Το Υπουργείο Υγείας της Ταϊλάνδης φέρεται να προτείνει πράσινες ζώνες σε όλη τη χώρα, να αποκαταστήσει το κανονικό ωράριο λειτουργίας της νυχτερινής ζωής

Εθνική -

Το Υπουργείο Υγείας της Ταϊλάνδης φέρεται να προτείνει την αναταξινόμηση ολόκληρου του έθνους σε ονομασίες χαλαρών ζωνών και την αποκατάσταση των κανονικών ωρών λειτουργίας της νυχτερινής ζωής στο Κέντρο για την Κατάσταση Covid-19 (CCSA) στην προσεχή συνάντηση στις 17 Ιουνίου.

Ο υπουργός Δημόσιας Υγείας Anutin Charnvirakul αποκάλυψε σήμερα, 16 Ιουνίου, ότι το Υπουργείο Δημόσιας Υγείας θα προτείνει μια εθνική χρωματική ζώνη στην πράσινη ζώνη ή στη ζώνη επιτήρησης στην CCSA στην προσεχή συνεδρίαση αύριο 17 Ιουνίου. Η πρόταση, σύμφωνα με τον υπουργό, έχει ήδη μπει στην ατζέντα της συνεδρίασης.

Όταν ρωτήθηκε σχετικά με αιτήματα από φορείς νυχτερινής διασκέδασης για επαναφορά των νόμιμων ωρών κλεισίματος σε ώρες πριν από την Covid-19, ο υπουργός απάντησε ότι είχε συμβουλευτεί αυτό το θέμα με τον Δρ. Kiattipoom Wongrachit, μόνιμο γραμματέα του υπουργείου Υγείας και τον Δρ. Opas Karnkawinpong, Γενικό Διευθυντή του Τμήματος Ελέγχου Νοσημάτων. Και οι δύο συμφώνησαν να παρατείνουν τις ώρες κλεισίματος κατά άλλες 1-2 ώρες, πράγμα που σήμαινε ότι οι χώροι νυχτερινής διασκέδασης θα μπορούσαν να ανοίξουν μέχρι τις 2 τα ξημερώματα με βάση τις τρέχουσες ώρες κλεισίματος τα μεσάνυχτα, εφόσον συμφωνούσε το υπόλοιπο CCSA.

«Η παράταση είναι καλή εφόσον τα μέρη για νυχτερινή ζωή ακολουθούν τους κανόνες και δεν ανοίγουν τη νύχτα μέχρι τα ξημερώματα», είπε ο υπουργός Anutin «Ωστόσο, εξακολουθεί να εξαρτάται από την CCSA».

Συνέχισε για τις προτάσεις για άρση της εντολής της δημόσιας μάσκας, λέγοντας ότι η χρήση μάσκας έχει γίνει κοινωνικός κανόνας και ότι το υπουργείο Υγείας δεν θα εξετάσει το ενδεχόμενο να την ακυρώσει σύντομα. Ωστόσο, το υπουργείο θα είναι επιεικό σχετικά με την εντολή της μάσκας σε ορισμένες εγκαταστάσεις, σύμφωνα με τον υπουργό.

Τέλος, ο υπουργός σχολίασε την πρόταση να πέσει το επίπεδο συναγερμού Covid-19 στο επίπεδο 2 (χαμηλή και φθίνουσα μετάδοση), λέγοντας ότι όλα ήταν ήδη υπό έλεγχο και η Ταϊλάνδη έκανε εξαιρετική δουλειά.

«Τα μειούμενα νέα κρούσματα, τα θύματα, τα ποσοστά πληρότητας των κρεβατιών και τα κρούσματα αερισμού είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας όλων», κατέληξε ο υπουργός Υγείας Anutin Charnvirakul, αν και δεν αποκάλυψε την αλλαγή σχετικά με το επίπεδο συναγερμού.

Το TPN σημειώνει ότι επί του παρόντος 46 επαρχίες βρίσκονται στην κόκκινη ζώνη (υψηλή μετάδοση), 14 στην πράσινη ζώνη (επιτήρηση) και 17 στη μπλε ζώνη (τουρισμός).
=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Βοηθήστε στην υποστήριξη του Phuket Express το 2022!

Εγγραφείτε
Tanakorn Panyadee
Ο τελευταίος μεταφραστής τοπικών ειδήσεων στο The Pattaya News. Ο Έιμ είναι ένας εικοσιδύο ετών που σήμερα ζει και σπουδάζει το τελευταίο έτος του κολεγίου του στην Μπανγκόκ. Ενδιαφερόμενος για την αγγλική μετάφραση, την αφήγηση ιστοριών και την επιχειρηματικότητα, πιστεύει ότι η σκληρή δουλειά είναι απαραίτητο συστατικό κάθε επιτυχίας σε αυτόν τον κόσμο.