Προτεινόμενα: Σύνοψη της νομιμοποίησης φυτειών κάνναβης και κάνναβης στην Ταϊλάνδη που ξεκινά επίσημα σήμερα

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Manager Online

Εθνική -

Από σήμερα, 9 Ιουνίου, θα νομιμοποιηθούν οι φυτείες κάνναβης και κάνναβης στην Ταϊλάνδη καθώς και η αποποινικοποίηση των φυτών και η απελευθέρωση προηγούμενων εγκληματιών που σχετίζονται με την κάνναβη. Το Pattaya News/TPN Media θα ήθελε να συνοψίσει το ταξίδι της νομιμοποίησης στις αρχές του έτους.

Τον Φεβρουάριο του 2022, Η Βασιλική Εφημερίδα ανακοίνωσε τη διαγραφή μερών κάνναβης και κάνναβης που περιείχαν λιγότερο από 0.2% THC (τετραϋδροκανναβινόλη) από τον κατάλογο ναρκωτικών της κατηγορίας 5, που θα τεθεί σε ισχύ τον Ιούνιο. Πρόκειται για τη χορήγηση εγχώριας κάνναβης και κάνναβης για ιατρικούς και υγειονομικούς σκοπούς σε επίπεδο νοικοκυριού και για εμπορικούς σκοπούς για την παραγωγή αγαθών και προϊόντων για την τόνωση της εγχώριας οικονομίας και του τουρισμού.

Σύμφωνα με τον Αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα του FDA Withit Saritsadeechaikul, η εισαγωγή σπόρων κάνναβης, κάνναβης και άλλων μερών του φυτού, όπως ταξιανθίες, φύλλα, κλαδιά και μίσχοι, είναι επίσης άκρως παράνομη βάσει του νόμου περί αναπαραγωγής φυτών BE 2518 και του νόμου περί καραντίνας φυτών BE 2507.

Εν ολίγοις, ο νόμος επιτρέπει μόνο τα περισσότερα μέρη των φυτών που περιέχουν χαμηλή THC να νομιμοποιούνται για οικιακή καλλιέργεια από σήμερα και μετά. Οι εξαγωγές που περιέχουν υψηλά ποσοστά THC και οι εισαγωγές φυτών εξακολουθούν να αναφέρονται στον νόμο περί ναρκωτικών και είναι παράνομες.

Όσοι επιθυμούν να τα φυτέψουν στο σπίτι πρέπει να εγγραφούν μέσω της εφαρμογής «Plook Ganja» ή της ιστοσελίδας http://plookganja.fda.moph.go.thσε τρία γρήγορα βήματα: Εγγραφείτε με προσωπικά στοιχεία, συμπληρώστε τους στόχους των φυτευτών και λάβετε ηλεκτρονικά έγγραφα εγγραφής.

Όχι μόνο η νομιμοποίηση των φυτών, αλλά χιλιάδες κρατούμενοι που έχουν καταδικαστεί για κατάχρηση κάνναβης θα απελευθερωθούν επίσης την Πέμπτη μετά την έναρξη ισχύος του νόμου για τη διαγραφή,Ο εκπρόσωπος του Δικαστηρίου Sorawit Limparangsee δήλωσε προηγουμένως.

Τα χρήματα που κατασχέθηκαν από τους παραβάτες βάσει του νόμου για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες θα επιστραφούν επίσης στους ιδιοκτήτες τους και οι τόνοι κατασχεθείσας κάνναβης που αναμένεται να καταστραφούν μπορούν να διεκδικηθούν από τους ιδιοκτήτες.

Από σήμερα το πρωί, η FDA ανακοίνωσε ότι η εφαρμογή «Plook Ganja» έχει ληφθεί περισσότερες από 50,000 φορές και οι οικιακές καλλιέργειες έχουν καταχωρηθεί με περισσότερα από 100,000 ονόματα την πρώτη ημέρα κυκλοφορίας της.

Η ψυχαγωγική χρήση μαριχουάνας με υψηλή THC για το κάπνισμα παραμένει παράνομη.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Χρειάζεστε ασφάλιση Covid-19 για το επόμενο ταξίδι σας στην Ταϊλάνδη; Κάντε κλικ ΕΔΩ.

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Ελάτε μαζί μας στη LINE για σπασίματα ειδοποιήσεων!

Εγγραφείτε
Όχι Meechukhun
Συντάκτης National News στο The Pattaya News από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2022. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Μπανγκόκ, η Νοπ απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες για την πόλη της μέσω των λέξεων και των εικόνων της. Η εκπαιδευτική της εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πάθος της για τη δημοσιογραφία έχουν διαμορφώσει τα γνήσια ενδιαφέροντά της για την κοινωνία, την πολιτική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τέχνη.