Κορυφαίος γιατρός της Ταϊλάνδης προτρέπει το Υπουργείο Δημόσιας Υγείας να αποκαλύψει τον πραγματικό αριθμό νέων περιπτώσεων Covid-19, συμπεριλαμβανομένων όλων των ασυμπτωματικών και ήπιων περιπτώσεων

Εθνική -

Ένας Ταϊλανδός γιατρός που ειδικεύτηκε σε αναδυόμενες μολυσματικές ασθένειες προέτρεψε το Υπουργείο Υγείας να αποκαλύψει τον πραγματικό αριθμό των νέων κρουσμάτων Covid-19 καθώς ο αριθμός μπορεί να έχει ξεπεράσει κατά πολύ αυτόν που αποκαλύπτεται επί του παρόντος στο κοινό, σύμφωνα με τον ίδιο.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Satit Pitutecha αποκάλυψε στον συνδεδεμένο Τύπο ότι ο αριθμός των νέων κρουσμάτων Covid-19 έχει φτάσει τις 20-30 χιλιάδες την ημέρα ήδη κατά τη γνώμη του εάν ενσωματωθούν όλοι οι ασθενείς που έχουν εγγραφεί για φάρμακα και υποστηρικτική χρηματοδότηση από την Εθνική Ασφάλεια Υγείας. Γραφείο (NHSO).

Ωστόσο, σύμφωνα με το Κέντρο Καταστάσεων Covid-19, ο αριθμός των νέων κρουσμάτων Covid-19 έως τις 9 Ιουλίου παραμένει σε 2,084 άτομα, γεγονός που έρχεται σε αντίθεση με τη δήλωση του Satit, έτσι ο Δρ. Thiravat Hemachudha, επικεφαλής του Ταϊλανδικού Ερυθρού Σταυρού για την υγεία Επιστημονικό Κέντρο, βγήκε και είπε:

«Προτρέπω έντονα τον Υπουργό Υγείας να αποκαλύψει τον πραγματικό αριθμό νέων κρουσμάτων Covid. Δεν είναι το τέλος του κόσμου ακόμα κι αν ο αριθμός φτάσει τις 100,000. Πρέπει να πούμε στους πολίτες την αλήθεια για να επαγρυπνούν».

Οι γιατροί πιστεύουν ότι η Ταϊλάνδη θα πρέπει να επιστρέψει στην καταμέτρηση όλων των περιπτώσεων με τους εθνικούς αριθμούς, ακόμη και αν είναι ασυμπτωματικά, ήπια ή αν δεν χρειάζονται νοσοκομειακή περίθαλψη. Αυτό περιλαμβάνει επίσης όσους κάνουν κατ' οίκον τεστ ή αυτο-atk και αναφέρονται στο NHSO αλλά δεν χρειάζονται νοσοκομειακή περίθαλψη.

Η αρχική έκδοση αυτού του άρθρου εμφανίστηκε στον αδελφό μας ιστότοπο, The Pattaya News, που ανήκει στη μητρική μας εταιρεία TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ! Ή, εισάγετε το e-mail σας παρακάτω!

Βοηθήστε στην υποστήριξη του Phuket Express το 2022!

Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.