Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Anutin Charnvirakul θέλει περισσότερους premium τουρίστες από την Ταϊλάνδη, προτρέπει ορισμένες επιχειρήσεις να μην κάνουν εκπτώσεις ή να μην επικεντρωθούν σε χαμηλές τιμές

Εθνική -

Τα ιδιωτικά ξενοδοχεία και νοσοκομεία στην Ταϊλάνδη δεν θα πρέπει να προσφέρουν μεγάλες εκπτώσεις για να προσελκύσουν τουρίστες, αλλά θα πρέπει να αυξήσουν την αξία της χώρας ως ταξιδιωτικού προορισμού «premium», δήλωσε χθες, 4 Ιουλίου, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Anutin Charnvirakul.

Το Reuters ανέφερε ότι η Ταϊλάνδη δέχτηκε περίπου 2 εκατομμύρια ξένους επισκέπτες το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, αναζωογονώντας σταθερά μετά την σχεδόν κατάρρευση της τουριστικής βιομηχανίας της λόγω της πανδημίας Covid-19 και των πολύπλοκων και δαπανηρών απαιτήσεων εισόδου που επιβλήθηκαν για περισσότερους από 18 μήνες.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης δήλωσε στη διάρκεια της τελετής έναρξης της τουριστικής εκδήλωσης «Thailand Moving Together» στο αεροδρόμιο Suvarnabhumi τη Δευτέρα: «Δεν μπορούμε να αφήσουμε τους ανθρώπους να έρχονται στην Ταϊλάνδη μόνο επειδή είναι φθηνό ή επειδή θέλουν ένα φτηνό μέρος για να μείνουν. Οι άνθρωποι θα πρέπει να έρχονται στην Ταϊλάνδη επειδή βλέπουν τις επωνυμίες των χωρών και τις υψηλές προτάσεις αξίας της αγοράς, εκεί μπορούμε να αυξήσουμε την αξία της χώρας και να προσελκύσουμε τουρίστες υψηλής ποιότητας, υψηλών δαπανών, premium».

Συνέκρινε αυτή την προσέγγιση με μάρκες μόδας πολυτελείας όπως η Louis Vuitton, λέγοντας «Κρατήστε την πραγματική σας αξία και μην κάνετε εκπτώσεις. Πουλήστε για ένα premium. Όσο πιο ακριβό, τόσο περισσότεροι πελάτες. Όπως η Louis Vuitton, δεν μειώνουν καθόλου τις τιμές τους και ούτε οι επιχειρήσεις της Ταϊλάνδης πρέπει να εστιάζουν στην premium επιλογή τους και σε αυτό που τις διακρίνει από τους ανταγωνιστές σε άλλες χώρες.»

Η Ταϊλάνδη είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της Ασίας. Πριν από την πανδημία του 2019, η χώρα έλαβε ρεκόρ σχεδόν 40 εκατομμυρίων ταξιδιωτών, οι οποίοι ξόδεψαν συνολικά 1.91 τρισεκατομμύρια μπατ, που ισοδυναμεί με το 11% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος (ΑΕΠ).

Όμως, το 2020, οι τουρίστες μειώθηκαν κατακόρυφα στα 6.7 εκατομμύρια και σε 428,000 το 2021, παρά τις προσπάθειες για τον τερματισμό των περιορισμών καραντίνας. Αναμένεται ότι θα υπάρχουν 10 εκατομμύρια ξένοι τουρίστες μέχρι το τέλος του 2022.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Χρειάζεστε ασφάλιση Covid-19 για το επόμενο ταξίδι σας στην Ταϊλάνδη; Κάντε κλικ ΕΔΩ.

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Ελάτε μαζί μας στη LINE για σπασίματα ειδοποιήσεων!

Εγγραφείτε
Όχι Meechukhun
Συντάκτης National News στο The Pattaya News από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2022. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Μπανγκόκ, η Νοπ απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες για την πόλη της μέσω των λέξεων και των εικόνων της. Η εκπαιδευτική της εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πάθος της για τη δημοσιογραφία έχουν διαμορφώσει τα γνήσια ενδιαφέροντά της για την κοινωνία, την πολιτική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τέχνη.