Η Ταϊλάνδη θα εξαιρέσει προσωρινά τα έντυπα μετανάστευσης για διεθνείς επιβάτες που ταξιδεύουν αεροπορικώς για να μειωθεί η συμφόρηση

Εθνική -

Το υπουργικό συμβούλιο της Ταϊλάνδης συμφώνησε να εξαιρέσει προσωρινά τη χρήση των εντύπων μετανάστευσης «Tor Mor 6» για αλλοδαπούς που εισέρχονται και αναχωρούν από την Ταϊλάνδη σε όλα τα διεθνή αεροδρόμια, προκειμένου να μειωθεί η συμφόρηση στα σημεία ελέγχου μετανάστευσης.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Traisulee Traisornkul δήλωσε την Τρίτη, 14 Ιουνίου, ότι η εξαίρεση αποσκοπούσε στη διευκόλυνση των ξένων ταξιδιωτών και στη μείωση της συμφόρησης στα αεροδρόμια, καθώς ο αριθμός των εισερχόμενων τουριστών έχει αυξηθεί σημαντικά μετά το άνοιγμα της χώρας.

Οι αλλοδαποί που ταξιδεύουν από ξηρά και θαλάσσια πρέπει να συμπληρώσουν τις φόρμες γιατί οι αφίξεις δεν αυξάνονται σημαντικά όπως αεροπορικώς. Τα έντυπα μετανάστευσης εξακολουθούν να είναι πρακτικά όσον αφορά την πρόληψη και την παρακολούθηση του εγκλήματος. Χωρίς το έντυπο, οι φυσικές πληροφορίες των εισερχόμενων τουριστών που εισέρχονται σε αυτή τη χώρα θα συλλέγονται μέσω βιομετρικών στοιχείων και οι τουριστικές πληροφορίες/προορισμοί τους θα συλλέγονται από τους τουριστικούς πράκτορες και τις αεροπορικές εταιρείες.

Παρά την προσωρινή εξαίρεση, πρέπει ακόμη να διεξαχθούν οι υγειονομικοί έλεγχοι σύμφωνα με τα προληπτικά μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού Covid-19, σύμφωνα με τον αναπληρωτή εκπρόσωπο.

Από την ώρα του Τύπου, το μη δημοφιλές αλλά απλοποιημένο πρόγραμμα Thailand Pass παραμένει επίσης.

Αυτό το άρθρο εμφανίστηκε αρχικά στον αδελφό μας ιστότοπο, που ανήκει επίσης στα μέσα TPN, εδώ.

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.