Ο κυβερνήτης της Μπανγκόκ Chadchart προτείνει την αφαίρεση μάσκας προσώπου σε εξωτερικούς χώρους στην CCSA

Μπανγκόκ -

  Ο κυβερνήτης της Μπανγκόκ Chadchart Sittipunt σχεδιάζει να προτείνει αφαίρεση μάσκας προσώπου σε εξωτερικούς χώρους και παράταση των ωρών λειτουργίας των χώρων διασκέδασης έως τις 2:00 π.μ.

Ο Κυβερνήτης είπε στους δημοσιογράφους νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, 5 Ιουνίου, ότι οι προτάσεις θα εξεταστούν κατά κύριο λόγο από το Κέντρο Διαχείρισης Καταστάσεων Covid-19 (CCSA), αλλά οι αρχές της Μπανγκόκ αρχικά θεώρησαν ότι η αφαίρεση της μάσκας θα μπορούσε να γίνει έτσι ώστε η κατάσταση της μόλυνσης στην το κεφάλαιο είχε μειωθεί και η οικονομία είχε σταδιακά βελτιωθεί. Ωστόσο, η απόφαση πρέπει να εξεταστεί σύμφωνα με τις ιατρικές αρχές από ειδικούς.

Όσον αφορά την παράταση της ώρας, ο Chadchart δήλωσε ότι δεν αναφέρθηκαν προβλήματα σχετικά με τους χώρους διασκέδασης από την πρώτη ημέρα της επαναλειτουργίας πριν από επτά ημέρες, καθώς οι περισσότεροι χώροι είχαν συμμορφωθεί με προληπτικά μέτρα.

Ο Chadchart είπε: «Η επέκταση σε πολλά μέρη, είτε σε χώρους διασκέδασης είτε σε δημόσια πάρκα, είναι πιθανό να οδηγήσει σε θετικό αποτέλεσμα, καθώς θα μπορούσε να μειώσει την πυκνότητα του πλήθους. Παλαιότερα, βλέπαμε πολλούς ανθρώπους να μαζεύονται παράνομα στους δρόμους και να πίνουν σόα λόγω των περιορισμένων ωρών κατανάλωσης στα εστιατόρια, οπότε δεν είναι καλύτερα να επιτρέπουμε νόμιμα στις επιχειρήσεις να λειτουργούν σε κανονικές ώρες που μπορούμε να ελέγξουμε αντί να αφήνουμε τους ανθρώπους πιείτε διακριτικά σε ιδιωτικούς χώρους και χωρίς επίβλεψη».

Αρχικά, το θέμα θα συζητηθεί μεταξύ της επιτροπής εργασίας της Μπανγκόκ και του επαρχιακού τμήματος δημόσιας υγείας, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.

ΦΩΤΟ: INN News

Επιπλέον, το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας (NSC) αποκάλυψε χθες, 6 Ιουνίου, ότι η πιθανότητα τέτοιων προτάσεων εξετάστηκε επίσης από το Συμβούλιο και πιθανότατα θα είναι δυνατή. Ωστόσο, πρέπει να οριστικοποιηθούν από την επιτροπή CCSA, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Prayut Chan-O'Cha.

Ο Γενικός Γραμματέας του NSC Supot Malaniyom είπε στο Associated Press ότι το NSC είχε προγραμματίσει να παρακολουθεί την κατάσταση επαναλειτουργίας του χώρου για 10 ημέρες προτού εξετάσει εάν θα προτείνει μέτρα χαλάρωσης, όπως παρατεταμένο ωράριο ή όχι. Ωστόσο, η χαλάρωση μπορεί να είναι δυνατή καθώς οι άνθρωποι συνεργάστηκαν καλά και οι επιχειρήσεις είχαν συμμορφωθεί σοβαρά με τα μέτρα.

Σχετικά με την αφαίρεση της μάσκας σε εξωτερικούς χώρους, ο Γενικός Γραμματέας είπε ότι η εντολή της μάσκας εφαρμόστηκε ως νόμος, επομένως πρέπει να προταθεί στην επιτροπή CCSA καταρχήν. Εάν εγκρίνουν, τότε η ακύρωση θα μπορούσε να γίνει.

Εγγραφείτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης του TPN media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής. Το υπόβαθρό του είναι στο HR και στις Επιχειρήσεις και γράφει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και μια δεκαετία. Ζει στην Πατάγια για περίπου εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι πολύ γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνία μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε email [προστασία μέσω email] Σχετικά με εμάς: https://thephuketexpress.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thephuketexpress.com/contact-us/