Ο υπουργός Ψηφιακής Οικονομίας της Ταϊλάνδης προειδοποιεί ότι η ανάρτηση εικαζόμενων εικόνων ή βίντεο εγκλημάτων στο διαδίκτυο χωρίς τη συμμετοχή της αστυνομίας θα μπορούσε να παραβιάζει τον νέο νόμο περί προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα

ΦΩΤΟ: รมว.ชัยวุฒิ ธนาคมานุสรณ์

Έθνος -

Ο υπουργός Ψηφιακής Οικονομίας και Κοινωνίας της Ταϊλάνδης προειδοποίησε όλους τους πολίτες που καταγράφουν φωτογραφία ή βίντεο ενός υποτιθέμενου εγκλήματος να το στέλνουν μόνο στις αρχές επιβολής του νόμου για να αποφευχθεί η παραβίαση του Νόμου για την Προστασία Προσωπικών Δεδομένων (PDPA).

Εάν ένας καλός Σαμαρείτης κατέγραφε ένα άτομο που εμπλέκεται σε μια πιθανή εγκληματική κατάσταση, θα προσέβαλλε αυτό το PDPA; Αυτό ήταν ένα από τα ερωτήματα που ήταν αμφιλεγόμενα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από την έναρξη του Νόμου για την Προστασία Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ή PDPA την 1η Ιουνίου.

Ωστόσο, ο Υπουργός Ψηφιακού Chaiwut Thanakmanusorn απάντησε πρόσφατα σε αυτήν την ερώτηση:
«Η δημοσίευση μιας ακατάλληλης φωτογραφίας ή βίντεο άλλου ατόμου στο διαδίκτυο είναι προσβολή και μπορεί να σας φέρει σε μπελάδες. Αλλά, εφόσον στέλνετε μόνο το βίντεο στις αρχές επιβολής του νόμου, αυτό θα πρέπει να είναι εντάξει», είπε ο Chaiwut.

Το PDPA, σύμφωνα με τον υπουργό αποσκοπεί στην προστασία των προσωπικών δεδομένων που είχαν δοθεί σε τρίτους. Το τρίτο μέρος ήταν υποχρεωμένο να ζητήσει τη συγκατάθεση του ατόμου πριν δημοσιοποιήσει τα δεδομένα του. Αυτό ήταν το βασικό σημείο του PDPA, είπε ο υπουργός.

Είπε επίσης ότι η ανάρτηση και η κοινή χρήση εικόνων άλλων ενδέχεται να παραβιάζει ορισμένους αστικούς νόμους, αλλά τόνισε ότι το όλο θέμα του PDPA ήταν απλώς να προστατεύσει τα προσωπικά δεδομένα και να μην εμποδίσει τους ανθρώπους να τραβούν κανονικές φωτογραφίες.

«Όταν δίνετε τα προσωπικά σας στοιχεία σε τρίτο μέρος, έχετε το δικαίωμα να ζητήσετε την εμπιστευτικότητα των πληροφοριών σας. Μπορείτε να προχωρήσετε στην πράξη του PDPA εάν πιστεύετε ότι κάποιος παραβιάζει το δικαίωμά σας», είπε ο υπουργός.

Τα αδειοδοτημένα μέσα ενημέρωσης εξαιρούνται από το ΠΔΠΑ, σύμφωνα με το Υπουργείο Ψηφιακής Οικονομίας, αν και πρέπει να εφαρμόζονται οι δημοσιογραφικές αρχές.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για το PDPA εδώ.

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ! Ή, εισάγετε το e-mail σας παρακάτω!

Εγγραφείτε
Tanakorn Panyadee
Ο τελευταίος μεταφραστής τοπικών ειδήσεων στο The Pattaya News. Ο Έιμ είναι ένας εικοσιδύο ετών που σήμερα ζει και σπουδάζει το τελευταίο έτος του κολεγίου του στην Μπανγκόκ. Ενδιαφερόμενος για την αγγλική μετάφραση, την αφήγηση ιστοριών και την επιχειρηματικότητα, πιστεύει ότι η σκληρή δουλειά είναι απαραίτητο συστατικό κάθε επιτυχίας σε αυτόν τον κόσμο.