Η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης λέει ότι το διάταγμα έκτακτης ανάγκης πρέπει να παραμείνει, τονίζει ότι δεν συνδέεται με τους διαδηλωτές

Μπανγκόκ-

Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας της Ταϊλάνδης, στρατηγό Supot Malaniyom, το Διάταγμα Έκτακτης Ανάγκης πρέπει να παραμείνει προς το παρόν.

Το Διάταγμα, που ισχύει από τις αρχές του 2020, δίνει στην κυβέρνηση της Ταϊλάνδης έκτακτες εξουσίες που ο στρατηγός Supot λέει ότι απαιτούνται προκειμένου να συνεχίσει να χειρίζεται την πανδημία Covid19.

Ο στρατηγός έχει επίσης αρνηθεί επαναλαμβανόμενους ισχυρισμούς από τα κυβερνητικά κόμματα της αντιπολίτευσης και τους επικριτές ότι το διάταγμα δεν εξετάζεται να αφαιρεθεί λόγω των φόβων για επανέναρξη των διαδηλώσεων υπέρ της δημοκρατίας, οι οποίες ήταν κοινές σε ολόκληρη τη χώρα στα τέλη του 2020. Οι περισσότεροι από τους διοργανωτές αυτών των διαδηλώσεων, Ωστόσο, είτε φυλακίστηκαν είτε αντιμετωπίζουν πολυάριθμες ποινικές υποθέσεις, πολλές από αυτές σύμφωνα με νόμους έκτακτης ανάγκης που απαγορεύουν τη συγκέντρωση λόγω «Covid-19».

Ο στρατηγός Supot δήλωσε ότι παρόλο που σχεδόν όλοι οι άλλοι περιορισμοί πανδημίας, συμπεριλαμβανομένου του μισητού προγράμματος προεγγραφής του Thailand Pass και της εντολής για μάσκα, έχουν αφαιρεθεί, το διάταγμα έκτακτης ανάγκης παραμένει απαραίτητο.

Τόνισε ότι οι τακτικοί νόμοι δεν έδιναν στο Υπουργείο Δημόσιας Υγείας την αυτονομία να χειριστεί ορισμένες καταστάσεις που χρειαζόταν όπως κάνει το έκτακτο διάταγμα.

Ο στρατηγός Σούποτ δήλωσε ότι εάν η κατάσταση συνεχίσει να βελτιώνεται, ωστόσο, η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης θα εξετάσει το ενδεχόμενο άρσης της κατάστασης έκτακτης ανάγκης. Κανένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα ή ημερομηνία δεν δόθηκε στον ταϊλανδικό Τύπο.

Το TPN σημειώνει ότι το διάταγμα αναστέλλει επίσης τις ειδικές διοικητικές ζώνες για την Πατάγια και την Μπανγκόκ που θα έδιναν και στις δύο περιοχές περισσότερη αποκεντρωμένη εξουσία, όπως συνέβαινε πριν από την Covid-19. Το Πουκέτ προσπαθεί επίσης να γίνει ειδική διοικητική ζώνη εδώ και αρκετό καιρό. Η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης, ωστόσο, λέει ότι αυτό επίσης δεν έχει να κάνει με τη διατήρηση του διατάγματος έκτακτης ανάγκης σε ισχύ.

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ! Ή, εισάγετε το e-mail σας παρακάτω!

Βοηθήστε στην υποστήριξη του The Pattaya News το 2022!

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.