Πενθήμερο Σαββατοκύριακο πλησιάζει στην Ταϊλάνδη για να γιορτάσουν δύο μεγάλες βουδιστικές διακοπές, ξεκινώντας από την Τετάρτη

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Thairath

Εθνική -

Από αύριο, η Ταϊλάνδη θα έχει ένα πενταήμερο Σαββατοκύριακο καθώς πλησιάζουν δύο βουδιστικές αργίες στις 13 Ιουλίου για την Ημέρα Asanha Bucha και στις 14 για την έναρξη της Βουδιστικής Σαρακοστής ενώ η 15η ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση ως ειδική αργία.

Η Ημέρα Asanha Bucha γιορτάζεται ετησίως την ημέρα της πανσελήνου του όγδοου σεληνιακού μήνα, καθώς ήταν η ημέρα που ο Βούδας έκανε την πρώτη του διδασκαλία, γνωστή ως τέσσερις ευγενείς αλήθειες, μετά τη διαφώτισή του στους πρώτους πέντε μαθητές του πριν από 2,500 χρόνια.

Η Βουδιστική Σαρακοστή ξεκινά την ημέρα μετά την Asahna Bucha και σηματοδοτεί την έναρξη της τρίμηνης περιόδου όπου όλοι οι μοναχοί δεν πρέπει να ταξιδεύουν και να μένουν σε ένα συγκεκριμένο μέρος ή στο ναό τους, όπου μπορούν να προφυλαχθούν από τον ήλιο, τις καταιγίδες και τη βροχή, για μελέτη. και διαλογισμός.

Παρόμοια με άλλες μεγάλες βουδιστικές αργίες, οι περισσότεροι Ταϊλανδοί Βουδιστές θα προσφέρουν παραδοσιακά ελεημοσύνη στους μοναχούς νωρίς το πρωί και θα επισκέπτονται ναούς για να ακούσουν κηρύγματα το βράδυ. Εκτελούν επίσης μια τελετουργική πρακτική γνωστή ως τελετή των κεριών (Wien Tien), όπου περπατούν δεξιόστροφα τρεις φορές γύρω από τη στούπα του ναού κουβαλώντας κεριά και λουλούδια.

Πέντε κύριες βουδιστικές εντολές εφαρμόζονται επίσης αυτές τις ημέρες. (1) δεν βλάπτουν τα έμβια όντα. (2) να μην παίρνεις αυτό που δεν δίνεται. (3) αποχή από σεξουαλική ανάρμοστη συμπεριφορά. (4) να αποφεύγουν να λένε ψέματα ή να συμμετέχουν σε κουτσομπολιά. (5) αποχή από αλκοολούχα ποτά και ψυχαγωγικά ναρκωτικά.

Και φυσικά, απαγορεύεται η πώληση αλκοόλ σε καταστήματα και εστιατόρια κατά τη διάρκεια των βουδιστικών εορτών, καθώς και το κλείσιμο όλων των παμπ και των μπαρ της χώρας.

Κυβερνητικά γραφεία όπως το Μεταναστευτικό θα κλείσουν επίσης.

Η αρχική έκδοση αυτού του άρθρου εμφανίστηκε στον αδελφό μας ιστότοπο, The Pattaya News, που ανήκει στη μητρική μας εταιρεία TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Χρειάζεστε ασφάλιση Covid-19 για το επόμενο ταξίδι σας στην Ταϊλάνδη; Κάντε κλικ ΕΔΩ.

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Ελάτε μαζί μας στη LINE για σπασίματα ειδοποιήσεων!

Εγγραφείτε
Όχι Meechukhun
Συντάκτης National News στο The Pattaya News από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2022. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Μπανγκόκ, η Νοπ απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες για την πόλη της μέσω των λέξεων και των εικόνων της. Η εκπαιδευτική της εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πάθος της για τη δημοσιογραφία έχουν διαμορφώσει τα γνήσια ενδιαφέροντά της για την κοινωνία, την πολιτική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τέχνη.