Ο καπετάνιος και η κόρη της Ελβετίας διασώθηκαν μετά από βλάβη του γιοτ κοντά στο νησί Naka στα ανοιχτά του Πουκέτ

Πουκέτ -

Ένας Ελβετός καπετάνιος και η κόρη του διασώθηκαν αφού το γιοτ του χάλασε κοντά στο νησί Naka στα ανοιχτά του Πουκέτ κατά τη διάρκεια μιας περιόδου ισχυρών ανέμων και κυμάτων.

Το Βασιλικό Ναυτικό της Ταϊλάνδης ανακοίνωσε χθες (11 Ιουλίουth) ότι ειδοποιήθηκαν ότι ένα γιοτ είχε χαλάσει. Το γιοτ ήταν σταθμευμένο στη μέση της θάλασσας ανατολικά του νησιού Naka Yai στα ανοιχτά του Thalang.

Ακολούθησαν την τοποθεσία που δόθηκε από το γιοτ. Το σκάφος του Βασιλικού Ναυτικού της Ταϊλάνδης αρχικά δεν μπόρεσε να φτάσει αμέσως στο σκάφος λόγω ισχυρού ανέμου και κυμάτων που θα μπορούσαν να προκαλέσουν ζημιά στη θαλαμηγό και τα σκάφη του Πολεμικού Ναυτικού, αλλά μετά από αρκετές ώρες κατάφερε να φτάσει στο προσαραγμένο σκάφος.

Στη θαλαμηγό το πλήρωμα του Πολεμικού Ναυτικού βρήκε τον καπετάνιο κ. Όλιβερ από την Ελβετία και την κόρη του. Το πλήρες όνομά του αποκρύφτηκε από τις αρχές της Ταϊλάνδης.

Ο κ. Όλιβερ είπε στον συνδεδεμένο Τύπο της Ταϊλάνδης, «Ο κινητήρας του γιοτ μου υπερθερμαίνεται πριν χαλάσει. Το γιοτ δεν μπορούσε να κινηθεί και ήταν εντελώς κολλημένο.»

Ωστόσο, ο κ. Όλιβερ είπε στο Ναυτικό ότι δεν ήθελε να τον τραβήξουν πίσω στην ακτή και προτίμησε να πληρώσει για να φτιάξει το σκάφος του και να φύγει με δική του δύναμη.

Οι μηχανικοί κλήθηκαν να φτιάξουν το γιοτ το οποίο θα φτάσει σε περίπου δύο μέρες. Ο κ. Όλιβερ είπε στο Πολεμικό Ναυτικό ότι έχει ακόμα αρκετό φαγητό και νερό για να περιμένει για επισκευές και ένα καλό ραδιοφωνικό σήμα.

Ο κύριος Όλιβερ και η κόρη του καλούνται να συνεχίσουν να αναφέρουν τη θέση τους στο Βασιλικό Ναυτικό της Ταϊλάνδης, ενώ περιμένουν να επισκευαστεί το γιοτ.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ! Ή, εισάγετε το e-mail σας παρακάτω!

Βοηθήστε στην υποστήριξη του Phuket Express το 2022!

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.