Οι μεγαλύτερες ιστορίες του Πουκέτ από την περασμένη εβδομάδα: Bangla Road back to life και πάλι, PM Prayut που επισκέπτεται το Πουκέτ, μάσκα εντολής flip flopping και πολλά άλλα

Γεια σας, αναγνώστες και υποστηρικτές του Phuket Express!

Ακολουθεί η εβδομαδιαία μας εκπομπή στην οποία επισημαίνουμε τις κορυφαίες τοπικές ιστορίες στην περιοχή μας στο Πουκέτ, από την περασμένη εβδομάδα. Ο αριθμός των ιστοριών διαφέρει από εβδομάδα σε εβδομάδα.

Αυτά επιλέγονται και επιμελούνται από τη συντακτική μας ομάδα και έχουν σχεδιαστεί για να μπορούν οι αναγνώστες μας να ενημερώνονται γρήγορα για σημαντικές ιστορίες που μπορεί να έχουν χάσει. Δημοσιεύουμε πολλές ιστορίες καθημερινά και είναι εύκολο να χάσουμε τα ίχνη σημαντικών γεγονότων ή αλλαγών στην περιοχή μας. Κάνουμε εθνικές ανακεφαλαιώσεις σε ξεχωριστό άρθρο, Αυτές είναι μόνο οι κορυφαίες τοπικές ιστορίες στην επαρχία του Πουκέτ.

Δεν έχουν ιδιαίτερη σειρά σπουδαιότητας, αλλά κατά προσέγγιση με σειρά δημοσίευσης. Αυτά είναι από τη Δευτέρα 30 Μαΐου 2022 έως την Κυριακή 5 Ιουνίου 2022.

Ας ξεκινήσουμε και ας δούμε ποιες ήταν οι κορυφαίες τοπικές ιστορίες!

  1. Ο δρόμος Bangla στην Πατόνγκ για άλλη μια φορά ήταν γεμάτος τουρίστες, σύμφωνα με αξιωματούχους της Πατόνγκ, καθώς οι χώροι διασκέδασης άνοιξαν νόμιμα την 1η Ιουνίουst, 2022 αφού έκλεισε από τον Απρίλιο του 2021 και μετατράπηκε σε εστιατόρια που είχαν μετατραπεί στο παρελθόν.                                                                                                   Ο Weerawit Krueasombat, πρόεδρος του Patong Entertainment Business Association, είπε στο Phuket Express, «εξακολουθούμε να ανησυχούμε για τις ώρες κλεισίματος και θέλουμε να μετακινηθούν από τα μεσάνυχτα τουλάχιστον στις 2 π.μ., κατά προτίμηση στις 4 το πρωί».

Ο Κυβερνήτης του Πουκέτ στις 31 Μαΐουst, το 2022 κυκλοφόρησε νέες παραγγελίες που σχετίζονται με τον Covid-19 επιτρέποντας επίσημα στους χώρους διασκέδασης να ανοίξουν μέχρι τα μεσάνυχτα από την 1η Ιουνίου 2022.

2. Ο πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης στρατηγός Prayut Chan-o-cha θα επισκεφθεί το Πουκέτ σήμερα 6 Ιουνίουth, 2022 για το Συνέδριο Τουρισμού της Ταϊλάνδης 2022.

Το Πουκέτ φιλοξενεί άλλη μια μεγάλη τουριστική εκδήλωση αυτόν τον μήνα από τις 6 Ιουνίουth μέχρι τον Ιούνιο 8th 2022.

Από τις 2:45 έως τις 4:00 μ.μ. Ο Prayut θα ηγηθεί των εγκαινίων του Συνεδρίου Τουρισμού της Ταϊλάνδης 2022 στο Beyond Resort Kata.

3. Ο κυβερνήτης του Πουκέτ, στις 2 Ιουνίου 2022, ακύρωσε μια παραγγελία που επέτρεπε τη χαλαρή χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους σε μέρη όπως παραλίες και πάρκα, με την απαίτηση ΠΡΕΠΕΙ να φοράτε μάσκες σε όλους τους δημόσιους χώρους, ακόμα κι αν είναι εκτός από άλλους ανθρώπους.

Η εξαίρεση στην προηγούμενη σειρά που έλεγε «Σε παραλίες, δημόσια πάρκα και αθλητικά γήπεδα με απόσταση δύο μέτρων από άλλα». έχει αφαιρεθεί.

Προηγουμένως ο Κυβερνήτης του Πουκέτ στις 31 Μαΐουst εξέδωσε εντολή σχετικά με την ισχύουσα εντολή για μάσκα προσώπου.

4. Θα διεξαχθεί νεκροψία για να διαπιστωθεί η αιτία θανάτου μιας Ρωσίδας που έπεσε από συγκυριαρχία στο Πατόνγκ στις 31 Μαΐουst.

Ο διοικητής της αστυνομίας της επαρχίας του Πουκέτ, υποστράτηγος Sermphan Sirikong είπε στο Phuket Express, «Προσπαθήσαμε να ανακρίνουμε τους άλλους τρεις αλλοδαπούς, αλλά δεν συνεργάστηκαν καλά. Πρέπει να περιμένουμε το αποτέλεσμα της νεκροτομής ως αποδεικτικό στοιχείο στο σημείο για να καταλήξουμε στο τι συνέβη στη Ρωσίδα».

Ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος της Αστυνομίας της Βασιλικής Αστυνομίας της Ταϊλάνδης ζητά από το κοινό να παρακολουθεί ενημερώσεις από επίσημες πηγές μόνο σχετικά με μια Ρωσίδα που έπεσε νεκρός από συγκυριαρχία στην Πατόνγκ την περασμένη εβδομάδα.

5. Η Αρχή Τουρισμού της Ταϊλάνδης (TAT) είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι η φετινή έκδοση της κορυφαίας έκθεσης B2B ταξιδιωτικής βιομηχανίας της Ταϊλάνδης, το Thailand Travel Mart Plus (TTM+) 2022, θα πραγματοποιηθεί στο όμορφο νησί του Πουκέτ από τις 8 έως τις 10 Ιουνίου.

Το TTM+ 2022 θα διεξαχθεί στον εντυπωσιακό χώρο του παραθαλάσσιου θέρετρου Angsana Laguna Phuket που βρίσκεται στο παγκοσμίου φήμης ολοκληρωμένο θέρετρο του Laguna Phuket. 

6. Ένας ύποπτος για ναρκωτικά που φέρεται να προσπάθησε να δραπετεύσει από τις αρχές επιβολής του νόμου του Rawai συνελήφθη με δύο χάπια μεθαμφεταμίνης αφού η αστυνομία πυροβόλησε ένα από τα λάστιχα του οχήματος του υπόπτου σε έναν πολυσύχναστο δρόμο στην υποπεριφέρεια Rawai, στην περιοχή Mueang Phuket το απόγευμα της Παρασκευής (3 Ιουνίουrd).

  Ευτυχώς δεν τραυματίστηκε κανείς.

Αυτό είναι όλο για αυτήν την εβδομάδα, όπως πάντα σας ευχαριστώ για την υποστήριξή σας!

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ! Ή, εισάγετε το e-mail σας παρακάτω!

Βοηθήστε στην υποστήριξη του Phuket Express το 2022!

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.