Ο υπουργός Δημόσιας Υγείας της Ταϊλάνδης επιμένει ότι οι άνθρωποι πρέπει να συνεχίσουν να φορούν μάσκες εκτός από όταν βρίσκονται στο σπίτι, ο Πρωθυπουργός διαφωνεί με την πρόταση αφαίρεσης της εντολής μάσκας

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Υπουργείο Δημόσιας Υγείας

Μπανγκόκ -

Ο υπουργός Δημόσιας Υγείας, Anutin Charnvirakul, σήμερα, 31 Μαΐου, επέμεινε ότι οι άνθρωποι δεν πρέπει να αφαιρούν τις μάσκες προσώπου τους τώρα και να τις βγάζουν μόνο όταν βρίσκονται με γνωστούς/οικογένειες στο σπίτι.

Ο Υπουργός μίλησε ξανά αφού ο Πρωθυπουργός Prayut Chan-O'Cha διαφώνησε με την αφαίρεση της εντολής μάσκας κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, όταν ρωτήθηκε σχετικά με την πρόταση του Υπουργείου Δημόσιας Υγείας για αφαίρεση μάσκας προσώπου τον Ιούνιο στο Κέντρο Διαχείρισης Καταστάσεων Covid-19 ( CCSA).

Όταν τέθηκε μια παρόμοια ερώτηση σήμερα το πρωί, ο Anutin, του οποίου το τμήμα είχε προτείνει τη λήξη της εντολής και ο οποίος είπε προηγουμένως ότι θα εναπόκειται στο άτομο να εξετάσει την κατάσταση να φορέσει μάσκες προσώπου μετά την έγκριση της πρότασης, είπε ότι είναι καλύτερα να φοράτε τις μάσκες προς το παρόν και να τις βγάζετε μόνο όταν βρίσκεστε στο σπίτι με φίλους και οικογένεια. Δήλωσε επίσης ότι η χρήση μάσκας βοήθησε τους άλλους να αισθάνονται ασφαλείς και άνετα και δεν αφορούσε μόνο αυτόν που φορούσε.

Εν τω μεταξύ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Thanakorn Wangboonkongchana, δήλωσε σήμερα το πρωί ότι δεν υπάρχει επίσημη πολιτική για την άρση της εντολής για τις μάσκες και ενθάρρυνε τους ανθρώπους να συνεχίσουν να φορούν μάσκες σε όλους τους δημόσιους χώρους, ακόμη και μόνοι τους.

Η πρόταση πρόκειται να υποβληθεί ενώπιον της CCSA κάποια στιγμή τον Ιούνιο, ωστόσο, τόσο ο Πρωθυπουργός όσο και ο Υπουργός Υγείας δηλώνουν ότι διαφωνούν με την κατάργηση της εντολής της μάσκας, ακόμη και σε εξωτερικούς χώρους, αυτή τη στιγμή φαίνεται ότι δεν θα φύγει αυτή τη στιγμή. Ο Πρωθυπουργός, σημειώνει το TPN μέσα ενημέρωσης, ηγείται επίσης της CCSA και είναι ο απόλυτος λήπτης αποφάσεων για προτάσεις.

Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης του TPN media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής. Το υπόβαθρό του είναι στο HR και στις Επιχειρήσεις και γράφει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και μια δεκαετία. Ζει στην Πατάγια για περίπου οκτώ χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε email [προστασία μέσω email] Σχετικά με εμάς: https://thephuketexpress.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thephuketexpress.com/contact-us/