52 μωρά θαλάσσιες χελώνες εκκολάπτονται και επιστρέφουν στο σπίτι στο Phang Nga – ΒΙΝΤΕΟ

Phang nga-

Πενήντα δύο μωρά πράσινες θαλάσσιες χελώνες έχουν εκκολαφθεί με επιτυχία και κατευθύνθηκαν στο σπίτι τους στον ωκεανό στην Ταϊλάνδη Mueang District, Phang Nga, βόρεια του Πουκέτ, νωρίτερα αυτή την εβδομάδα (1η Ιουνίου).

Ο επικεφαλής του Εθνικού Πάρκου Khao Lampi–Hat Thai Mueang, κ. Prarop Planngngan, δήλωσε στο Phuket Express, «Παρατηρήσαμε στενά τις πολλές φωλιές θαλάσσιων χελωνών στην περιοχή κατά τη διάρκεια αυτής της εποχής των μουσώνων. Η δυνατή βροχή και τα δυνατά κύματα μπορεί να έχουν καταστρέψει κάποιες φωλιές θαλάσσιων χελωνών».

«Η συγκεκριμένη φωλιά μιας μητέρας θαλάσσιας χελώνας βρέθηκε στις 11 Απριλίουth, 2022." Διαβάστε περισσότερα για την προηγούμενη ιστορία μας ΕΔΏ.

«Βρήκαμε ότι αυτή η φωλιά βυθιζόταν χθες και είχε καταστραφεί. Στη φωλιά υπήρχαν 61 αυγά θαλάσσιας χελώνας. Φοβηθήκαμε ότι αυτά τα αυγά μπορεί να είχαν καταστραφεί». εξήγησε ο Πράροπ.

«Αποφασίσαμε να σκάψουμε τη φωλιά για να αφαιρέσουμε αυτά τα αυγά σε άλλο ασφαλές μέρος». δήλωσε ο Πράροπ.

Παραδόξως, 52 μωρά θαλάσσιες χελώνες βρέθηκαν μέσα στη φωλιά. Εννέα αυγά δεν εκκολάπτονται». πρόσθεσε ο Πράροπ.

Τα μωρά χελωνάκια χρειάστηκαν 51 ημέρες για να εκκολαφθούν συνολικά. Τους έχουμε βοηθήσει πριν τους κυκλοφορήσουμε στην παραλία. Γύρισαν χαρούμενοι στο σπίτι τους στη θάλασσα.» κατέληξε ο Πράροπ.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ! Ή, εισάγετε το e-mail σας παρακάτω!

Βοηθήστε στην υποστήριξη του Phuket Express το 2022!

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.