Δελτίο Τύπου: Η Ταϊλάνδη χαλάρωσε περαιτέρω τους ελέγχους του COVID-19 σε εθνικό επίπεδο από την 1η Ιουνίου 2022

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Thansettakij

Ακολουθεί ένα δελτίο τύπου από την Αρχή Τουρισμού της Ταϊλάνδης (TAT). Οι δηλώσεις μέσα είναι δικές τους.

Μπανγκόκ, 31 Μαΐου 2022 – Η Αρχή Τουρισμού της Ταϊλάνδης (TAT) θα ήθελε να ενημερώσει σχετικά με την τελευταία ανακοίνωση της Βασιλικής Κυβέρνησης της Ταϊλάνδης για περαιτέρω διευκόλυνση των ελέγχων COVID-19 σε εθνικό επίπεδο, επεκτείνοντας τις χρωματικά κωδικοποιημένες ζώνες σε τρεις: Πιλοτικές τουριστικές περιοχές ή μπλε ζώνη , τις περιοχές επιτήρησης ή πράσινη ζώνη και τις περιοχές υπό αυστηρή επιτήρηση ή κίτρινη ζώνη.

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης της Βασιλικής της Ταϊλάνδης στις 30 Μαΐου 2022, η ανακοίνωση επέκτεινε τον χαρακτηρισμό των επαρχιών «Μπλε Ζώνη» από 12 σε 17 και διατήρησε τις περιοχές «Μπλε Ζώνη» σε 12 άλλες επαρχίες, ενώ οι περιοχές υπό αυστηρή επιτήρηση ή η κίτρινη ζώνη έχουν γίνει μειώθηκε από 65 σε 46 επαρχίες και οι Περιοχές Επιτήρησης ή πράσινη ζώνη επανεισήχθησαν με 14 επαρχίες.

Η ανακοίνωση ανέφερε επίσης ότι οι έλεγχοι του COVID-19 σε καθεμία από τις τρεις ζώνες θα συνεχίσουν να είναι σύμφωνα με την Ανακοίνωση Νο. 37, ημερομηνίας 30 Οκτωβρίου 2021. Τούτου λεχθέντος, επιτρέπεται να πραγματοποιούνται ειρηνικές μαζικές συγκεντρώσεις ή εκδηλώσεις μεγάλης κλίμακας στις πράσινες και μπλε ζώνες υπό κατευθυντήριες οδηγίες ελέγχου μεταδοτικών νοσημάτων, ενώ στην κίτρινη ζώνη ο αριθμός των παρευρισκομένων δεν πρέπει να υπερβαίνει τους 1,000 ή στο 75% της χωρητικότητας για αθλητικές εκδηλώσεις. Οι ομαδικές συγκεντρώσεις σε χώρους με πολύ κόσμο πρέπει να λαμβάνουν εκ των προτέρων άδεια, εκτός εάν οι δραστηριότητες αφορούν τη δημόσια υγεία και ασφάλεια. τακτικές συγκεντρώσεις ατόμων σε κατοικίες, γραφεία ή χώρους συναντήσεων· αθλητικές εκδηλώσεις ή αυτές που διοργανώνονται από δημόσιους φορείς.

Η Βασιλική Κυβέρνηση της Ταϊλάνδης συνεχίζει επίσης να εξουσιοδοτεί τον Κυβερνήτη της Μπανγκόκ και τους 76 κυβερνήτες των επαρχιών να επιβλέπουν τα μέτρα πρόληψης και ελέγχου του COVID-19 στις αντίστοιχες περιοχές τους. Οι χώροι και οι επιχειρήσεις επιτρέπεται να επαναλάβουν τη νέα κανονική λειτουργία σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Δημόσιας Υγείας για τη ρύθμιση χωρίς COVID-XNUMX, εκτός από τους χώρους διασκέδασης στην κίτρινη ζώνη.

Στη γαλάζια και πράσινη ζώνη, μόνο οι χώροι ψυχαγωγίας που περιλαμβάνουν παμπ, μπαρ και lounge καραόκε που έχουν πιστοποιηθεί με το Thai Stop COVID 2 Plus από το Υπουργείο Δημόσιας Υγείας θα επιτρέπεται να συνεχίσουν τη λειτουργία τους σύμφωνα με τις οδηγίες ρύθμισης χωρίς COVID-2. Το προσωπικό πρέπει να είναι πλήρως εμβολιασμένο, συμπεριλαμβανομένης μιας αναμνηστικής δόσης, να φορά μάσκα ανά πάσα στιγμή, να υποβάλλεται σε εβδομαδιαίο τεστ SARS-CoV-24.00 με ATK και να αξιολογεί τους κινδύνους επαφής με τη νόσο χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Thai Save Thai. Ομοίως, οι πελάτες πρέπει να είναι πλήρως εμβολιασμένοι, συμπεριλαμβανομένης μιας αναμνηστικής δόσης και να τηρούν τις κατευθυντήριες γραμμές για την πρόληψη των μεταδοτικών ασθενειών. Η πώληση και η κατανάλωση οινοπνευματωδών ποτών στις εγκαταστάσεις μπορεί να εξυπηρετηθεί έως τις XNUMX:XNUMX.

Για διεθνείς ταξιδιώτες που σχεδιάζουν να ταξιδέψουν στην Ταϊλάνδη κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, παρακαλούμε επισκεφθείτε https://www.tatnews.org/thailand-reopening/για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις πιο πρόσφατες απαιτήσεις εισόδου, από την 1η Ιουνίου 2022.

17 επαρχίες «Μπλε Ζώνη» + 12 Επαρχίες με Περιφέρειες «Μπλε Ζώνη»

Κεντρική περιοχή: Μπανγκόκ, να Αγιουτχάγια(Μόνο οι περιοχές Mueang, Bang Pa-in, Phachi και Uthai), Kanchanaburi, Nonthaburi, Pathum Thani, Phetchaburi, Prachuap Khiri Khanκαι Samut Prakan(Μόνο το αεροδρόμιο Suvarnabhumi).

Ανατολική Επαρχία:Chanthaburi, Κον μπουρί, Rayong, και Trat(Μόνο οι περιοχές Ko Chang και Ko Kut).

Βορειοανατολική Περιφέρεια: Buri Ram(Μόνο η περιοχή Mueang), Κον Καέν(Μόνο οι περιοχές Mueang, Khao Suan Kwang, Poei Noi, Phon, Phu Wiang, Wiang Kao και Ubolratana), Loei(Μόνο στην περιοχή Chiang Khan), Nakhon RatchasimaNong Khai(Μόνο οι περιοχές Mueang, Sangkhom, Si Chiang Mai και Tha Bo), Surin(Μόνο οι περιοχές Mueang και Tha Tum), Και Udon Thani(Μόνο οι περιοχές Mueang, Ban Dung, Kumphawapi, Na Yung, Prachaksilpakhom και Nong Han).

Βόρεια Περιφέρεια: Τσιάνγκ Μάι και Τσιάνγκ Ράι.

Νότια Περιφέρεια: Krabi, Narathiwat, Phang-nga, Phuket, Ρανόνγκ(Μόνο Ko Phayam), Σουράτ Θανί(Μόνο Ko Samui, Ko Pha-ngan και Ko Tao), Songkhla, και Yala(μόνο στην περιοχή Betong).

14 επαρχίες ή περιοχές επιτήρησης «Πράσινης Ζώνης».

Κεντρική περιοχή:Ang Thong και Chai Nat; Ανατολική Επαρχία:Trat*; Βορειοανατολική Περιφέρεια: Amnat Charoen, Μπούρι Ραμ*, Maha Sarakham, Nakhon Phanom, Σουρίν*, Ούντον Θάνι*, και Yasothon? Βόρεια Περιφέρεια: Lampang, Nan και Phichit; και Νότια Περιφέρεια: Σουράτ Θάνι*.

46 «Κίτρινη Ζώνη» επαρχίες ή περιοχές υπό αυστηρή επιτήρηση

Κεντρική περιοχή:Αγιουτχάγια*, Lop Buri, Nakhon Nayok, Nakhon Pathom, Prachuap Khiri Khan*, Ρατσαμπούρι, Samut Prakan*, Samut Sakhon, Samut Songkhram, Saraburi, Sing Buri και Suphan Buri.

Ανατολική Επαρχία:Chachoengsao, Chanthaburi*,Prachin Buri, Sa Kaeo, και Trat*.

Βορειοανατολική Περιφέρεια:Bueng Kan, Chaiyaphum, Λόι*, Mukdahan, Nakhon Ratchasima*, Nong Bua Lam Phu, Νονγκ Κάι*, Kalasin, Κον Καέν*, Roi Et, Sakhon Nakhon, Si Sa Ket και Ubon Ratchathani.

Βόρεια Περιφέρεια:Τσιάνγκ Ράι*, Kamphaeng Phet, Lamphun, Mae Hong Son, Nakhon Sawan, Phayao, Phitsanulok, Phetchabun, Phrae, Sukhothai, Tak, Uthai Thani και Uttaradit.

Νότια Περιφέρεια:Chumphon, Nakhon Si Thammarat, Pattani, Phatthalung, Ranong*, Satun, Trang και Γιάλα*.

*Εκτός από περιοχές που έχουν χαρακτηριστεί ως πιλοτικοί τουριστικοί προορισμοί «Μπλε Ζώνη».

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προγράμματα εισόδου της Ταϊλάνδης, επισκεφθείτε: https://www.tatnews.org/thailand-reopening/.

Εγγραφείτε
Όχι Meechukhun
Συντάκτης National News στο The Pattaya News από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2022. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Μπανγκόκ, η Νοπ απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες για την πόλη της μέσω των λέξεων και των εικόνων της. Η εκπαιδευτική της εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πάθος της για τη δημοσιογραφία έχουν διαμορφώσει τα γνήσια ενδιαφέροντά της για την κοινωνία, την πολιτική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τέχνη.