Ο πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης προτρέπει το κοινό να μην πανικοβάλλεται για το στέλεχος BA.19/BA.4 του Covid-5 Omicron

Εθνική -

Ο πρωθυπουργός Prayut Chan-O'Cha προτρέπει το κοινό να μην πανικοβάλλεται για το στέλεχος BA.19/BA.4 του Covid-5 Omicron, επιμένοντας ότι το Υπουργείο Δημόσιας Υγείας παρακολουθεί στενά την κατάσταση εξάπλωσης.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Thanakorn Wangboonkongchana μίλησε σήμερα, 26 Ιουνίου, ότι ο Πρωθυπουργός ζήτησε από τους ανθρώπους να μην πανικοβάλλονται για τη νέα μετάλλαξη, καθώς το Τμήμα Δημόσιας Υγείας έχει παρακολουθήσει στενά την εξάπλωση του BA.4/BA.5.

Αν και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας το έχει ταξινομήσει ως ανησυχητικό στέλεχος και πρέπει να παρακολουθείται (VOC lineages υπό παρακολούθηση: VOC-LUM) λόγω της ικανότητάς του να μεταδίδει λοιμώξεις και την αντίσταση στην ανοσοποίηση, δεν υπάρχουν πλέον επαρκή στοιχεία που να υποστηρίζουν ότι το στέλεχος είναι πιο σοβαρή από προηγούμενες μεταλλάξεις.

«Το Υπουργείο Δημόσιας Υγείας συνέχισε να διεξάγει ένα σύστημα επιτήρησης για ασθενείς και υποείδη βαρέως πάσχοντες, συμπεριλαμβανομένης της εστίασης στον ενισχυτικό εμβολιασμό για την ενίσχυση της ανοσίας, τη μείωση της πιθανότητας μόλυνσης και την πρόληψη σοβαρών συμπτωμάτων και θανάτου. Ταυτόχρονα, συνιστάται στο κοινό να συνεχίσει να ακολουθεί τις συστάσεις για την υγεία», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Η αρχική έκδοση αυτού του άρθρου εμφανίστηκε στον αδελφό μας ιστότοπο, The Pattaya News, που ανήκει στη μητρική μας εταιρεία TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Χρειάζεστε ασφάλιση Covid-19 για το επόμενο ταξίδι σας στην Ταϊλάνδη; Κάντε κλικ ΕΔΩ.

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Ελάτε μαζί μας στη LINE για σπασίματα ειδοποιήσεων!

 

Εγγραφείτε
Όχι Meechukhun
Συντάκτης National News στο The Pattaya News από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2022. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Μπανγκόκ, η Νοπ απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες για την πόλη της μέσω των λέξεων και των εικόνων της. Η εκπαιδευτική της εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πάθος της για τη δημοσιογραφία έχουν διαμορφώσει τα γνήσια ενδιαφέροντά της για την κοινωνία, την πολιτική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τέχνη.