Οι Ταϊλανδοί ξενοδόχοι εκφράζουν ανησυχίες για την πρόταση της κυβέρνησης για «διπλή τιμολόγηση» για τους ξένους τουρίστες

Μπανγκόκ -

Οι Ταϊλανδοί ξενοδόχοι εξέφρασαν ανησυχίες τα σχέδια της κυβέρνησης να ορίσει διπλή τιμολόγηση καταλυμάτων για ξένους και ντόπιους τουρίστες, λέγοντας ότι η ιδέα δεν ήταν πρακτική κατά την προσπάθεια της χώρας να τονώσει τον τουρισμό και την εγχώρια οικονομία.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή κυβερνητικό εκπρόσωπο την Πέμπτη, η κυβέρνηση θα εισαγάγει την εφαρμογή μιας συνθήκης διπλού τιμολογίου, σύμφωνα με την οποία οι ξένοι επισκέπτες θα μπορούν να χρεώνονται με τιμές παρόμοιες με την περίοδο πριν από την πανδημία, ενώ οι ντόπιοι τουρίστες θα συνεχίσουν να πληρώνουν με τις τρέχουσες μειωμένες τιμές.

Η Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων της Ταϊλάνδης, Marisa Sukosol Nunbhakdi, δήλωσε ότι η ιδέα της διπλής τιμολόγησης ήταν «μη πρακτική», καθώς οι τιμές των δωματίων των ξενοδοχείων αλλάζουν πάντα με βάση τις συνθήκες της αγοράς. Επιπλέον, κάθε ξενοδοχείο κάθε αστεριού χρησιμοποιεί επίσης διαφορετικές στρατηγικές για τον καθορισμό των τιμών.

«Αυτό που θα μπορούσε να κάνει η κυβέρνηση ήταν να συνεργαστεί από κοινού και να συζητήσει με την ένωση για τη διεξαγωγή εγχώριων εκστρατειών και την προσφορά ειδικών τιμών για τους Ταϊλανδούς τουρίστες», πρότεινε.

Marisa Sukosol Nunbhakdi

Ο Charintip Tiyaphorn, πρόεδρος του Συμβουλίου Τουρισμού του Krabi, πρόσθεσε ότι η ιδέα θα μπορούσε να προκαλέσει αρνητική αντίληψη για την εικόνα του ταϊλανδικού τουρισμού, επειδή όλοι, παρά τις εθνικότητες, πρέπει να αντιμετωπίζονται ισότιμα ​​ως πελάτες.

Τόνισε: «Κάθε πελάτης πρέπει να αντιμετωπίζεται δίκαια και ισότιμα. Η σαφής επικοινωνία είναι επίσης ζωτικής σημασίας, καθώς πρόκειται για ένα ευαίσθητο θέμα που θα μπορούσε να βλάψει τη φήμη των τουριστικών βιομηχανιών και των ξενοδόχων της Ταϊλάνδης».

Η αρχική έκδοση αυτού του άρθρου εμφανίστηκε στον αδελφό μας ιστότοπο, The Pattaya News, που ανήκει στη μητρική μας εταιρεία TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ! Ή, εισάγετε το e-mail σας παρακάτω!

Βοηθήστε στην υποστήριξη του Phuket Express το 2022!

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.