Ανάλυση: Το Thailand Pass έχει φύγει επιτέλους από σήμερα

Thailand

Έχει περάσει πολύς καιρός, πάρα πολύς καιρός σύμφωνα με πολλούς από τους αναγνώστες μας εδώ στα μέσα ενημέρωσης TPN, αλλά από σήμερα, 2022η Ιουλίου XNUMX, το Thailand Pass έχει πλέον φύγει και δεν απαιτείται πλέον η είσοδος στην Ταϊλάνδη.

Το πρόγραμμα είχε προκαλέσει χιλιάδες παράπονα και ακόμη και εδώ στα μέσα ενημέρωσης του TPN πολλά θυμωμένα e-mail και σχόλια από αναγνώστες, πολλοί που ορκίστηκαν να μην επιστρέψουν ποτέ μέχρι να εφαρμοστεί το πρόγραμμα, το οποίο αρχικά εισήχθη ως προληπτικό μέτρο της εποχής Covid19.

Για να είμαστε δίκαιοι, το Pass είχε χαλαρώσει σημαντικά τους τελευταίους μήνες, συμπεριλαμβανομένης της αφαίρεσης για τους υπηκόους της Ταϊλάνδης, και ήταν πολύ απλοποιημένο και ευκολότερο σε σύγκριση με νωρίτερα φέτος.

Ωστόσο, ανεξαρτήτως οποιασδήποτε απλοποίησης, το πέρασμα αποτελούσε ξεκάθαρα εμπόδιο για πολλούς πιθανούς επισκέπτες, ειδικά για βραχυπρόθεσμους επισκέπτες που ήθελαν να το επισκεφτούν άμεσα από γειτονικές χώρες όπως η Μαλαισία ή η Ινδία. Αυτοί οι επισκέπτες, που συχνά μένουν για μια ή δύο μέρες χωρίς πολύ προσχεδιασμό, συχνά εξέφρασαν την αντιπάθειά τους για το πρόγραμμα προεγγραφής που συνεπαγόταν το Thailand Pass.

Επιπλέον, πολλοί ηλικιωμένοι ταξιδιώτες, ορισμένοι αυτοαποκαλούμενοι ως τεχνολογικά προκλημένοι, βρήκαν το σύστημα Thailand Pass δύσκολο στη χρήση. Ακόμη χειρότερα, η απαιτούμενη ασφάλιση κατά του Covid19 ήταν σχεδόν αδύνατο να αγοράσουν ορισμένοι ηλικιωμένοι ταξιδιώτες λόγω της ηλικίας τους και των προϋπαρχουσών συνθηκών, ουσιαστικά κλείνοντάς τους εκτός Ταϊλάνδης μέχρι να καταργηθεί το πρόγραμμα.

Με το πρόγραμμα που καταργήθηκε τώρα, ένας επισκέπτης χρειάζεται μόνο το διαβατήριό του, τη βίζα (της οποίας οι απαιτήσεις εξαρτώνται από τη χώρα από την οποία προέρχεται ο επισκέπτης) και τουλάχιστον δύο δόσεις εγκεκριμένου εμβολίου Covid-19. Για αυτήν την τελευταία απαίτηση, θα ελεγχθεί μόνο τυχαία και εάν δεν το έχετε ή δεν είστε εμβολιασμένοι, θα κάνετε μια γρήγορη εξέταση αντιγόνου κατά την άφιξη. Αυτή η απαίτηση είναι επίσης πιθανό να καταργηθεί στο μέλλον, πιθανώς κάθε φορά που το Διάταγμα Έκτακτης Ανάγκης εξακολουθεί να ισχύει στην Ταϊλάνδη από τον Απρίλιο του 2020 τελικά καταργηθεί.

Σήμερα σηματοδοτεί επιτέλους αυτό που πολλοί άνθρωποι περίμεναν. Σχεδόν πλήρης επιστροφή στις απαιτήσεις εισόδου πριν από τον Covid. Τώρα, μένει μόνο να δούμε αν πολλοί άνθρωποι που δήλωσαν ότι θα το επισκεφθούν όταν έπεσε το Pass της Ταϊλάνδης θα κλείσουν τώρα μια πτήση.

Η Ταϊλάνδη περιμένει. Τα λέμε σύντομα!

Adam Judd, TPN media

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ! Ή, εισάγετε το e-mail σας παρακάτω!

Βοηθήστε στην υποστήριξη του Phuket Express το 2022!

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.