Η Ταϊλάνδη ζητά από τους κυβερνήτες των επαρχιών να ενισχύσουν τον έλεγχο της κάνναβης

Ταϊλάνδη-

Η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης συνεχίζει να εκδίδει νέους κανόνες και κανονισμούς μετά τη νομιμοποίηση της κάνναβης μετά την αποποινικοποίησή της στις 9 Ιουνίου.

Το νομοσχέδιο για τον έλεγχο της κάνναβης βρίσκεται ακόμη σε αναγνώσεις στη Βουλή και στο Κοινοβούλιο και δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη, οπότε στο ενδιάμεσο η Ταϊλάνδη συνεχίζει να καταφεύγει σε συνονθύλευμα μέτρα για να προσπαθήσει να ελέγξει τη χρήση του φυτού.

Τα περισσότερα μέτρα μέχρι στιγμής ήταν ως επί το πλείστον λογικά…περιορίζοντας τη χρήση του ναρκωτικού σε άτομα άνω των είκοσι ετών και έγκυες γυναίκες, απαγόρευση της κάνναβης σε σχολεία και στρατιωτικές εγκαταστάσεις, απαγόρευση χρήσης από ταϊλανδούς πιλότους, απαιτώντας από τις επιχειρήσεις να προειδοποιούν τους καταναλωτές εάν η κάνναβη είναι χρησιμοποιείται σε φαγητό ή ποτό, απαγορεύοντας το κάπνισμα στο κοινό σύμφωνα με τους νόμους όχλησης, περιορίζοντας τη διαφήμιση ειδικά στους νέους κ.λπ.

Τώρα, το Υπουργείο Εσωτερικών ζήτησε από όλους τους κυβερνήτες των επαρχιών να ενισχύσουν τους κανόνες στις επαρχίες τους, συμπεριλαμβανομένης της διακοπής της ψυχαγωγικής χρήσης. Η λίστα με τους κανόνες είναι παρακάτω. Το TPN σημειώνει, ωστόσο, ότι η τεχνικά ψυχαγωγική χρήση δεν είναι παράνομη σε ένα ιδιωτικό σπίτι εάν ένας ενήλικας και παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση συνεχίζει να λέει ότι είναι για ιατρική χρήση μόνο οι κανόνες που ενδεχομένως να απαγορεύουν την ψυχαγωγική χρήση δεν έχουν ακόμη υπογραφεί στη νομοθεσία. Δεν είναι επίσης σαφές πώς θα επιβάλλονταν αυτό εάν η ψυχαγωγική χρήση απαγορευόταν νομικά. Η αστυνομία της Ταϊλάνδης δήλωσε επίσης πρόσφατα ότι εκτός από την επιβολή ενοχλητικών κανονισμών για κάποιον που καπνίζει σε δημόσιους χώρους, εάν υποβληθεί σωστή καταγγελία, δεν μπορεί να κάνει τίποτα προς το παρόν για να σταματήσει την ψυχαγωγική χρήση από έναν ενήλικα.

Η εντολή εκδόθηκε από τον μόνιμο γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών, Suttipong Juljarern, στις 30 Ιουνίου και ήρθε στην προσοχή του Τύπου χθες, 4 Ιουλίου.

• Η μαριχουάνα και η κάνναβη δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για αναψυχή
• Δεν επιτρέπεται η πώληση ή η κατανάλωση τροφίμων ή ποτών με καρφιά κάνναβης/κάνναβης σε κρατικά συγκροτήματα.
• Οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι δεν μπορούν να καταναλώνουν μαριχουάνα ή κάνναβη παράνομα ή με τρόπο που μπορεί να επηρεάσει την εικόνα των κρατικών αξιωματούχων.
• Οι διοικητές, τα επαρχιακά γραφεία δημόσιας υγείας και οι σχετικές αρχές πρέπει να παρέχουν γνώση και να προωθούν την ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με την καλλιέργεια και την κατανάλωση μαριχουάνας και κάνναβης, όπως επιτρέπεται από το νόμο.
• Οι τοπικές αρχές πρέπει να εκπαιδεύσουν τους ανθρώπους για τα οφέλη και τους κινδύνους της μαριχουάνας και της κάνναβης.
• Οι αρχές πρέπει να επιθεωρούν τα τρόφιμα, τα ποτά και τα προϊόντα με καρφίτσα κάνναβης/κάνναβης που πωλούνται στις περιοχές τους για να διασφαλίσουν ότι η ποσότητα που χρησιμοποιείται είναι εντός των νόμιμων ορίων.

Αυτό το άρθρο εμφανίστηκε αρχικά στον αδελφό μας ιστότοπο, The Pattaya News, που ανήκει στη μητρική μας εταιρεία TPN media.

Εγγραφείτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης του TPN media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής. Το υπόβαθρό του είναι στο HR και στις Επιχειρήσεις και γράφει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και μια δεκαετία. Ζει στην Πατάγια για περίπου εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι πολύ γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνία μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε email [προστασία μέσω email] Σχετικά με εμάς: https://thephuketexpress.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thephuketexpress.com/contact-us/