Ο πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης διέταξε αυστηρή επιβολή σε εθνικό επίπεδο των ωρών κλεισίματος τα μεσάνυχτα για τους χώρους διασκέδασης

Μπανγκόκ, Ταϊλάνδη-

Έκπληκτος από τα δύσκολα νωρίτερα κλείσιμο αυτό το Σαββατοκύριακο στην Μπανγκόκ και την Πατάγια;

Μπορεί να έρθουν κι άλλα. Ο πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης Prayut Chan-O-Cha διέταξε προσωπικά τις αρμόδιες αρχές επιβολής του νόμου να πατάξουν τους χώρους που παραβιάζουν την τρέχουσα νόμιμη ώρα κλεισίματος των χώρων διασκέδασης που σερβίρουν αλκοόλ, που είναι τα μεσάνυχτα.

Αυτό συμβαίνει ακόμη και όταν πολλές φωνές στον τουριστικό και ξενοδοχειακό κλάδο έχουν πιέσει σκληρά για να αποκαταστήσουν τις αργά το βράδυ τις ώρες κλεισίματος πριν από τον Covid για χώρους σε τουριστικά σημεία όπως η Πατάγια και το Πουκέτ. Σύμφωνα με επιχειρηματίες, τα μεσάνυχτα είναι πολύ νωρίς για τους ξένους τουρίστες, πολλοί από τους οποίους ξεκινούν τη βραδινή τους έξοδο στις 10 ή 11.

Πριν από τον Covid-19, οι ζώνες ψυχαγωγίας στην Πατάγια, ένα σημαντικό μέρος της τοπικής οικονομίας, μπορούσαν να παραμείνουν νόμιμα ανοιχτές μέχρι τις 3 το πρωί ή και αργότερα. Το διάταγμα έκτακτης ανάγκης, ωστόσο, που ισχύει επί του παρόντος από τον Απρίλιο του 2020, αντικαθιστά τυχόν εξαιρέσεις τοπικών ή περιφερειακών κανόνων, πράγμα που σημαίνει ότι κάθε μέρος στη χώρα πρέπει να κλείνει τα μεσάνυχτα, ανεξάρτητα από την εστίαση στον τουρισμό ή όχι.

Το Κέντρο Διαχείρισης Καταστάσεων Covid-19 ή CCSA πρόκειται να εξετάσει προτάσεις για να επιτρέψει το νόμιμο κλείσιμο στις 2:00 π.μ. σε ορισμένες περιοχές αργότερα αυτή την εβδομάδα. Ωστόσο, ο Prayut Chan-O-Cha, ο Πρωθυπουργός, ο οποίος ηγείται της CCSA, φαινόταν ενθουσιασμένος με τις προτάσεις και δήλωσε πρόσφατα ότι ανησυχεί ότι αργότερα το κλείσιμο θα μπορούσε να σημάνει περισσότερες πιθανές επιδημίες του Covid.

Ο νέος κυβερνήτης της Μπανγκόκ Chadchart Sittipunt διαφωνεί, λέγοντας ότι το να επιτρέπονται τα μεταγενέστερα κλεισίματα εξαπλώνει τους ανθρώπους περισσότερο και αργότερα μέχρι το βράδυ. Επιπλέον, σύμφωνα με το Chadchart, όταν τα μεσάνυχτα είναι δύσκολα, οι άνθρωποι απλώς πηγαίνουν και πίνουν σε δρόμους, πάρκα ή παραλίες.

Προς το παρόν, ωστόσο, η εντολή επιβολής του κλεισίματος τα μεσάνυχτα έχει παραδοθεί στις περιφερειακές δικαιοδοσίες καθώς και έχουν αναφερθεί προειδοποιήσεις ότι τυχόν τμήματα επιβολής του νόμου που διαπιστώθηκε ότι επιτρέπουν μεταγενέστερα κλεισίματα μπορεί να θεωρηθούν υπεύθυνα.

Η αντίδραση στην ηλεκτρονική παραγγελία ήταν σχεδόν αρνητική στα ταϊλανδικά και αγγλικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με πολλούς να δηλώνουν ότι δεν έχει νόημα να επιβάλλονται σκληροί χρόνοι κλεισίματος στις τουριστικές περιοχές, καθώς ο κλάδος μόλις αρχίζει να ανακάμπτει.

Η αρχική έκδοση αυτού του άρθρου εμφανίστηκε στον αδελφό μας ιστότοπο, The Pattaya News, που ανήκει στη μητρική μας εταιρεία TPN media.

Εγγραφείτε
Όχι Meechukhun
Συντάκτης National News στο The Pattaya News από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2022. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Μπανγκόκ, η Νοπ απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες για την πόλη της μέσω των λέξεων και των εικόνων της. Η εκπαιδευτική της εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πάθος της για τη δημοσιογραφία έχουν διαμορφώσει τα γνήσια ενδιαφέροντά της για την κοινωνία, την πολιτική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τέχνη.