Η Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ταϊλάνδης ανακοινώνει την εκδήλωση της τροπικής καταιγίδας «Chaba» που θα μπορούσε να προκαλέσει βροχές με θυελλώδεις ανέμους σε ορισμένες περιοχές της Ταϊλάνδης μέχρι το Σάββατο

Εθνική -

  Το Ταϊλανδικό Μετεωρολογικό Τμήμα (TMD) σήμερα, 1 Ιουλίου, ανακοίνωσε την τροπική καταιγίδα «Chaba» πάνω από την άνω Θάλασσα της Νότιας Κίνας που θα μπορούσε να οδηγήσει σε περισσότερες βροχές με θυελλώδεις ανέμους σε ορισμένες περιοχές της Ταϊλάνδης μέχρι το Σάββατο 2 Ιουλίου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η καταιγίδα «Chaba» που σημειώθηκε πάνω από την άνω Θάλασσα της Νότιας Κίνας κινείται αργά βορειοδυτικά για να φτάσει στη Νότια Κίνα στις 2 και 3 Ιουλίου.

Αν και έχει έμμεση επίδραση στον καιρό της Ταϊλάνδης, η καταιγίδα είναι πιθανό να προκαλέσει μουσώνες σε όλη τη Μιανμάρ και το άνω βόρειο τμήμα της Ταϊλάνδης σε κυψέλη χαμηλής πίεσης πάνω από το άνω Λάος, καθώς και έναν αρκετά ισχυρό νοτιοδυτικό μουσώνα πάνω από τη Θάλασσα Ανταμάν και το Κόλπος της Ταϊλάνδης, με αποτέλεσμα μεμονωμένες έντονες έως πολύ έντονες βροχοπτώσεις στα βόρεια, τα βορειοανατολικά, τα ανατολικά και τα νότια.

Οι πληγείσες περιοχές είναι οι εξής:

1 2022 Ιουλίου

Βόρειος: Mae Hong Son, Chiang Mai, Chiang Rai, Lamphun, Lampang, Phayao, Phrae, Nan, Uttaradit, Phitsanulok και Petchabun.

Βορειοανατολικός: Loei, Nong Khai, Bueng Kan, Udon Thani, Nong Bua Lamphu, Sakon Nakhon, Nakhon Phanom, Khon Kaen, Maha Sarakham, Kalasin, Mukdahan, Roi Et, Yasothon, Amnat Charoen και Ubon Ratchathani

Κεντρικός: Kanchanaburi και Ratchaburi.

Ανατολή: Nakhon Nayok, Prachinburi, Chachoengsao, Chonburi, Rayong, Chanthaburi και Trat

Νότος: Ranong, Phangnga, Πουκέτκαι το Krabi

2 2022 Ιουλίου

Βόρειος: Mae Hong Son, Chiang Mai, Chiang Rai, Lamphun, Lampang, Phayao, Phrae, Nan, Uttaradit, Phitsanulok και Petchabun.

Βορειοανατολικός: Loei, Nong Khai, Bueng Kan, Udon Thani, Nong Bua Lamphu, Sakon Nakhon, Nakhon Phanom, Khon Kaen, Kalasin, Mukdahan, Roi Et, Yasothon, Amnat Charoen και Ubon Ratchathani.

Κεντρικός: Uthai Thani, Kanchanaburi και Ratchaburi, συμπεριλαμβανομένης της Μπανγκόκ και της γειτονιάς της.

Ανατολή: Nakhon Nayok, Prachinburi, Chachoengsao, Chonburi, Rayong, Chanthaburi και Trat

Νότος: Ranong, Phangnga, Πουκέτκαι το Krabi

Οι μάλλον ισχυροί άνεμοι αναγκάζουν τα κύματα στην άνω Θάλασσα Ανταμάν να φτάσουν τα 2-3 μέτρα ύψος και πάνω από τα 3 μέτρα σε καταιγίδες, ενώ ο άνω κόλπος της Ταϊλάνδης θα μπορούσε να φτάσει περίπου τα 2 μέτρα ύψος.

Το Τμήμα προειδοποίησε επίσης τους πολίτες να προσέχουν για τη σοβαρή κατάσταση που μπορεί να προκαλέσει υπερχειλίσεις και ξαφνικές πλημμύρες. Όλα τα πλοία θα πρέπει να προχωρήσουν με προσοχή και να απομακρυνθούν κατά τη διάρκεια καταιγίδων. Τα μικρά σκάφη στην άνω Θάλασσα Ανταμάν θα πρέπει να παραμείνουν στην ακτή μέχρι τις 6 Ιουλίου.

Η αρχική έκδοση αυτού του άρθρου εμφανίστηκε στον αδελφό μας ιστότοπο, The Pattaya News, που ανήκει στη μητρική μας εταιρεία TPN media.

Εγγραφείτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης του TPN media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής. Το υπόβαθρό του είναι στο HR και στις Επιχειρήσεις και γράφει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και μια δεκαετία. Ζει στην Πατάγια για περίπου εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι πολύ γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνία μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε email [προστασία μέσω email] Σχετικά με εμάς: https://thephuketexpress.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thephuketexpress.com/contact-us/