Το Υπουργείο Δημόσιας Υγείας της Ταϊλάνδης δεν υποστήριξε ποτέ την αφαίρεση μασκών στο κοινό, λέει ο Anutin

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Ματιχών

Εθνική -

Ο υπουργός Δημόσιας Υγείας Anutin Charnvirakul υπόσχεται να ακούσει όλες τις προτάσεις για να βοηθήσει στην πρόληψη της εξάπλωσης του κορωνοϊού Covid-19, ενώ ισχυρίστηκε ότι το υπουργείο ποτέ δεν υποστήριξε ή είπε συγκεκριμένα να αφαιρέσει τις εντολές μάσκας και να σταματήσει να φοράει μάσκες στο κοινό.

Έρχονται οι δηλώσεις του μόλις δύο εβδομάδες μετά την ελάφρυνση της εντολής της μάσκας από τον Πρωθυπουργό Prayut Chan-O-Cha σε μια έκπληξη αργά το βράδυ, μετά από μήνες συζητήσεων μεταξύ του τουρισμού και της επιχειρηματικής βιομηχανίας που ήθελαν να χαλαρώσει, ειδικά η εξωτερική εντολή και επειδή ο επιχειρηματικός τομέας ισχυρίζεται ότι πολλοί ξένοι τουρίστες δεν ενδιαφέρονται να φορούν μάσκες, και οι γιατροί και ο ιατρικός τομέας που υποστηρίζουν την εντολή να παραμείνουν με κανένα συγκεκριμένο offframp.

Ο Anutin αποκάλυψε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου χθες, 6 Ιουλίου, αφού ο Δρ. Prasit Wattanapha, Κοσμήτορας της Ιατρικής Σχολής στο Νοσοκομείο Siriraj, προέτρεψε το Υπουργείο να προτείνει μέτρα για την επιβολή μασκών σε κλειστούς ή ανεπαρκώς αεριζόμενους χώρους ότι το Υπουργείο θα ακούσει κάθε πρόταση και ιδέα που προτείνουν όλα τα τμήματα.

Όταν ρωτήθηκε ποιες προτάσεις θα εισαγάγει το Υπουργείο Δημόσιας Υγείας στο επερχόμενο Κέντρο Διαχείρισης Καταστάσεων Covid-19 (CCSA) αυτή την Παρασκευή, 8 Ιουλίου, ο Υπουργός δήλωσε μόνο ότι όλα εξαρτώνται από την κατάσταση εάν θα αυστηροποιηθούν ή θα χαλαρώσουν τα μέτρα.

«Οι Υπουργοί, ο Μόνιμος Γραμματέας, ο Πρωθυπουργός και το CCSA (Center for Covid-19 Situation Administration) είπαν όλοι να μην βγάζετε [τις μάσκες] καθώς μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο του Covid-19 και είναι καλό για όλους. Αλλά αν κάποιος θέλει να αφαιρέσει τη μάσκα του, τότε πρέπει να αξιολογήσει την προσωπική του κατάσταση και τους κινδύνους. Το Υπουργείο Δημόσιας Υγείας δεν είπε ποτέ ότι ήρθε η ώρα να βγάλουμε τη μάσκα δημόσια. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, είναι ακόμα καλύτερο να το φοράμε για τον εαυτό μας», είπε ο Anutin.

Από την αφαίρεση της εντολής Ένας αυξανόμενος αριθμός γιατρών έχει πρακτικά παρακαλέσει την κυβέρνηση να επαναφέρει την εντολή, παρά το γεγονός ότι οι περισσότεροι Ταϊλανδοί υπήκοοι εξακολουθούν να φορούν μάσκες σε όλα τα περιβάλλοντα.Το TPN σημειώνει ότι ακόμη και κατά τη διάρκεια της θητείας υπήρξε ελάχιστη έως καθόλου επιβολή για όσους επέλεξαν να μην φορούν μάσκες.

Η CCSA πρόκειται να συνεδριάσει αύριο το πρωί, 8 Ιουλίου, για να επανεξετάσει την τρέχουσα κατάσταση του Covid-19 και να συζητήσει κανόνες και κανονισμούς γύρω από τον Covid-19, συμπεριλαμβανομένης πιθανώς της επιστροφής μιας εντολής μάσκας, η οποία χαλαρώθηκε μόλις πριν από δύο εβδομάδες.

Η αρχική έκδοση αυτού του άρθρου εμφανίστηκε στον αδελφό μας ιστότοπο, The Pattaya News, που ανήκει στη μητρική μας εταιρεία TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Χρειάζεστε ασφάλιση Covid-19 για το επόμενο ταξίδι σας στην Ταϊλάνδη; Κάντε κλικ ΕΔΩ.

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Ελάτε μαζί μας στη LINE για σπασίματα ειδοποιήσεων!

Εγγραφείτε
Όχι Meechukhun
Συντάκτης National News στο The Pattaya News από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2022. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Μπανγκόκ, η Νοπ απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες για την πόλη της μέσω των λέξεων και των εικόνων της. Η εκπαιδευτική της εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πάθος της για τη δημοσιογραφία έχουν διαμορφώσει τα γνήσια ενδιαφέροντά της για την κοινωνία, την πολιτική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τέχνη.