Οι μεγαλύτερες ιστορίες του Πουκέτ από την περασμένη εβδομάδα: Συνελήφθησαν χειριστές μπαρ, Ινδοί τουρίστες νούμερο ένα στο Πουκέτ, Αφρικανός συνελήφθη με 1.49 κιλά κοκαΐνης και άλλα

Γεια σας, αναγνώστες και υποστηρικτές του Phuket Express!

Ακολουθεί η εβδομαδιαία μας εκπομπή στην οποία επισημαίνουμε τις κορυφαίες τοπικές ιστορίες στην περιοχή μας στο Πουκέτ, από την περασμένη εβδομάδα. Ο αριθμός των ιστοριών διαφέρει από εβδομάδα σε εβδομάδα.

Αυτά επιλέγονται και επιμελούνται από τη συντακτική μας ομάδα και έχουν σχεδιαστεί για να μπορούν οι αναγνώστες μας να ενημερώνονται γρήγορα για σημαντικές ιστορίες που μπορεί να έχουν χάσει. Δημοσιεύουμε πολλές ιστορίες καθημερινά και είναι εύκολο να χάσουμε τα ίχνη σημαντικών γεγονότων ή αλλαγών στην περιοχή μας. Κάνουμε εθνικές ανακεφαλαιώσεις σε ξεχωριστό άρθρο, Αυτές είναι μόνο οι κορυφαίες τοπικές ιστορίες στην επαρχία του Πουκέτ.

Δεν έχουν ιδιαίτερη σειρά σπουδαιότητας, αλλά κατά προσέγγιση με σειρά δημοσίευσης. Αυτά είναι από τη Δευτέρα 13 Ιουνίου 2022 έως την Κυριακή 19 Ιουνίου 2022.

Ας ξεκινήσουμε και ας δούμε ποιες ήταν οι κορυφαίες τοπικές ιστορίες!

  1. Δύο χειριστές μπαρ συνελήφθησαν για παραβίαση των παραγγελιών του Πουκέτ και των μετρήσεων Covid-19.                                                                                                  Οι αρχές επιβολής του νόμου του Ραουάι προειδοποίησαν ότι έρχονται και άλλες επιδρομές και ότι η εστίαση ήταν στις προφυλάξεις για τον Covid19, όπως η διασφάλιση του εμβολιασμού των πελατών και του προσωπικού, η κοινωνική απόσταση, η χρήση μάσκας και άλλα μέτρα.   
  2. Οι Ινδοί τουρίστες είναι το νούμερο ένα στις αφίξεις τουριστών στο Πουκέτ με συνολικό αριθμό 39,749 αφότου το μη δημοφιλές πρόγραμμα Test and Go καταργήθηκε την 1η Μαΐου, λέει το Phuket Immigration. 

Το Διεθνές Αεροδρόμιο του Πουκέτ Immigration ανέφερε τα τρέχοντα στατιστικά στοιχεία αφίξεων στις 13 Ιουνίουth.

3. Το υπουργικό συμβούλιο της Ταϊλάνδης ενέκρινε 338.80 εκατομμύρια μπατ για τη βελτίωση των επαρχιών Ανταμάν που είναι το Πουκέτ, το Phang Nga, το Krabi, το Trang και το Satun για να προσελκύσουν περισσότερους Ταϊλανδούς και ξένους τουρίστες στο μέλλον.

Ο κ. Tanakorn Kongboonchana, εκπρόσωπος του γραφείου του πρωθυπουργού της Ταϊλάνδης είπε στον συνδεδεμένο ταϊλανδικό Τύπο, «Αυτά τα έργα έχουν στόχο να προετοιμάσουν και να προσελκύσουν περισσότερους Ταϊλανδούς και ξένους τουρίστες στο μέλλον».

4. Ο Διευθυντής Υγείας του Πουκέτ εξέδωσε μια δημόσια προειδοποίηση σχετικά με την κάνναβη, δηλώνοντας ότι είναι καλύτερο να χρησιμοποιείται μόνο για ιατρικούς λόγους που έχουν άδεια. Σύμφωνα με τον αρχηγό, η κάνναβη δεν είναι καλή για ψυχαγωγικούς λόγους και δυνητικά επικίνδυνη.

Ο επικεφαλής δημόσιας υγείας της επαρχίας του Πουκέτ, γιατρός Kusak Kukiattikoon είπε στο Phuket Express, «Οι άνθρωποι που δεν έχουν προβλήματα υγείας δεν πρέπει να χρησιμοποιούν κάνναβη, ωστόσο, ειδικά για μέθη».

5. Ένας 29χρονος Νοτιοαφρικανός συνελήφθη στο διεθνές αεροδρόμιο του Πουκέτ με 1.49 κιλά κοκαΐνης στην κοιλιά του αξίας 4.47 εκατομμυρίων μπατ.

Ήρθε από την Αιθιοπία και έφτασε στο Πουκέτ στις 9 Ιουνίουth, 2022. Δεν βρέθηκαν παράνομα αντικείμενα στις αποσκευές του, αλλά ενεργούσε νευρικά και οι τελωνειακοί υποψιάστηκαν και ζήτησαν από τον άνδρα να υποβληθεί σε ακτινογραφία, όπου βρήκαν πακέτα κοκαΐνης μέσα στην κοιλιά του. 

Αυτό είναι όλο για αυτήν την εβδομάδα, όπως πάντα σας ευχαριστώ για την υποστήριξή σας!

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ! Ή, εισάγετε το e-mail σας παρακάτω!

Βοηθήστε στην υποστήριξη του Phuket Express το 2022!

Ο Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τρία χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και τις εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ ρεπόρτερ και αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.