Οι μεγαλύτερες ιστορίες του Πουκέτ από την περασμένη εβδομάδα: Ισχυρά κύματα, φόβοι για σεισμούς, ανησυχίες για κροκόδειλους και πολλά άλλα

Γεια σας, αναγνώστες και υποστηρικτές του Phuket Express!

Ακολουθεί η εβδομαδιαία μας εκπομπή στην οποία επισημαίνουμε τις κορυφαίες τοπικές ιστορίες στην περιοχή μας στο Πουκέτ, από την περασμένη εβδομάδα. Ο αριθμός των ιστοριών διαφέρει από εβδομάδα σε εβδομάδα.

Αυτά επιλέγονται και επιμελούνται από τη συντακτική μας ομάδα και έχουν σχεδιαστεί για να μπορούν οι αναγνώστες μας να ενημερώνονται γρήγορα για σημαντικές ιστορίες που μπορεί να έχουν χάσει. Δημοσιεύουμε πολλές ιστορίες καθημερινά και είναι εύκολο να χάσουμε τα ίχνη σημαντικών γεγονότων ή αλλαγών στην περιοχή μας. Κάνουμε εθνικές ανακεφαλαιώσεις σε ξεχωριστό άρθρο, Αυτές είναι μόνο οι κορυφαίες τοπικές ιστορίες στην επαρχία του Πουκέτ.

Δεν έχουν ιδιαίτερη σειρά σπουδαιότητας, αλλά κατά προσέγγιση με σειρά δημοσίευσης. Αυτά είναι από τη Δευτέρα 4 Ιουλίου 2022 έως την Κυριακή 10 Ιουλίου 2022.

Ας ξεκινήσουμε και ας δούμε ποιες ήταν οι κορυφαίες τοπικές ιστορίες!

  1. Ισχυρά κύματα ξεπέρασαν το θαλασσινό νερό σε έναν παραλιακό δρόμο βόρεια του Πουκέτ προκαλώντας καθυστερήσεις στην κυκλοφορία στις 3 Ιουλίου. Οι πάγκοι τροφίμων και οι πωλητές κοντά στην παραλία εκκενώθηκαν κυρίως πριν από την καταιγίδα και τα κύματα, αλλά κάποιοι έχουν υποστεί ζημιές.

Στις 3 Ιουλίου, ο Κυβερνήτης του Πουκέτ επιθεώρησε την οδό Thep Kasattri (No 402) με κατεύθυνση βόρεια κοντά στην παραλία Sai Kaew στο Mai Khao

Ο κυβερνήτης του Πουκέτ Narong Wonnciew είπε στο Phuket Express: «Υπήρχαν πολλοί δρόμοι κοντά σε παραλίες στο Πουκέτ που έχουν επηρεαστεί από παλίρροιες και ισχυρά κύματα».

Ένας κεντρικός δρόμος κατά μήκος μιας παραλίας στο Mai Khao στο Πουκέτ έκλεισε προσωρινά λόγω παλίρροιας στις 4 Ιουλίουth. Την επόμενη μέρα, 5 Ιουλίου, ο δρόμος επέστρεψε στην κανονική κυκλοφορία.

Ο επικεφαλής Πρόληψης και Μετριασμού Καταστροφών του Πουκέτ επιβεβαίωσε ότι το θαλασσινό νερό που ανεβαίνει κατά την παλίρροια αυτή την εβδομάδα προκαλώντας πλημμύρες δρόμους και ζημιές από καταιγίδες δεν σχετίζεται με σεισμούς.

2. Ο κυβερνήτης του Πουκέτ διέταξε σχετική υπηρεσίαπρέπει να παραμείνετε ενημερωμένοι και να παρακολουθείτε στενά τις καταστάσεις σεισμών στους ωκεανούς.

Ο Κυβερνήτης του Πουκέτ, Narong Woonciew, στις 6 Ιουλίου έδωσε εντολή στους αρμόδιους αξιωματούχους, ιδίως στο Γραφείο Πρόληψης και Μετριασμού των Καταστροφών (DDPM) του Πουκέτ να παρακολουθεί στενά την κατάσταση του πρόσφατου ωκεανικού σεισμού. Οποιεσδήποτε σημαντικές ενημερώσεις θα πρέπει να κοινοποιούνται αμέσως στους κατοίκους του Πουκέτ.

Δεκαεννέα πύργοι προειδοποίησης για τσουνάμι στο Πουκέτ δοκιμάζονται καθημερινά από τις 7 Ιουλίουth κανονικά και δοκιμάζονται μόνο την Τετάρτη με τον εθνικό ύμνο.

Οι αξιωματούχοι του Πουκέτ διασφαλίζουν την ασφάλεια των τουριστών πριν από τις μεγάλες διακοπές την επόμενη εβδομάδα, καθώς πολλοί άνθρωποι ανησυχούν στο Διαδίκτυο για πιθανές καιρικές καταστροφές λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων και του ανέμου πρόσφατα.

3. Ισχυροί άνεμοι, κύματα και έντονες βροχοπτώσεις θα συνεχιστούν στις επαρχίες Πουκέτ και Ανταμάν από τις 9 Ιουλίουth μέχρι τον Ιούλιο 14th 2022.

4. Το Γραφείο Αλιείας του Πουκέτ έχει αντιμετωπίσει τις ανησυχίες μετά από δημοσίευση βίντεο και αναρτήσεων στο Διαδίκτυο από τουρίστες σχετικά με φερόμενους πεινασμένους κροκόδειλους σε μια φάρμα στο Πουκέτ.

Ο επικεφαλής του γραφείου αλιείας του Πουκέτ κ. Sittiphon Mueangsong είπε στο Phuket Express, «Μερικοί τουρίστες μπορεί να πιστεύουν ότι το μέρος είναι εγκαταλελειμμένο, αλλά δεν είναι και έχει περάσει όλες τις πρόσφατες επιθεωρήσεις και πληροί όλους τους κανονισμούς. Τα ερπετά είναι χαρούμενα και υγιή και καλά φροντισμένα».

5. Ο Δήμος Kathu θα πραγματοποιήσει το παραδοσιακό του φεστιβάλ «Naithu» για τους 12th ώρα αυτόν τον μήνα.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον παραδοσιακό δρόμο μπροστά από τον Δήμο Kathu από τις 15 Ιουλίουth μέχρι τον Ιούλιο 17th, 2022 από τις 5:00 μ.μ. έως τις 10:00 μ.μ.

Αυτό είναι όλο για αυτήν την εβδομάδα, όπως πάντα σας ευχαριστώ για την υποστήριξή σας!

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ! Ή, εισάγετε το e-mail σας παρακάτω!

Βοηθήστε στην υποστήριξη του Phuket Express το 2022!

Εγγραφή
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.