Το Υπουργείο Τουρισμού θα αναβάλει την είσπραξη των τελών «εισόδου στην ξηρά» των 300 μπατ και θα εισαγάγει πρόταση ακύρωσης «Thailand Pass» στο Εθνικό Κέντρο Covid-19

ΦΩΤΟ: INN News

Εθνική -

Το Υπουργείο Τουρισμού και Αθλητισμού αποφάσισε να αναβάλει την είσπραξη του τέλους «εισόδου στην ξηρά» ύψους 300 μπατ μέχρι το τέταρτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους και σχεδιάζει να προτείνει την ακύρωση της εγγραφής «Thailand Pass», από τον επόμενο μήνα.

Ο υπουργός Τουρισμού Phiphat Ratchakitprakarn αποκάλυψε ότι η αναβολή αποφασίστηκε για να διεξαχθεί πρόσθετη έρευνα και να εξεταστούν διεξοδικά όλες οι διαστάσεις σχετικά με το θέμα, ειδικά για το πώς το τέλος για την άφιξη στη ξηρά θα πρέπει να επανεξεταστεί φθηνότερο από αυτό για τη θάλασσα και τον αέρα, σύμφωνα με την εκτίμησή του. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα, σύμφωνα με τον Phiphat, για γειτονικές χώρες όπως η Μαλαισία και η Καμπότζη, στις οποίες η χρέωση 300 μπατ για την είσοδο στη χώρα είναι σημαντική για πολλούς.

Αναθεωρημένη πρόταση θα εισαχθεί εκ νέου στο υπουργικό συμβούλιο, ενδεχομένως μέσα στους επόμενους δύο μήνες. Εάν εγκριθεί, η είσπραξη των τελών θα πραγματοποιηθεί 90 ημέρες μετά τη δημοσίευση της Royal Gazette, η οποία μπορεί να είναι μεταξύ του τέταρτου τριμήνου του 2022 και του πρώτου τριμήνου του 2023.

Σχετικά με την ακύρωση του δελτίου Ταϊλάνδης, ο Phiphat είπε περαιτέρω στο Associated Press ότι το Υπουργείο θα προτείνει το θέμα στο CCSA (Κέντρο Διαχείρισης Καταστάσεων Covid-19) κατά την επόμενη συνεδρίασή του. Η πρόταση θα περιλαμβάνει την άρση μιας απαίτησης ασφάλισης. Πιστεύει ότι η ακύρωση θα μπορούσε να προσελκύσει περισσότερους ξένους τουρίστες καθώς δεν θα απαιτείται πλέον να αγοράζουν ταξιδιωτική ασφάλιση ή να περνούν από περίπλοκες διαδικασίες εισόδου.

Η επόμενη μεγάλη συνεδρίαση της CCSA έχει οριστεί για την Παρασκευή, 17 Ιουνίου, και πρόκειται επίσης να καλύψει εντολές μάσκας και αργότερα νομικά εγκαίνια νυχτερινής διασκέδασης και χώρων ψυχαγωγίας.

Η αρχική έκδοση αυτού του άρθρου εμφανίστηκε στον αδελφό μας ιστότοπο, The Pattaya News, που ανήκει στη μητρική μας εταιρεία TPN media. 

Εγγραφείτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης του TPN media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής. Το υπόβαθρό του είναι στο HR και στις Επιχειρήσεις και γράφει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και μια δεκαετία. Ζει στην Πατάγια για περίπου εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι πολύ γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνία μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε email [προστασία μέσω email] Σχετικά με εμάς: https://thephuketexpress.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thephuketexpress.com/contact-us/