Το Τμήμα Δημόσιας Υγείας του Πουκέτ προειδοποιεί ότι τα παράπονα για τον καπνό κάνναβης στο κοινό μπορούν να οδηγήσουν σε νομικές ενέργειες

Πουκέτ -

Ο Αρχηγός Δημόσιας Υγείας της επαρχίας του Πουκέτ προειδοποίησε ότι τα παράπονα για τον καπνό κάνναβης από το δημόσιο μπορεί να οδηγήσουν σε νομικές ενέργειες.

Ο επικεφαλής δημόσιας υγείας της επαρχίας Πουκέτ, γιατρός Kusak Kukiattikoon, δήλωσε στο Phuket Express σήμερα, 23 Ιουνίου 2022, «Σύμφωνα με το Υπουργείο Δημόσιας Υγείας, ο καπνός που προκαλείται από τη χρήση κάνναβης και κάνναβης για ψυχαγωγικούς σκοπούς μπορεί να είναι ενοχλητικός και ενοχλητικός για πολλούς ανθρώπους. Ωστόσο, κάποιος πρέπει να το αναφέρει στην αστυνομία εάν πιστεύει ότι είναι ενοχλητικό. Εάν κανείς δεν υποβάλει επίσημη αναφορά, τεχνικά, ένας χρήστης κάνναβης μπορεί να καπνίσει».

«Από την άλλη πλευρά, εάν κάποιος υποβάλει επίσημη αναφορά στην αστυνομία, το άτομο που προκάλεσε καπνό από κάνναβη δημόσια θα αντιμετωπίσει νομική δίωξη. Ο καπνός των φυτών περιέχει σωματίδια που θα μπορούσαν να προκαλέσουν κίνδυνο ασθένειας μέσω της εισπνοής, όπως πνευμονική νόσο, άσθμα και βρογχίτιδα. Η κάνναβη μπορεί να καπνιστεί σε ιδιωτικά καταλύματα αλλά όχι σε δημόσιους χώρους». δήλωσε ο Κουσάκ.

Οι κυρώσεις για μια καταγγελία όχλησης για κάνναβη θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν υψηλά πρόστιμα, ακόμη και χρόνο φυλάκισης, αλλά είναι πιο πιθανό να είναι ένα μικρό πρόστιμο, παρόμοιο με ένα πλημμέλημα σε άλλες χώρες.

Αν και η ψυχαγωγική χρήση της κάνναβης αποθαρρύνεται έντονα και οι αξιωματούχοι της δημόσιας υγείας συνεχίζουν να λένε ότι θα πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο για ιατρική χρήση, δεν είναι πλέον τεχνικά παράνομη για άτομα άνω των είκοσι ετών στην ιδιωτική ζωή, σημειώνει η Ταϊλάνδη The Phuket Express.

Οι κανονισμοί και οι πολιτικές για τον έλεγχο της πρόσφατα αποποινικοποιημένης κάνναβης συνεχίζουν να βγαίνουν σε σχεδόν εβδομαδιαία βάση, με την κυβέρνηση της Ταϊλάνδης να αναπτύσσει ένα υπερβολικό σύνολο κανόνων.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ! Ή, εισάγετε το e-mail σας παρακάτω!

Βοηθήστε στην υποστήριξη του Phuket Express το 2022!

Ο Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τρία χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και τις εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ ρεπόρτερ και αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.