Ο κυβερνήτης της Μπανγκόκ θα συναντηθεί με αξιωματούχους υγείας σχετικά με την εντολή φορώντας μάσκα σε εξωτερικούς χώρους

Μπανγκόκ-

Ο Κυβερνήτης της Μπανγκόκ Chadchart Sittipunt θέλει να χαλαρώσει ορισμένα μέτρα πρόληψης του Covid-19, ειδικά την εντολή εξωτερικής μάσκας, το πιο πρόσφατο σε μια σχεδόν καθημερινή διαμάχη και διαμάχη σχετικά με τις εντολές μάσκας μεταξύ διαφόρων αξιωματούχων και οργανισμών.

Πρώτον, για να ενημερωθείτε για την κατάσταση με τις εντολές μάσκας στην Ταϊλάνδη ρίξτε μια ματιά στο πρόσφατο άρθρο μας που καλύπτει πλήρως την κατάσταση εδώ.

Ο κυβερνήτης της Μπανγκόκ Chadchart Sittipunt δήλωσε αργά αυτή την εβδομάδα ότι η Μητροπολιτική Διοίκηση της Μπανγκόκ, ή BMA, αξιωματούχοι θα διαβουλεύονται με τις αρμόδιες υπηρεσίες δημόσιας υγείας και ιατρικής για τη χαλάρωση του κανονισμού για τη χρήση μάσκας και άλλα μέτρα πρόληψης του Covid.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Σημείο εργασίας σήμερα

Το Chadchart σχεδιάζει επίσης να εξετάσει τη νομική παράταση των ωρών κλεισίματος των χώρων ψυχαγωγίας, δηλώνοντας ότι οι μικρότεροι χρόνοι κλεισίματος φάνηκε να κάνουν τα πράγματα πιο συνωστισμένα και να απογοητεύουν τους ξένους τουρίστες, πολλοί που βρήκαν την τρέχουσα νόμιμη ώρα των μεσάνυχτων πολύ νωρίς.

Το TPN σημειώνει ότι ο Κυβερνήτης του Πουκέτ, όπως αναφέρεται στο παραπάνω άρθρο, προσπάθησε επίσης να διευκολύνει τη χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους αυτήν την εβδομάδα, αλλά αντέστρεψε την απόφαση μια μέρα αργότερα προκαλώντας σάλο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ειδικά από ξένους τουρίστες και μετανάστες. Δεν ήταν σαφές γιατί η ανατροπή έγινε εκτός από τους υγειονομικούς αξιωματούχους που είπαν ότι ήταν για την προστασία της δημόσιας υγείας. Συγκεκριμένα επιστημονικά στοιχεία που έχουν αξιολογηθεί από ομοτίμους που δείχνουν εντολή μάσκας σε εξωτερικούς χώρους σε παραλίες ή πάρκα, την οποία η χαλάρωση κάλυπτε, βοηθά να σταματήσει ο Covid δεν παρασχέθηκαν στον Τύπο ή στο κοινό από τους εμπλεκόμενους υγειονομικούς αξιωματούχους, σημειώνει το TPN.

Ο κυβερνήτης της Μπανγκόκ δήλωσε ότι επικεντρωνόταν στα ιατρικά δεδομένα και στη διατήρηση της ασφάλειας του κοινού, αλλά και στη λήψη αποφάσεων που ήταν κοινή λογική. Ωστόσο, δεν δόθηκε συγκεκριμένη ημερομηνία για το πότε θα αναθεωρηθεί επίσημα η πολιτική εντολής μάσκας.

Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Δημόσιας Υγείας της Ταϊλάνδης Anutin Charnvirakul συνεχίζει να δηλώνει ότι είναι ενάντια σε οποιαδήποτε χαλάρωση της εντολής της μάσκας, ακόμη και σε εξωτερικούς χώρους στην παραλία ή όταν κάποιος οδηγεί μόνος του το προσωπικό του όχημα. Μέχρι στιγμής, φαίνεται να συμφωνεί και ο πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης Prayut Chan-O-Cha.

Η πραγματικότητα επί τόπου, ωστόσο, είναι ότι ενώ οι περισσότεροι Ταϊλανδοί φαίνονται εντάξει με την εντολή, ένας αυξανόμενος αριθμός τουριστών δεν τηρεί και αγνοεί τους κανόνες, ειδικά σε τουριστικές περιοχές όπως το Σαμούι, η Πατάγια και το Πουκέτ. Μένει να δούμε αν αυτό θα προκαλέσει κάποια αλλαγή.

Εγγραφείτε
Tanakorn Panyadee
Ο τελευταίος μεταφραστής τοπικών ειδήσεων στο The Pattaya News. Ο Έιμ είναι ένας εικοσιδύο ετών που σήμερα ζει και σπουδάζει το τελευταίο έτος του κολεγίου του στην Μπανγκόκ. Ενδιαφερόμενος για την αγγλική μετάφραση, την αφήγηση ιστοριών και την επιχειρηματικότητα, πιστεύει ότι η σκληρή δουλειά είναι απαραίτητο συστατικό κάθε επιτυχίας σε αυτόν τον κόσμο.