ να μάθω τη γλώσσα,», λέει ένας Βρετανός πρώην pat. Στην πραγματικότητα, το 78% μιλάει τη γλώσσα λίγο (54% έναντι 25% παγκοσμίως) ή καθόλου (24% έναντι 10% παγκοσμίως).  

Εύκολη δημιουργία συνδέσεων 

Η Ευκολία Εγκατάστασης Σε Ευρετήριο (11η) είναι ένα γνήσιο σημείο αναφοράς, ωστόσο, και οι εκπατρισμένοι αξιολογούν την Ταϊλάνδη ιδιαίτερα καλά στην Υποκατηγορία Τοπικής Φιλικότητας (8η). Η πλειοψηφία (86%) βρίσκει τους κατοίκους γενικά φιλικούς (έναντι 66% παγκοσμίως) και ένα άλλο 81% τους περιγράφει φιλικούς προς τους κατοίκους εξωτερικού (έναντι 65% παγκοσμίως). "Βρήκα ότι οι Ταϊλανδοί είναι πολύ φιλικοί και φιλόξενοι μαζί μου που ζω στη χώρα τους». εξηγεί ένας πρώην pat από το Ηνωμένο Βασίλειο. Οι ομογενείς κατατάσσουν επίσης την Ταϊλάνδη μεταξύ των 10 κορυφαίων στην Υποκατηγορία Εύρεση φίλων (8η). Αγαπούν την κοινωνική τους ζωή (69% ικανοποιημένοι έναντι 56% παγκοσμίως) και περισσότεροι από τους μισούς (52%) λένε ότι είναι εύκολο να κάνουν ντόπιους φίλους, σε σύγκριση με το 42% παγκοσμίως.

Εξαιρετικές επιλογές αναψυχής και υγειονομικής περίθαλψης 

Ο Δείκτης Ποιότητας Ζωής (35η) είναι μια μικτή τσάντα: Όσον αφορά τις επιλογές αναψυχής (5η), οι πρώην pat είναι ιδιαίτερα χαρούμενοι. Ψηφίζουν τη χώρα δεύτερη παγκοσμίως για τη γαστρονομική της ποικιλία και τις επιλογές φαγητού, που ξεπερνούν μόνο το Μεξικό. "Αυτό που απολαμβάνω περισσότερο μέχρι στιγμής είναι η ποικιλία των φαγητών τους,», λέει ένας Βιετναμέζος πρώην pat. "Μου αρέσει να δοκιμάζω νέο φαγητό όποτε έχω ελεύθερο χρόνο.Πάνω από τρεις στους τέσσερις εκπατρισμένους (77%) είναι ικανοποιημένοι με την κουλτούρα και τη νυχτερινή ζωή στην Ταϊλάνδη, σε σύγκριση με το 67% παγκοσμίως. 

Οι ομογενείς λατρεύουν επίσης την υγειονομική περίθαλψη στην Ταϊλάνδη - η χώρα χάνει ελάχιστα την πρώτη 10η θέση στην υποκατηγορία Υγεία & Ευεξία (11η). Περισσότεροι από τα τρία τέταρτα των εκπατρισμένων (77%) δηλώνουν ότι έχουν πρόσβαση σε όλα τα είδη υπηρεσιών υγειονομικής περίθαλψης που χρειάζονται (έναντι 67% παγκοσμίως). Οι περισσότεροι λένε επίσης ότι η ιατρική περίθαλψη είναι εύκολα διαθέσιμη (84% έναντι 73% παγκοσμίως) και καλής ποιότητας (85% έναντι 72% παγκοσμίως).  

Περιβαλλοντικές ανησυχίες και θέματα ασφάλειας 

Από την άλλη πλευρά, η Υποκατηγορία Περιβάλλοντος και Κλίματος (44η) είναι μια σημαντική ανησυχία για τους εκπατρισμένους στην Ταϊλάνδη. Δύο στους πέντε πρώην (40%) πιστεύουν ότι η κυβέρνηση πιστεύει δεν υποστήριξη πολιτικών για την προστασία του περιβάλλοντος, υπερδιπλάσιο από τον παγκόσμιο μέσο όρο (18%). "Οι άνθρωποι δεν γνωρίζουν αρκετά τη ρύπανση και είναι λυπηρό να βλέπεις τη φύση να καταστρέφεται από τα σκουπίδια,», αναφέρει ένας Γάλλος πρώην pat. Επιπλέον, το 45% αξιολογεί αρνητικά την ποιότητα του αέρα (έναντι 19% παγκοσμίως) και το 32% είναι δυσαρεστημένο με το αστικό περιβάλλον 

(στοιχεία όπως οι χώροι πρασίνου, τα επίπεδα θορύβου και η φιλική προς το περιβάλλον αρχιτεκτονική), σε σύγκριση με 17% παγκοσμίως. "Υπάρχει ατμοσφαιρική ρύπανση και περιορισμένα πάρκα και χώροι πρασίνου,», εξηγεί ένας Ολλανδός πρώην pat. Το μόνο πραγματικό χαρακτηριστικό είναι το κλίμα και ο καιρός, τα οποία βαθμολογούνται θετικά από την πλειονότητα των εκπατρισμένων (82% έναντι 62% παγκοσμίως).  

Η Υποκατηγορία Ασφάλεια και Ασφάλεια (47η) λαμβάνει επίσης μικτά αποτελέσματα. Σε γενικές γραμμές, το 85% των πρώην πασχόντων αισθάνεται προσωπική ασφάλεια στην Ταϊλάνδη (έναντι 81% παγκοσμίως). Όμως το 37% είναι δυσαρεστημένο με την πολιτική σταθερότητα της χώρας (έναντι 15% παγκοσμίως) και το 44% πιστεύει ότι δεν μπορεί να εκφράσει ανοιχτά τον εαυτό του και τις απόψεις του (έναντι 18% παγκοσμίως).  

Δυστυχισμένοι Εργάτες 

Η Ταϊλάνδη έχει τις χειρότερες επιδόσεις στον Δείκτη Εργασίας στο Εξωτερικό (45η). Οι ομογενείς ψηφίζουν τη χώρα στην τελευταία 10άδα της υποκατηγορίας Εργασιακή κουλτούρα και ικανοποίηση (48η). Σύμφωνα με αυτούς, η τοπική επιχειρηματική κουλτούρα δεν ενθαρρύνει τη δημιουργικότητα (41% έναντι 26% παγκοσμίως), ούτε προωθεί την ανεξάρτητη εργασία (45% έναντι 28% παγκοσμίως). Οι ομογενείς είναι επίσης ιδιαίτερα απογοητευμένοι όταν πρόκειται για προοπτικές καριέρας (45ος). Σχεδόν δύο στους πέντε (38%) είναι δυσαρεστημένοι με την τοπική αγορά εργασίας (έναντι 27% παγκοσμίως) και μόνο το 41% ​​λέει ότι η μετακόμιση στην Ταϊλάνδη έχει βελτιώσει τις προοπτικές σταδιοδρομίας τους (έναντι 60% παγκοσμίως).  

Οι ομογενείς κατατάσσουν επίσης την Ταϊλάνδη στην τελευταία 10άδα για μισθούς και ασφάλεια εργασίας (46η). Περισσότεροι από τρεις στους δέκα (31%) είναι δυσαρεστημένοι με την κατάσταση της τοπικής οικονομίας, σε σύγκριση με μόλις 17% παγκοσμίως. Επιπλέον, ένας στους τέσσερις πρώην (25%) δεν είναι ικανοποιημένος με την εργασιακή του ασφάλεια (έναντι 20% παγκοσμίως). Ωστόσο, το 35% των εκπατρισμένων δεν χρειάζεται να ανησυχεί για αυτό, καθώς είναι ήδη συνταξιούχοι, σε σύγκριση με τον παγκόσμιο μέσο όρο του 10% των συνταξιούχων. Στην πραγματικότητα, το 19% των εκπατρισμένων στην Ταϊλάνδη μετακόμισε εκεί ειδικά για να συνταξιοδοτηθούν, σε σύγκριση με μόλις 3% παγκοσμίως.  

Σύμφωνα με το Expat Insider 2022 αποτελέσματα έρευνας, το Μεξικό (1η), η Ινδονησία, η Ταϊβάν, η Πορτογαλία, η Ισπανία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Βιετνάμ, η Ταϊλάνδη, η Αυστραλία και η Σιγκαπούρη (10η) είναι οι καλύτεροι προορισμοί για πρώην παππούδες. Η κορυφή 5 προορισμοί ξεχωρίζουν όσον αφορά την ευκολία εγκατάστασης και τα προσωπικά οικονομικά. Τείνουν επίσης να αποδίδουν καλά στο Expat Essentials Index. Ενώ όλοι προσγειώνονται μόνο στη μεσαία γραμμή στον Δείκτη Εργασίας στο Εξωτερικό, τα αποτελέσματά τους στον Δείκτη Ποιότητας Ζωής είναι κάπως μικτά. Η Ισπανία (1η), η Ταϊβάν και η Πορτογαλία αποτελούν τις 3 κορυφαίες παγκοσμίως, αλλά οι πρώην κατοικούντες στο Μεξικό (24η) και στην Ινδονησία (41η) δεν είναι ικανοποιημένοι με την τοπική ποιότητα ζωής.  

Οι χειρότεροι προορισμοί για τους παλιούς είναι το Κουβέιτ (52η), η Νέα Ζηλανδία, το Χονγκ Κονγκ, η Κύπρος, το Λουξεμβούργο, η Ιαπωνία, η Νότια Αφρική, η Τουρκία, η Ιταλία και η Μάλτα (43η). Το Κουβέιτ συγκαταλέγεται στους χειρότερους προορισμούς στον κόσμο σε κάθε μεμονωμένο δείκτη καθώς και στη συνολική κατάταξη. Επιπλέον, όλοι οι προορισμοί της τελευταίας πενταετίας έχουν μέση έως κακή απόδοση στους Δείκτες Εργασίας στο Εξωτερικό και Προσωπικών Οικονομικών. Ενώ η Ιταλία αποτελεί εξαίρεση όσον αφορά τα Προσωπικά Οικονομικά (5η), κατατάσσεται μόνο στην 33η θέση στον Δείκτη Expat Essentials. 

Σχετικά με τις Διεθνείς Εθνές Expat Insider 2022 Έρευνες  

Για την ετήσια του Expat Insider επισκόπηση, η InterNations ζήτησε από 11,970 εκπατρισμένους που αντιπροσωπεύουν 177 εθνικότητες και ζουν σε 181 χώρες ή εδάφη να παράσχουν πληροφορίες σχετικά με διάφορες πτυχές της ζωής των πρώην χωρών, καθώς και για το φύλο, την ηλικία και την εθνικότητά τους. Οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να βαθμολογήσουν έως και 56 διαφορετικές πτυχές της ζωής στο εξωτερικό σε μια κλίμακα από το ένα έως το επτά. Η διαδικασία αξιολόγησης έδωσε έμφαση στην προσωπική ικανοποίηση των ερωτηθέντων με αυτές τις πτυχές, λαμβάνοντας υπόψη τόσο τα συναισθηματικά θέματα όσο και τις πιο πραγματικές πτυχές με την ίδια βαρύτητα. Στη συνέχεια, οι βαθμολογίες των επιμέρους παραγόντων από τους ερωτηθέντες ομαδοποιήθηκαν σε διάφορους συνδυασμούς για συνολικά 16 υποκατηγορίες και οι μέσες τιμές τους χρησιμοποιήθηκαν για την κατάρτιση πέντε επίκαιρων δεικτών: Ποιότητα ζωής, Ευκολία εγκατάστασης, Εργασία στο εξωτερικό, Προσωπικά οικονομικά και Expat Essentials. Αυτοί οι δείκτες υπολογίστηκαν περαιτέρω κατά μέσο όρο μαζί με τη γενική ευτυχία των εκπατρισμένων με τη ζωή τους στο εξωτερικό, προκειμένου να κατατάξουν 52 προορισμούς πρώην πατρίδων σε όλο τον κόσμο. Το 2022, το κορυφαίο 10 είναι το Μεξικό, η Ινδονησία, η Ταϊβάν, η Πορτογαλία, η Ισπανία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Βιετνάμ, η Ταϊλάνδη, η Αυστραλία και η Σιγκαπούρη.  

Για να εμφανιστεί στους δείκτες και κατά συνέπεια, στη συνολική κατάταξη, ήταν απαραίτητο ένα μέγεθος δείγματος τουλάχιστον 50 συμμετεχόντων στην έρευνα ανά προορισμό.  

Σχετικά με τις Διεθνείς Εθνές  

Με περισσότερα από 4 εκατομμύρια μέλη σε 420 πόλεις σε όλο τον κόσμο, InterNations είναι η μεγαλύτερη παγκόσμια κοινότητα και πηγή πληροφοριών για άτομα που ζουν και εργάζονται στο εξωτερικό. Η InterNations προσφέρει παγκόσμια και τοπική δικτύωση και κοινωνικοποίηση, τόσο διαδικτυακά όσο και πρόσωπο με πρόσωπο. Σε περίπου 6,000 εκδηλώσεις και δραστηριότητες το μήνα, οι ομογενείς έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν άλλα παγκόσμια μυαλά. Οι διαδικτυακές υπηρεσίες περιλαμβάνουν φόρουμ συζητήσεων και χρήσιμα άρθρα με προσωπικές εμπειρίες από πρώην πρώην, συμβουλές και πληροφορίες για τη ζωή στο εξωτερικό. Η ιδιότητα μέλους γίνεται με έγκριση μόνο για να διασφαλίσουμε ότι παραμένουμε μια κοινότητα εμπιστοσύνης. Η InterNations αποτελεί μέρος της New Work SE, μιας ομάδας επωνυμιών που προσφέρουν προϊόντα και υπηρεσίες για καλύτερη επαγγελματική ζωή. 

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες για τις Διεθνείς Εθνές στο δικό μας σελίδα τύπου, στο εταιρικό μας blog, ή στο δικό μας περιοδικό. www.internations.org

Κάντε κλικ ΕΔΩ για ένα διάγραμμα PDF που περιγράφει λεπτομερώς την κατάταξη της Ταϊλάνδης!

Ή,

ΚΛΙΚ ΕΔΩ για μια συνολική κατάταξη και γράφημα παγκοσμίως!

Το προηγούμενο είναι ένα δελτίο τύπου που δημοσιεύεται με πλήρη άδεια και εξουσιοδότηση από τον οργανισμό ή τους οργανισμούς που αναφέρονται στο υλικό δημοσίων σχέσεων και στα μέσα TPN. Οι δηλώσεις, οι σκέψεις και οι απόψεις του οργανισμού που εμπλέκονται στο δελτίο τύπου είναι εξ ολοκλήρου δικές τους και ενδέχεται να μην αντιπροσωπεύουν απαραίτητα εκείνες του TPN media και του προσωπικού του.

Εγγραφείτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης του TPN media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής. Το υπόβαθρό του είναι στο HR και στις Επιχειρήσεις και γράφει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και μια δεκαετία. Ζει στην Πατάγια για περίπου εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι πολύ γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνία μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε email [προστασία μέσω email] Σχετικά με εμάς: https://thephuketexpress.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thephuketexpress.com/contact-us/