Οι μεγαλύτερες ιστορίες του Πουκέτ την περασμένη εβδομάδα: Οι ξένοι διαμαρτύρονται για υποτιθέμενη απάτη σχετικά με την έκδοση βίζας, οι αφίξεις τουριστών αυξάνονται και πολλά άλλα

Γεια σας, αναγνώστες και υποστηρικτές του Phuket Express!

Ακολουθεί η εβδομαδιαία μας εκπομπή στην οποία επισημαίνουμε τις κορυφαίες τοπικές ιστορίες στην περιοχή μας στο Πουκέτ, από την περασμένη εβδομάδα. Ο αριθμός των ιστοριών διαφέρει από εβδομάδα σε εβδομάδα.

Αυτά επιλέγονται και επιμελούνται από τη συντακτική μας ομάδα και έχουν σχεδιαστεί για να μπορούν οι αναγνώστες μας να ενημερώνονται γρήγορα για σημαντικές ιστορίες που μπορεί να έχουν χάσει. Δημοσιεύουμε πολλές ιστορίες καθημερινά και είναι εύκολο να χάσουμε τα ίχνη σημαντικών γεγονότων ή αλλαγών στην περιοχή μας. Κάνουμε εθνικές ανακεφαλαιώσεις σε ξεχωριστό άρθρο, Αυτές είναι μόνο οι κορυφαίες τοπικές ιστορίες στην επαρχία του Πουκέτ.

Δεν έχουν ιδιαίτερη σειρά σπουδαιότητας, αλλά κατά προσέγγιση με σειρά δημοσίευσης. Αυτά είναι από τη Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022 έως την Κυριακή 3 Ιουλίου 2022.

Ας ξεκινήσουμε και ας δούμε ποιες ήταν οι κορυφαίες τοπικές ιστορίες!

  1. Πολλά ειδησεογραφικά μέσα ανέφεραν ότι περίπου 100 αλλοδαποί στο Πουκέτ φέρεται να έχουν εξαπατηθεί από μια υπηρεσία έκδοσης βίζας. Η αστυνομία του Πουκέτ και οι αξιωματικοί μετανάστευσης επιθεώρησαν μια εταιρεία έκδοσης βίζας στο Koh Kaew και το Wichit, στο Mueang Phuket που κατηγορήθηκε από πολλούς αλλοδαπούς για υποτιθέμενη απάτη.

Ο αρχηγός της αστυνομίας της πόλης του Πουκέτ, συνταγματάρχης Sarawut Chooprasit είπε στο Phuket Express, «Έχουμε ήδη εντοπίσει τους εξέχοντες ιδιοκτήτες της εταιρείας. Καλούνται για ανάκριση».

2. Περίπου 7,000 τουρίστες έφτασαν και αναχώρησαν στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Πουκέτ κάθε μέρα τον περασμένο μήνα, αλλά περισσότεροι διεθνείς τουρίστες αναμένεται να έρθουν στο Πουκέτ μετά την ακύρωση του μη δημοφιλούς προγράμματος κάρτας Ταϊλάνδης, λέει ένας κορυφαίος αξιωματούχος του αεροδρομίου του Πουκέτ.

Ο Διευθυντής του Διεθνούς Αεροδρομίου του Πουκέτ κ. Monchai Tanod είπε στο Phuket Express, «Έχουμε δει περίπου μια αύξηση δέκα τοις εκατό στους διεθνείς τουρίστες μετά τη λήξη του προγράμματος Thailand Pass από την 1η Ιουλίου».

3. Περισσότεροι από 1.7 εκατομμύρια Ταϊλανδοί και ξένοι τουρίστες έχουν επισκεφθεί το Πουκέτ, το οποίο έχει δημιουργήσει εκατομμύρια μπατ τους τελευταίους πέντε μήνες.

Η Διευθύντρια του Γραφείου Τουρισμού της Ταϊλάνδης στο Πουκέτ κα Nathasiri Ronnasiri είπε στο Phuket Express, «Από την 1η Ιανουαρίουst έως Μάιο 31st φέτος, υπάρχουν συνολικά 1,733,119 Ταϊλανδοί και ξένοι τουρίστες που επισκέφτηκαν το Πουκέτ».

4. Ο Κυβερνήτης του Πουκέτ ζήτησε από τους ανθρώπους στο Πουκέτ να είναι καλός οικοδεσπότης, καθώς το Πουκέτ θεωρείται υποψήφιο για την Expo 2028.

Αυτό το μήνα η επιτροπή BIE (Bureau of International Des Expositions) θα έρθει στο Πουκέτ για να δει εάν το Πουκέτ είναι έτοιμο να φιλοξενήσει την εκδήλωση.

5. Το Phuket Surf X Beat Series 2022 πραγματοποιήθηκε στην Πατόνγκ το περασμένο Σαββατοκύριακο στο πλαίσιο του Μήνα Υπερηφάνειας.

Η εκδήλωση άνοιξε επίσημα στο Rainbow Road στο Patong στις 25 Ιουνίου.

Αυτό είναι όλο για αυτήν την εβδομάδα, όπως πάντα σας ευχαριστώ για την υποστήριξή σας!

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ! Ή, εισάγετε το e-mail σας παρακάτω!

Βοηθήστε στην υποστήριξη του Phuket Express το 2022!

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.