Η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης θα καθορίσει τιμές διπλής διαμονής για ξένους τουρίστες σε παρόμοια ποσοστά με την περίοδο πριν από την πανδημία

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Prachachat

Εθνική -

Η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης σχεδιάζει να ορίσει διπλή τιμολόγηση των δωματίων ξενοδοχείων για ξένους τουρίστες με τον ίδιο ρυθμό με την περίοδο πριν από την πανδημία, καθώς επιλύεται η κατάσταση του Covid-19.

Ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Traisulee Traisaranakul αποκάλυψε ότι ο υπουργός Τουρισμού και Αθλητισμού, Phiphat Ratchakitprakarn, και η Αρχή Τουρισμού της Ταϊλάνδης (TAT) ετοιμάζονται να συζητήσουν με ξενοδόχους σε διάφορες τουριστικές επαρχίες, συμπεριλαμβανομένης της Ένωσης Ξενοδόχων της Ταϊλάνδης, σχετικά με τις τιμές των καταλυμάτων.

Θα εισαγάγουν την εφαρμογή μιας συνθήκης διπλής χρέωσης κατά την οποία οι ξένοι επισκέπτες μπορούν να χρεώνονται με τιμές παρόμοιες με την περίοδο πριν από την πανδημία, ενώ οι ντόπιοι τουρίστες θα συνεχίσουν να πληρώνουν με τις τρέχουσες μειωμένες τιμές.

Ο Traisulee είπε: «Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου που ο τουριστικός τομέας βρίσκεται ακόμα σε ανάκαμψη, η κυβέρνηση πρέπει να υποστηρίξει τα ταξίδια των Ταϊλανδών. Αυτό [Η διπλή τιμολόγηση] είναι να διατηρήσουμε τα πρότυπα τιμών και υπηρεσιών μας για τους ξένους τουρίστες, καθώς θα μπορούσε να επηρεάσει τη διεθνή αντίληψη για την τουριστική επωνυμία της χώρας».

«Οι τιμές που έχουν μειωθεί κατά τη διάρκεια του Covid-19 θα διατηρηθούν για τους Ταϊλανδούς τουρίστες για να διατηρήσουν τη δυναμική του εγχώριου τουρισμού». κατέληξε ο Τραϊσουλί.

Η πρόταση έχει προκαλέσει εκτεταμένη οργή μεταξύ ορισμένων αγγλόφωνων φόρουμ και ομάδων συζήτησης, σημειώνει το TPN media.

Αυτό το σχέδιο ακολουθεί ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Anutin Charnvirakul που δήλωσε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι Η Ταϊλάνδη θα πρέπει να επικεντρωθεί στο να είναι μια μάρκα υψηλής ποιότητας για ποιοτικούς τουρίστες έναντι ενός τόπου που είναι γνωστός για τις φτηνές διακοπές.

Δεν είναι σαφές εάν η πρόταση θα επέτρεπε στους ομογενείς με μακροπρόθεσμες βίζες ή άδειες εργασίας να λάβουν τις φθηνότερες τιμές της Ταϊλάνδης ή αν θα συγκεντρωθούν μαζί με ξένους τουρίστες.

Η αρχική έκδοση αυτού του άρθρου εμφανίστηκε στον αδελφό μας ιστότοπο, The Pattaya News, που ανήκει στη μητρική μας εταιρεία TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Χρειάζεστε ασφάλιση Covid-19 για το επόμενο ταξίδι σας στην Ταϊλάνδη; Κάντε κλικ ΕΔΩ.

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Ελάτε μαζί μας στη LINE για σπασίματα ειδοποιήσεων!

Εγγραφείτε
Όχι Meechukhun
Συντάκτης National News στο The Pattaya News από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2022. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Μπανγκόκ, η Νοπ απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες για την πόλη της μέσω των λέξεων και των εικόνων της. Η εκπαιδευτική της εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πάθος της για τη δημοσιογραφία έχουν διαμορφώσει τα γνήσια ενδιαφέροντά της για την κοινωνία, την πολιτική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τέχνη.