Καμία ακύρωση εντολής μάσκας δεν θα ανακοινωθεί από την κυβέρνηση της Ταϊλάνδης, θα είναι μια «φυσική» διαδικασία, λέει ο υπουργός Δημόσιας Υγείας

Εθνική -

  Ο υπουργός Δημόσιας Υγείας Anutin Charnvirakul αποκάλυψε σήμερα, 8 Ιουνίου, ότι δεν θα γίνει καμία ανακοίνωση για ακύρωση εντολής μάσκας, η οποία αυτή τη στιγμή περιλαμβάνει ακόμη και όλους τους εξωτερικούς χώρους, παρόλο που η Ταϊλάνδη πλησιάζει στην περίοδο της ενδημικής νόσου.

Ωστόσο, εξαρτάται από το άτομο να το φορέσει ή να το αφαιρέσει, ανάλογα με την κατάσταση και τις περιοχές στις οποίες βρίσκονται, σύμφωνα με τον Anutin.

Ο Υπουργός δήλωσε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης «Προχωρήστε από τον Covid, ζήστε με σιγουριά» στην Μπανγκόκ σήμερα το πρωί ότι η κατάσταση του Covid-19 στην Ταϊλάνδη είναι πιθανό να βελτιωθεί, όπως φαίνεται από τον σταθερά μειούμενο αριθμό μολύνσεων και θανάτων. Ο ημερήσιος αριθμός νέων κρουσμάτων είναι μικρότερος από 3,000 και ο αριθμός των θανάτων είναι κάτω από 30 καθημερινά για τρεις συνεχόμενες εβδομάδες. Αυτό συμβαίνει επειδή οι άνθρωποι συνεργάζονται με τις συστάσεις του υπουργείου Υγείας, σύμφωνα με τον Anutin.

Ωστόσο, όταν η ασθένεια γίνει ενδημική στην Ταϊλάνδη, η βαρύτητα της νόσου θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα. Ο επαναπροσδιορισμός του Covid-19 ως ενδημικού θα εξοικειώσει τους ανθρώπους μόνο με αυτόν και θα συμπεριφέρονται με αμοιβαία κατανόηση της νόσου.

Ο Anutin είπε στον Τύπο: «Η κυβέρνηση προσπαθεί να επιστρέψει τον κανονικό τρόπο ζωής στους Ταϊλανδούς όσο το δυνατόν περισσότερο. Οι μάσκες μπορούν να αφαιρεθούν και πολλά ιδρύματα τώρα ανοίγουν ξανά. Ο στόχος μας δεν είναι άλλοι κανονισμοί. Πρέπει όμως να κατανοήσουμε και την κάθε ξεχωριστή κατάσταση. Εάν βρίσκονται σε μέρος όπου υπάρχει κίνδυνος, τότε οι μάσκες συνιστώνται ανεπιφύλακτα».

«Αν ρωτήσω εάν η εντολή για τη μάσκα θα γίνει νόμος, φοβάμαι ότι μπορεί να μην υπάρξει τέτοια ανακοίνωση. Είτε οι άνθρωποι θέλουν να το φορέσουν είτε να το βγάλουν, όλα εξαρτώνται από την ατομική αξιολόγηση της κατάστασης με τη γνώση που έχουμε βιώσει».

Το TPN σημειώνει ότι η εντολή της μάσκας εμπίπτει επί του παρόντος στα μέτρα υγειονομικού διατάγματος έκτακτης ανάγκης, τα οποία παρατείνονται τουλάχιστον μέχρι τα τέλη Ιουλίου και ισχύουν από τις αρχές του 2020. Πιθανώς, όταν το διάταγμα έκτακτης ανάγκης καταργηθεί, η εντολή θα «αθόρυβα» επίσης, με βάση οι σημερινές δηλώσεις του υπουργού Υγείας.

Οι εντολές μάσκας ήταν μια σημαντική συζήτηση πρόσφατα στην Ταϊλάνδη, Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ κάντε κλικ εδώ.

Εγγραφείτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης του TPN media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής. Το υπόβαθρό του είναι στο HR και στις Επιχειρήσεις και γράφει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και μια δεκαετία. Ζει στην Πατάγια για περίπου εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι πολύ γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνία μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε email [προστασία μέσω email] Σχετικά με εμάς: https://thephuketexpress.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thephuketexpress.com/contact-us/