Θαλάσσια χελώνα διασώθηκε στην παραλία Kata στο Πουκέτ

Πουκέτ-

Μια θαλάσσια χελώνα διασώθηκε στην παραλία Kata αφού ξεβράστηκε στην ακτή χθες (30 Μαΐουth).

Το γραφείο του Υπουργείου Θαλάσσιων και Παράκτιων Πόρων (DMCR) του Πουκέτ ειδοποιήθηκε από ένα προσωπικό του ξενοδοχείου για την αναξιοπαθούντα θαλάσσια χελώνα κοντά στην παραλία Kata στην περιοχή Mueang Phuket.

Το DMCR έφτασε στην παραλία για να βρει μια χελώνα Olive Ridley. Η χελώνα είχε μήκος 44 εκατοστά, πλάτος 46 εκατοστά και βάρος 6.7 κιλά. Οι αξιωματούχοι του DMCR είπαν ότι η χελώνα ήταν ακόμα νεαρή και δεν μπορούσε να προσδιορίσει το φύλο της.

Η χελώνα ήταν στεγνή καθώς ξεβράστηκε στην παραλία από τα δυνατά κύματα. Τα μπροστινά του βατραχοπέδιλα τραυματίστηκαν αφού προφανώς μπλέχτηκαν από σπασμένα δίχτυα ψαρέματος.

Η χελώνα μεταφέρθηκε στο Κέντρο Διάσωσης Θαλάσσιων Απειλούμενων Ζώων Sireetarn στο Θαλάσσιο Βιολογικό Κέντρο του Πουκέτ, στο Cape Panwa στο Wichit για θεραπεία και αναμένεται να αναρρώσει πλήρως.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ! Ή, εισάγετε το e-mail σας παρακάτω!

Βοηθήστε στην υποστήριξη του Phuket Express το 2022!

Ο Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τρία χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και τις εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ ρεπόρτερ και αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.