Οι μεγαλύτερες ιστορίες του Πουκέτ από την περασμένη εβδομάδα: Η εντολή για μάσκα έπεσε, το έργο Underground καλωδίων συνεχίζεται, η Κυριακή του Πουκέτ Walking Street είναι απασχολημένη για άλλη μια φορά και πολλά άλλα

Γεια σας, αναγνώστες και υποστηρικτές του Phuket Express!

Ακολουθεί η εβδομαδιαία μας εκπομπή στην οποία επισημαίνουμε τις κορυφαίες τοπικές ιστορίες στην περιοχή μας στο Πουκέτ, από την περασμένη εβδομάδα. Ο αριθμός των ιστοριών διαφέρει από εβδομάδα σε εβδομάδα.

Αυτά επιλέγονται και επιμελούνται από τη συντακτική μας ομάδα και έχουν σχεδιαστεί για να μπορούν οι αναγνώστες μας να ενημερώνονται γρήγορα για σημαντικές ιστορίες που μπορεί να έχουν χάσει. Δημοσιεύουμε πολλές ιστορίες καθημερινά και είναι εύκολο να χάσουμε τα ίχνη σημαντικών γεγονότων ή αλλαγών στην περιοχή μας. Κάνουμε εθνικές ανακεφαλαιώσεις σε ξεχωριστό άρθρο, Αυτές είναι μόνο οι κορυφαίες τοπικές ιστορίες στην επαρχία του Πουκέτ.

Δεν έχουν ιδιαίτερη σειρά σπουδαιότητας, αλλά κατά προσέγγιση με σειρά δημοσίευσης. Αυτά είναι από τη Δευτέρα 20 Ιουνίου 2022 έως την Κυριακή 26 Ιουνίου 2022.

Ας ξεκινήσουμε και ας δούμε ποιες ήταν οι κορυφαίες τοπικές ιστορίες!

  1. Ο κυβερνήτης του Πουκέτ Narong Woonciew κυκλοφόρησε νέα παραγγελία στις 25 Ιουνίουth για την κατάργηση της εντολής της μάσκας, μετά από εθνική διαταγή που δόθηκε αργά χθες το βράδυ, 23 Ιουνίου, εδώ.                                                                                   Μια μάσκα ή υφασμάτινη μάσκα είναι μια εθελοντική πρακτική. Ωστόσο, το Υπουργείο Δημόσιας Υγείας συνιστά για τους ασθενείς με Covid-19 ή τα άτομα υψηλού κινδύνου, είναι «ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ» να φορούν μάσκες όταν μένουν με άλλα άτομα.

2. Ένα μεγάλο υπόγειο έργο στην οδό Phuket θα ξεκινήσει τον επόμενο μήνα με συνολικό αρχικό προϋπολογισμό 59 εκατομμύρια μπατ.

Ο δήμαρχος της πόλης του Πουκέτ κ. Saroj Angkanapilart είπε στο Phuket Express, «Το υπόγειο κατασκευαστικό έργο θα είναι στην οδό Πουκέτ από τη διασταύρωση Bang New στο Soi Kor Pai που είναι συνολικά 600 μέτρα».

3. Η Κυριακάτικη Αγορά του Πουκέτ Walking Street, γνωστή και ως «Laad Yai», έχει δημιουργήσει τουλάχιστον δύο εκατομμύρια μπατ την εβδομάδα.

Ο Αντιπρόεδρος της Κοινότητας της Παλιάς Πόλης του Πουκέτ κ. Σόμιος Πατάν είπε στο Phuket Express, «Η Κυριακάτικη Αγορά του Πουκέτ Walking Street είναι ένα από τα πιο διάσημα μέρη στον δρόμο Thalang στην Παλιά Πόλη του Πουκέτ που έχουν επισκεφθεί οι ξένοι τουρίστες».

4. Δύο χειριστές χώρων διασκέδασης συνελήφθησαν επειδή φέρεται να παραβίασαν τις παραγγελίες του Πουκέτ και τις μετρήσεις του Covid-19 μετά από παράπονα ανώνυμων κατοίκων της περιοχής για δυνατό θόρυβο.

Οι κάτοικοι της περιοχής και οι ενδιαφερόμενοι πολίτες έχουν παραπονεθεί για δυνατό θόρυβο μετά τις νόμιμες ώρες κλεισίματος, επί του παρόντος, στις 2 τα ξημερώματα.

5. Βρέθηκε ένας αγνοούμενος ακαι επέστρεψε με ασφάλεια στο Πουκέτ αφού το τζετ σκι του τελείωσε η βενζίνη στο Phang Nga.

Ο αγνοούμενος βρέθηκε σε τζετ σκι κοντά στην περιοχή που αναφέρθηκε για τελευταία φορά όταν το τζετ σκι του τελείωσε η βενζίνη στη μέση του ωκεανού. Μεταφέρθηκε πίσω σε μια προβλήτα στο Koh Siray του Πουκέτ αφού πέρασε μια ολόκληρη νύχτα μόνος στον ωκεανό στο ανίσχυρο τζετ σκι.

Αυτό είναι όλο για αυτήν την εβδομάδα, όπως πάντα σας ευχαριστώ για την υποστήριξή σας!

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ! Ή, εισάγετε το e-mail σας παρακάτω!

Βοηθήστε στην υποστήριξη του Phuket Express το 2022!

Ο Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τρία χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και τις εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ ρεπόρτερ και αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.