Χαρακτηριστικό: Εδώ είναι τι γνωρίζουμε για τον Νόμο για την Προστασία Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (PDPA) της Ταϊλάνδης πριν εφαρμοστεί αύριο

Εθνική -

Ο Νόμος για την Προστασία Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα BE 2562 (PDPA) της Ταϊλάνδης θα τεθεί πλήρως σε ισχύ αύριο, 1 Ιουνίου 2022. Ο νόμος PDPA είναι ένας νόμος που αποσκοπεί στην παραχώρηση περισσότερων δικαιωμάτων στους κατόχους προσωπικών δεδομένων. Ο νόμος δημιουργεί επίσης και θεσπίζει πρότυπα προκειμένου να διατηρηθεί η ασφάλεια και η ασφάλεια των προσωπικών πληροφοριών για μελλοντική χρήση με τη συγκατάθεση των κατόχων δεδομένων.

Το Γραφείο της Επιτροπής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, Τράπεζα της Ταϊλάνδης, εξήγησε επίσης τα οφέλη του PDPA σε ατομικό, κυβερνητικό και εθνικό επίπεδο ως εξής:

Όσον αφορά το όφελος για το δημόσιο άτομο, το PDPA θα επέτρεπε στους ανθρώπους να? 1. Αναγνωρίστε τον σκοπό της συλλογής, χρήσης και δημοσίευσης προσωπικών πληροφοριών, 2. Αίτημα για διαγραφή, εξάλειψη ή αίτημα αναστολής της χρήσης προσωπικών πληροφοριών, 3. Υποβολή καταγγελίας και αίτημα αποζημίωσης εάν οι πληροφορίες χρησιμοποιούνται εκτός από τον σκοπό δηλώνεται, και 4. Μειώστε τις ενοχλήσεις ή τις ζημιές που προκαλούνται από την παραβίαση προσωπικών δεδομένων.

Για κρατικούς και ιδιωτικούς φορείς, ο νόμος θα 1. Αύξηση της εμπιστοσύνης στη συλλογή, χρήση ή δημοσίευση προσωπικών πληροφοριών σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα, 2. Ορίστε ένα σαφές μέτρο για τη συλλογή, χρήση ή δημοσίευση προσωπικών πληροφοριών και 3. Παροχή νομικής διαδικασίας ώστε τα προσωπικά δεδομένα να είναι διαφανή, υπεύθυνα, και επαληθεύσιμα.

Σε εθνικό επίπεδο, το PDPA θα τυποποιήσει τα μέτρα προστασίας των προσωπικών δεδομένων. δημιουργώντας παράλληλα μια καλή εικόνα για τη χώρα. Θα επιτρέψει επίσης στα σχετικά τμήματα να παρακολουθούν τις κυβερνητικές και επιχειρηματικές λειτουργίες και να εξετάζουν εάν η προστασία των προσωπικών πληροφοριών είναι ακριβής και κατάλληλη.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: iLaw

Σύμφωνα με πληροφορίες που κυκλοφόρησαν από το PDPC Ταϊλάνδης, η λήψη φωτογραφιών ή κλιπ που αιχμαλωτίζουν ένα άλλο άτομο και την ανάρτησή τους χωρίς αρνητική πρόθεση ή πρόκληση ζημιών στο άτομο που φωτογραφίζεται μπορεί να γίνει εάν χρησιμοποιείται για προσωπικούς σκοπούς.

Σύμφωνα με το νέο νόμο PDPD, η εγκατάσταση καμερών CCTV εντός της ιδιοκτησίας τους δεν απαιτεί προειδοποιητικές πινακίδες εάν η πρόθεση του ιδιοκτήτη είναι να αποτρέψει το έγκλημα και να παρέχει ασφάλεια στον ιδιοκτήτη του σπιτιού και στους κατοίκους.

Ο κάτοχος προσωπικών δεδομένων έχει το δικαίωμα να αρνηθεί τη συγκατάθεσή του όταν του ζητηθεί να χρησιμοποιήσει τα προσωπικά του στοιχεία. Απαιτείται άδεια εάν οι πληροφορίες αυτές θα χρησιμοποιηθούν σε 1. μέρος της σύμβασης. 2. Νομική εξουσιοδότηση. 3. Σωτικό σκοπό ή/και συμμετοχή του σώματος του ατόμου. 4. Στατιστική έρευνα. 5. έγγραφο κοινωφελούς και? 6. προστασία συμφερόντων και δικαιωμάτων.

Ωστόσο, οι παραπάνω αρχές ενδέχεται να ποικίλλουν ανάλογα με τα γεγονότα/καταστάσεις που συμβαίνουν κατά περίπτωση.

Εγγραφείτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης του TPN media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής. Το υπόβαθρό του είναι στο HR και στις Επιχειρήσεις και γράφει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και μια δεκαετία. Ζει στην Πατάγια για περίπου εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι πολύ γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνία μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε email [προστασία μέσω email] Σχετικά με εμάς: https://thephuketexpress.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thephuketexpress.com/contact-us/