Οι μεγαλύτερες ιστορίες του Πουκέτ από την περασμένη εβδομάδα: Το Phuket Sandbox παρήγαγε τουλάχιστον 66 δισεκατομμύρια μπατ, φορείς νυχτερινής διασκέδασης ζητούσαν ώρα κλεισίματος στις 2 το πρωί και πολλά άλλα

Γεια σας, αναγνώστες και υποστηρικτές του Phuket Express!

Ακολουθεί η εβδομαδιαία μας εκπομπή στην οποία επισημαίνουμε τις κορυφαίες τοπικές ιστορίες στην περιοχή μας στο Πουκέτ, από την περασμένη εβδομάδα. Ο αριθμός των ιστοριών διαφέρει από εβδομάδα σε εβδομάδα.

Αυτά επιλέγονται και επιμελούνται από τη συντακτική μας ομάδα και έχουν σχεδιαστεί για να μπορούν οι αναγνώστες μας να ενημερώνονται γρήγορα για σημαντικές ιστορίες που μπορεί να έχουν χάσει. Δημοσιεύουμε πολλές ιστορίες καθημερινά και είναι εύκολο να χάσουμε τα ίχνη σημαντικών γεγονότων ή αλλαγών στην περιοχή μας. Κάνουμε εθνικές ανακεφαλαιώσεις σε ξεχωριστό άρθρο, Αυτές είναι μόνο οι κορυφαίες τοπικές ιστορίες στην επαρχία του Πουκέτ.

Δεν έχουν ιδιαίτερη σειρά σπουδαιότητας, αλλά κατά προσέγγιση με σειρά δημοσίευσης. Αυτά είναι από τη Δευτέρα 23 Μαΐου 2022 έως την Κυριακή 29 Μαΐου 2022.

Ας ξεκινήσουμε και ας δούμε ποιες ήταν οι κορυφαίες τοπικές ιστορίες!

  1. Το Phuket Sandbox έχει δημιουργήσει τουλάχιστον 66 δισεκατομμύρια μπατ μέχρι στιγμής, ενώ το ποσοστό ανεργίας του νησιού μειώνεται, λέει ένας κορυφαίος αξιωματούχος του Πουκέτ.

Το ποσοστό ανεργίας στο Πουκέτ ήταν μόνο στο 6 τοις εκατό που είναι περίπου 25,000 άνεργοι.

2. Οι επιχειρήσεις ψυχαγωγίας στο Πουκέτ ζητούν νόμιμη παράταση του χρόνου κλεισίματος έως τις 2:00 π.μ.

«Οι επιχειρήσεις ψυχαγωγίας θα κερδίσουν περισσότερα έσοδα και μπορούν να προσλάβουν περισσότερους υπαλλήλους. Έτσι, θα υπάρξει περισσότερη απασχόληση, η οποία θα τονώσει επίσης την οικονομία», δήλωσε ο πρόεδρος του Patong Entertainment Business Association, κ. Weerawit Krueasombat.

3. Μια 76χρονη Γερμανίδα τουρίστρια που πέρασε πάνω από μια εβδομάδα αγνοούμενη στο Εθνικό Πάρκο Sirinat, το οποίο βρισκόταν περίπου 15 χιλιόμετρα μακριά από το ξενοδοχείο της στην υποσυνοικία Mai Khao, επιστρέφει από το Πουκέτ στη Γερμανία.

Η κα Lange και η οικογένειά της ευχαρίστησαν όλους τους εμπλεκόμενους που τους βοήθησαν μέχρι να επιστρέψουν στο σπίτι.

4. Το Επαρχιακό Γραφείο Δημόσιας Υγείας του Πουκέτ ακολουθεί αυστηρά τις μετρήσεις για την πρόληψη της ευλογιάς των πιθήκων.

Ο επικεφαλής δημόσιας υγείας της επαρχίας του Πουκέτ, γιατρός Kusak Kukiattikoon είπε στο Phuket Express, «Δεν έχει εντοπιστεί ευλογιά πιθήκων στο Πουκέτ ή στην Ταϊλάνδη σε αυτό το στάδιο. Ακολουθήσαμε αυστηρά τις μετρήσεις των ανθρώπων που έφτασαν στο Πουκέτ από άλλες χώρες».

5. Ο δυνατός άνεμος περίπου το μεσημέρι αυτής της εβδομάδας προκάλεσε ζημιές σε θαλάμους τροφίμων στο φεστιβάλ φαγητού Kata/Karon.

Ωστόσο, δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί καθώς το φεστιβάλ ξεκινά αργά το απόγευμα.

Αυτό είναι όλο για αυτήν την εβδομάδα, όπως πάντα σας ευχαριστώ για την υποστήριξή σας!

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ! Ή, εισάγετε το e-mail σας παρακάτω!

Βοηθήστε στην υποστήριξη του Phuket Express το 2022!

Ο Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τρία χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και τις εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ ρεπόρτερ και αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.