Ο επικεφαλής υγείας του Πουκέτ προειδοποιεί ότι η κάνναβη πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο για νόμιμους ιατρικούς λόγους με άδεια γιατρού και όχι για ψυχαγωγικούς σκοπούς

Πουκέτ-

Ο Διευθυντής Υγείας του Πουκέτ εξέδωσε μια δημόσια προειδοποίηση σχετικά με την κάνναβη, δηλώνοντας ότι είναι καλύτερο να χρησιμοποιείται μόνο για ιατρικούς λόγους που έχουν άδεια. Σύμφωνα με τον αρχηγό, η κάνναβη δεν είναι καλή για ψυχαγωγικούς λόγους και δυνητικά επικίνδυνη.

Ο επικεφαλής δημόσιας υγείας της επαρχίας του Πουκέτ, γιατρός Kusak Kukiattikoon είπε στο Phuket Express, «Σαν νόμος, η κάνναβη έχει αλλάξει μετά τις 9 Ιουνίουth, για να αποποινικοποιηθεί, ωστόσο, εξακολουθούμε να θέλουμε οι άνθρωποι να κάνουν χρήση κάνναβης για εξουσιοδοτημένους ιατρικούς λόγους μόνο υπό την επίβλεψη γιατρού και όχι για ψυχαγωγικούς λόγους».

«Η κάνναβη έχει πολλά πλεονεκτήματα για τους ιατρικούς ασθενείς. Εάν είναι απαραίτητο να χρησιμοποιηθεί, θα πρέπει να συμβουλεύεται και να συνταγογραφείται από εξουσιοδοτημένους γιατρούς. Τα άτομα που δεν έχουν κανένα πρόβλημα υγείας δεν πρέπει να χρησιμοποιούν κάνναβη, ωστόσο, ειδικά για μέθη. Μπορεί να υπάρχουν κάποιες παρενέργειες ή αλλεργικές αντιδράσεις σε αυτά τα άτομα. Πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν ότι οι επιπτώσεις της κάνναβης μπορούν επίσης να προκαλέσουν προβλήματα με τον χρόνο απόκρισης, τα επίπεδα ενέργειας και την εστίαση». συνέχισε ο αρχηγός.

«Όταν τρώμε σε εστιατόρια θα πρέπει επίσης να τους ρωτάμε αν προσθέτουν κάνναβη στο φαγητό. Αυτό είναι σημαντικό καθώς μερικοί άνθρωποι είναι αλλεργικοί στην κάνναβη. Τώρα επιθεωρούμε εστιατόρια στο Πουκέτ για να βεβαιωθούμε ότι έχουν τοποθετήσει ειδοποιήσεις για να ενημερώσουν ότι έχουν κάνναβη ως συστατικά στα τρόφιμα». πρόσθεσε ο αρχηγός.

Ο επικεφαλής σημείωσε επίσης ότι το Τμήμα Δημόσιας Υγείας αναζητούσε πιθανούς νομικούς τρόπους για να διασφαλίσει ότι η κάνναβη χρησιμοποιείται μόνο για ιατρικούς λόγους και όχι για ψυχαγωγικούς λόγους.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ! Ή, εισάγετε το e-mail σας παρακάτω!

Βοηθήστε στην υποστήριξη του Phuket Express το 2022!

Εικόνα μετά το περιεχόμενο της ανάρτησης
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.