Κορυφαίοι γιατροί της Ταϊλάνδης που ζητούν να αποκατασταθεί η εντολή της μάσκας, το κέντρο Covid θα εξετάσει όλες τις επιλογές αυτή την Παρασκευή

Ταϊλάνδη-

Αρκετοί κορυφαίοι γιατροί και ιατρικοί σύλλογοι της Ταϊλάνδης ζητούν από το Υπουργείο Δημόσιας Υγείας και το Κέντρο Διαχείρισης Κατάστασης Covid-19 ή το CCSA να επαναφέρουν τις εντολές μάσκας λόγω ανησυχιών για αυξανόμενα κρούσματα Covid19 παγκοσμίως και νέες υποπαραλλαγές.

Η εντολή για μάσκα, η οποία κάλυπτε στο παρελθόν όλους τους δημόσιους χώρους, ακόμη και μόνο έξω από αυτήν, έγινε συνιστώμενη αλλά όχι υποχρεωτική στις 23 Ιουνίου, μόλις πριν από δύο εβδομάδες. Η εντολή είχε προηγουμένως τεθεί σε ισχύ ως επί το πλείστον με συνέπεια από τις αρχές του 2020.

Αν και η εντολή της μάσκας δεν φαινόταν να ενοχλεί τους περισσότερους υπηκόους της Ταϊλάνδης, θεωρήθηκε αποτρεπτική για τον τουρισμό και πολλές περιοχές που εξαρτώνται από τον τουρισμό, όπως η Πατάγια και το Πουκέτ, είχαν ήδη δει πολλούς ξένους τουρίστες να αγνοούν την εντολή στο παρελθόν. Οι τουριστικοί και επιχειρηματικοί σύλλογοι ήθελαν εδώ και καιρό να άρουν την εντολή, ακόμη και αν δεν επιβάλλονταν, να προσελκύσουν τουρίστες που μπορεί να μην το επισκεφτούν μόνο και μόνο λόγω της σκέψης μιας εντολής.

Τώρα, ωστόσο, οι Rural Medical Doctors της Ταϊλάνδης και αρκετοί εξέχοντες γιατροί θέλουν να επιστραφεί η εντολή της μάσκας, επικαλούμενοι ανησυχίες για αυξανόμενα κρούσματα παγκοσμίως και φόβους για τις ταχέως εξαπλούμενες υποπαραλλαγές του Omicron όπως το BA 2.5.

Ο καθηγητής Dr. Prasit Wattanapha, Κοσμήτορας της Ιατρικής Σχολής στο Siriraj Hospital Mahidol University εξέδωσε δήλωση σήμερα, 5 Ιουλίου, προτρέποντας τις αρμόδιες υπηρεσίες να επαναφέρουν μια εντολή, τουλάχιστον για εσωτερικούς χώρους. Δήλωσε ότι παρόλο που οι νέες υποπαραλλαγές δεν αποδείχθηκαν πιο επικίνδυνες, ανησυχούσε για το γεγονός ότι φαίνονταν πιο μεταδοτικές και ότι ένα σημαντικό μέρος του πληθυσμού δεν ενισχύθηκε. Ένιωσε επίσης ότι η άρση της εντολής έστειλε το λάθος μήνυμα ότι ο Covid-19 είχε τελειώσει ενώ δεν είχε τελειώσει.

Ο υπουργός Δημόσιας Υγείας της Ταϊλάνδης Anutin Charnvirakul δήλωσε σήμερα το απόγευμα ότι θα λάβει υπόψη του όλες τις ανησυχίες πριν από τη συνεδρίαση της CCSA αργότερα αυτή την εβδομάδα, συμπεριλαμβανομένης της τουριστικής και επιχειρηματικής βιομηχανίας που είναι σε μεγάλο βαθμό κατά της επαναφοράς εντολών, κυρίως λόγω του ξένου τουριστικού παράγοντα.

Τα μέσα TPN θα παρακολουθούν στενά τη συνάντηση της CCSA αυτή την εβδομάδα και θα παρέχουν ενημερώσεις.

Εγγραφείτε
Όχι Meechukhun
Συντάκτης National News στο The Pattaya News από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2022. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Μπανγκόκ, η Νοπ απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες για την πόλη της μέσω των λέξεων και των εικόνων της. Η εκπαιδευτική της εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πάθος της για τη δημοσιογραφία έχουν διαμορφώσει τα γνήσια ενδιαφέροντά της για την κοινωνία, την πολιτική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τέχνη.